Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Spanie w Austrii w samochodzie.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AndyB
Odkrywca
Spanie w Austrii w samochodzie.

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndyB » 10.07.2007 20:26

Witam.
Wybieram się na przełomie sierpnia i września spod Warszawy do Dalmacji. Mam około 1600 km do przejechania (sam będę prowadził), muszę zahaczyć o Jelenią Górę. Chciałbym przejechać tą trasę z przerwą na 4-5 godzin na sen w połowie drogi, czyli gdzieś w Austrii. Proszę forumowiczów o radę gdzie można sie spokojnie zatrzymać? (stacja, parking).
Dziękuję.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.07.2007 20:29

AndyB napisał(a):.... Chciałbym przejechać tą trasę z przerwą na 4-5 godzin na sen w połowie drogi, czyli gdzieś w Austrii. Proszę forumowiczów o radę gdzie można sie spokojnie zatrzymać? (stacja, parking).....

Parkingi przy stacjach benzynowych. Możesz byc pewien, że nie będziesz jedynym, który tam będzie spał :lol:
Darmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darmar » 10.07.2007 20:58

Wszędzie i nie tylko w Austrii..bez obaw.
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 10.07.2007 21:01

Jak lubisz światło - to jak przedmówca PARKINGI przy stacjach
jak wolisz mieć ciemno to każdy inny parking (kiedyś spałem na takim nad autostradą) w dorodze powrotnej - bez problemów i nigdy nie będziesz sam
Od czasu gdy są wspomagacze jazda NON STOP nawet i 21 godzin
dede
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dede » 10.07.2007 21:40

Witam! Wracając z Cro w ubiegłym roku przejeżdżałem przez Austrię właśnie nocą i na parkingu przy stacji benzynowej widziałem co najmniej kilkadziesiąt aut z rejestracjami z całej Europy, także możesz spać spokojnie jak to napisał ktoś przede mna nie będziesz sam. Powodzenia.
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 17.07.2007 19:44

dokładnie tak
piotrek.k
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrek.k » 18.07.2007 13:07

Spokojnie na każdej stacji się prześpisz i bez problemu znajdziesz miejsce bez latarni, zresztą będziesz tak napalony na Chorwację że długo nie pośpisz. 8O
AndyB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndyB » 18.07.2007 18:55

Dzięki za opinie :) ...tak jestem napalony i to już teraz a do wyjazdu ponad miesiąc :D
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 18.07.2007 20:48

witam serdecznie wróciłem w niedzielę z Cro sianko oczywiście na parkingu ale nie przy stacji benzynowej znalazłem spokojniejszy bez stacji ale z toaletami . Zawsze wożę że sobą namiot plażowy takie pół igloo i mały śpiworek , można go sobie rozłożyć wszędzie nawet na asfalcie. Spanko wygodne i nie męczę się w aucie.
:D : :D :D
maar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maar » 19.07.2007 15:22

hrehor napisał(a):witam serdecznie wróciłem w niedzielę z Cro sianko oczywiście na parkingu ale nie przy stacji benzynowej znalazłem spokojniejszy bez stacji ale z toaletami . Zawsze wożę że sobą namiot plażowy takie pół igloo i mały śpiworek , można go sobie rozłożyć wszędzie nawet na asfalcie. Spanko wygodne i nie męczę się w aucie.

a ja polecam OEKOTEL np. w GRAZu.
17EURO od osoby w pokoju 4 osobowym (akurat rodzina się zmieści), a w cenie wygodne łóżko, prysznic i dobre śniadanie (takiej ceny to i w Polsce nie znajdziesz). A przy okazji sugeruję zwiedzić GRAZ. Jest co oglądać.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 19.07.2007 20:08

maar napisał(a):
hrehor napisał(a):witam serdecznie wróciłem w niedzielę z Cro sianko oczywiście na parkingu ale nie przy stacji benzynowej znalazłem spokojniejszy bez stacji ale z toaletami . Zawsze wożę że sobą namiot plażowy takie pół igloo i mały śpiworek , można go sobie rozłożyć wszędzie nawet na asfalcie. Spanko wygodne i nie męczę się w aucie.

17EURO od osoby w pokoju 4 osobowym (akurat rodzina się zmieści), a w cenie wygodne łóżko, prysznic i dobre śniadanie (takiej ceny to i w Polsce nie znajdziesz). A przy okazji sugeruję zwiedzić GRAZ. Jest co oglądać.

Jestem za... Prawdopodobnie tam są aż 4 oekotele i to w podobnych relacjach cenowych. Więc chyba warto... Sami na pewno też skorzystamy,,, :papa:
Mietek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mietek » 20.07.2007 17:37

Ja też polecam hotel a nie w samochodzie, trzeba odpocząć porządnie wyprostować kości w normalnym łóżku :roll:
Mietek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mietek » 20.07.2007 17:44

Ludzie jedziecie 1500 km i chcecie zaoszczędzić kilkanaście euro kosztem zmęczenie i niebezpieczeństwa na drodze. Zastanówcie się - to bez sensu! :!:
elzbieta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) elzbieta » 20.07.2007 18:23

17EURO od osoby w pokoju 4 osobowym (akurat rodzina się zmieści), a w cenie wygodne łóżko, prysznic i dobre śniadanie (takiej ceny to i w Polsce nie znajdziesz). A przy okazji sugeruję zwiedzić GRAZ. Jest co oglądać.[/quote]

Nie wiesz przypadkiem , czy w takim hotelu jest możliwość skorzystania z lodówki.
Jadąc do Chorwacji zwykle bierze się trochę więcej żywności ze sobą.
krzemian
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzemian » 21.07.2007 00:36

Mietek napisał(a):Ludzie jedziecie 1500 km i chcecie zaoszczędzić kilkanaście euro kosztem zmęczenie i niebezpieczeństwa na drodze. Zastanówcie się - to bez sensu! :!:

Obok kwestii bezpieczeństwa, zwrócę uwagę na fakt, że za 50EUR można przespac się w łużku, wykąpać się, umyć zęby a nawet zmienić gatki przed dalszą podróżą :D
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone