Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Spanie w Austrii w samochodzie.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
arti333
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) arti333 » 15.09.2007 22:56

Witam. Właśnie wróciłem z Makarskiej i w drodze do celu spałem w chorwacji za Zagrzebiem. Nie wiem o co się boici. Myślę że mniejsze ryzyko niż w Polsce :). Ja jakoś się nie bałem i sie wyspałem.
AndyB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndyB » 16.09.2007 11:24

No to kilka obiecanych fotek z Mimic:
Zejście na plażę:
Obrazek

Apartament u Mladena:
Obrazek

Widok z balkonu:
Obrazek

Zejście ku plaży(po prawej podjazd do apartamentu):
Obrazek

Zejście cd. :
Obrazek

Panorama Mimic:
Obrazek
AndyB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndyB » 16.09.2007 11:40

Mimice z Jadranskiej magistrali:
Obrazek

Widok ze skały na plaży:
Obrazek

Jeżowiec na Mimickiej plaży:
Obrazek

Mimicki GS, poczta i po lewej 2 kramiki z owocami i warzywami:
Obrazek

Mimice o zachodzie słońca od południowej strony:
Obrazek
rentier
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rentier » 16.09.2007 11:52

Piotrek_B napisał(a):
niezawodny napisał(a):.... w końcu jedziemy się zrelaksować a kimanie na stacji benzynowej ma z tym raczej niewiele wspólnego.
Warto pamiętać że bez dobrego spania nie ma też potem dobrej jazdy, spada koncentracja, łatwiej o "zmyłkę" na trasie nie mówiąc o większym ryzyku wypadku więc finalnie można stracić na czasie/kasie niż zyskać.
....

I tu sie z Tobą zgodze w 100 %. W ub. roku właśnie wyleczyłem się z "odpoczynku" na "CPN-ach". Jechałem na Krk (1050 km). Postanowilem zrobic to na raz bez kimania (dotychczas zawsze spałem albo nad Balatonem albo w Letenye). Spanie w samochodzie typu 2-3 godziny to można o kant d...rozbic. Nie ma możliwości wypoczęcia w ani w takim czasie ani w takich warunkach. Kiedyś jak byłem nieco młodszy :wink: to tak, zgodze się. A do rozumu przemówiła mi taka mała sytuacja na autostradzie, która nastapiła po takim "odpoczynku" w samochodzie - poprostu jadąc ok 4 nad ranem zerwał mi sie film. Trwa to tylko 2-3 sekundy - ale skutki mogą byc tragiczne. Ja sie w każdym razie ocknałem przy prędkosci ok. 150 km/h, widząc przed sobą zadek TIRA. Wystarczyła jeszcze 1 sekunda, i tego posta bym już pewnie nie napisał. I ten jeden przypadek wyleczył mnie ze spania czy raczej "odpoczynku" na kierownicy samochodu.
Pozdrav :papa:

Piotrze_B też mi tez podobnego zdazyło sie w Austri trwało to ok 2-3 sek brrr.. na samo wspomnienie. Całe szczęście że była prosta droga....
Krzysztof II
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof II » 06.10.2007 01:00

W austri to się nie ma co martwić :) W zeszłym roku mieliśmy przerwe
przed Klagenfurtem na stacji BP,wszystko wpożadku tylko prysznic był w remoncie i troche samoloty dawały hałasu bo tam jes blisko lotnisko :)
kafur
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafur » 09.10.2007 15:55

Też spałem w Austri na stacji BP i jakoś żyje! :D
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Spanie w Austrii w samochodzie. - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone