Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Spanie na parkingach...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Haweł
Cromaniak
Spanie na parkingach...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 19.06.2024 11:34

Dawno nie bylem w Chorwacji,ale pamietam ze jak jezdzilem to bardzo duzo ludzi spalo na parkingach przy stacjach paliw na autostradzie...byli to Niemcy,Polacy,Czesi,Slowacy.Ciekawy jestem czy teraz tez sie tak dzieje...Pytam z ciekawosci,bo ja juz jestem w takim wieku,ze potrzebuje juz wygody...
nenek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nenek » 19.06.2024 11:38

Spia wszyscy kto chce .Proponowalbym zatrzymac sie za tunelem Sw Rok bo tuz za Zagrzebiem kiepsko z miejscem i gwar duzo ludzi samochody osobowe ciezarowki z chlodniami wiec nie idzie spac.
Brasilia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brasilia » 19.06.2024 11:42

Hej jeśli potrzebujesz wygody to zarezerwuj nocleg po drodze. Spanie na parkingu raczej do najwygodniejszych nie należy (wiem z autopsji), a już z małym dzieckiem kompletnie odpada.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 19.06.2024 11:45

Mam nocleg po drodze juz zarezewowany,pytam tylko z czystej ciekawosci,dzieki za odpowiedzi...
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 19.06.2024 11:47

nenek napisał(a):Spia wszyscy kto chce .Proponowalbym zatrzymac sie za tunelem Sw Rok bo tuz za Zagrzebiem kiepsko z miejscem i gwar duzo ludzi samochody osobowe ciezarowki z chlodniami wiec nie idzie spac.

Jeśli za Svetim Rokiem, to najlepiej na zjeździe na Zadar - tam jest duża spokojna stacja INA, a nawet 2 po obu stronach drogi.

Parking zaraz za Sv. Rokiem bym raczej odradzał. Tam rzadko nie wieje, a najczęściej tak pi*dzi, że hałas ciężarówek przy tym to pikuś.

Ewentualnie zostaje jeszcze duży MOP Jasenice, ale tam też często wieje.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 19.06.2024 11:50

Brasilia napisał(a):Spanie na parkingu raczej do najwygodniejszych nie należy (wiem z autopsji), a już z małym dzieckiem kompletnie odpada.

A to dlaczego???

Kilka razy jeździłem dawniej z małymi (potem większymi) dziećmi, sztuk 2, i zawsze było spanko na parkingu - najczęściej na INA Goričan, ale zdarzało się i w Bratysławie, i na Gralla w Austrii, i zaraz za Lućko, i koło Zadaru, i w Żylinie na powrocie. Nigdy nie było problemów.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 19.06.2024 12:05

Brasilia napisał(a):Spanie na parkingu raczej do najwygodniejszych nie należy (wiem z autopsji), a już z małym dzieckiem kompletnie odpada.
Wg mnie z małym dzieckiem to nawet lepiej niż z młodszym nastolatkiem... A w kombi spanie to jak na sporym łóżku: kocyk, poduszki, prześcieradło i po 7 h spaliśmy :D Świetne wspomnienia mamy i z Chorwacji i z Włoch :D
Brasilia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brasilia » 19.06.2024 12:19

marekkowalak napisał(a):A to dlaczego???

Bo mój syn (level 4) w momencie gdy gaszę silnik otwiera oczy... :peace:
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 19.06.2024 12:21

Brasilia napisał(a):
marekkowalak napisał(a):A to dlaczego???

Bo mój syn (level 4) w momencie gdy gaszę silnik otwiera oczy... :peace:

A, czyli w twoim przypadku to jest problem, a nie ogólnie.
ApropoDefacto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ApropoDefacto » 19.06.2024 12:41

Sam nie raz spałem w drodze do, spałem to może za dużo powiedziane, może z 2-3godziny drzemki ale wystarczało żeby bezpiecznie dojechać do celu ;) ale pomyślcie sobie jak takim spaniem musimy psuć wizerunek Polaków :lol: :rotfl:
rufus295
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rufus295 » 19.06.2024 13:03

Jutro będę spać od okolo 22.00 do 4-5 rano. Planuje na wysokości Vodic, 100km przed Splitem. Prom na 9.00, także nie ma co się spieszyć. Karimata, jakoś kocyk (chociaż ma być 24 stopnie w nocy) i dla mnie nie ma różnicy czy łóżko czy karimata.
Jak coś, to 51 wiosen mam;}
rufus295
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rufus295 » 19.06.2024 13:06

ApropoDefacto napisał(a):Sam nie raz spałem w drodze do, spałem to może za dużo powiedziane, może z 2-3godziny drzemki ale wystarczało żeby bezpiecznie dojechać do celu ;) ale pomyślcie sobie jak takim spaniem musimy psuć wizerunek Polaków :lol: :rotfl:

Niby dlaczego? Lepiej niech się martwią swoim wizerunkiem ci którzy pety między kamienie na plaży upychają.
yanek37
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yanek37 » 19.06.2024 13:11

rufus295 napisał(a):
ApropoDefacto napisał(a):Sam nie raz spałem w drodze do, spałem to może za dużo powiedziane, może z 2-3godziny drzemki ale wystarczało żeby bezpiecznie dojechać do celu ;) ale pomyślcie sobie jak takim spaniem musimy psuć wizerunek Polaków :lol: :rotfl:

Niby dlaczego? Lepiej niech się martwią swoim wizerunkiem ci którzy pety między kamienie na plaży upychają.

Racja.... Za te pety to bym łapy poobcinał...
O innych przypadkach nie wspomnę..
ApropoDefacto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ApropoDefacto » 19.06.2024 13:14

rufus295 napisał(a):

Jest tutaj taki do którego tematów nawiązywałem :lol:
Co do Twojego wpisu, takich wygód jak Ty ja nie miałem, musiałem się zadowolić odchylonym fotelem do tyłu i to nie za wiele bo z tyłu 2 osoby spały, ale dało się i miło to wspominam ;)
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 19.06.2024 14:53

Z tego co zaobserwowałem to parkingi autostradowe zmieniają się w sypialnie (auta, busy). Podobno dość mocno napiętnowaną grupą nawet na parkingach autostradowych są kampery, ale to tylko zasłyszane.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone