blackmore2k3 napisał(a): Jeśli ktoś jest odgórnie uprzedzony do takiej formy podróżowanie i nigdy nie gustował w takiej opcji wakacji, to wlaśnie będzie sie wypowiadał podobnie jak uzytkownik zebik
Mylisz pojęcia to nie jest żadna forma podróżowania tylko zwykła chamówa. Rozbijanie namiotu w miejscu niedozwolonym jest takie same jak parkowanie samochodu w miejscu niedozwolonym czy robienie innych NIEDOZWOLONYCH rzeczy więc nie pisz, że to jest forma podróżowania. Okradanie domów w Twoim rozumowaniu nazwałbym zarabianiem na życie.
blackmore2k3 napisał(a): I odnosząc sie jescze do postu zebik'a:
Jakbym się trząsł nad takimi rzeczami i nie spał po nocach w strachu, że mi sie coś stanie, to po prostu nigdy bym nie wybrał takiego stylu podróżowania, tylko jeździł na kwatery, albo co lepiej w ogóle nigdzie nie wychodził z domu. Bo przecież idąc codziennie do sklepu zawsze jest opcja, że na przejściu dla pieszych wpadnę pod auto, prawda ?
Nie jadę pierwszy raz pod namiot, i nie pierwszy raz będę spał na dziko.
I nie, nie boję się, że mi ktoś spali namiot. Nie jestem jedyną osobą, która w ten sposób podrózuje. I żyje.
No właśnie dlatego i z takich zachowań słyniemy jako Polacy - większość zachowuje się uczciwie, a część (ta obgadywana przez inne narody) tak ja TY. Kombinowanie, żeby zaoszczędzić 5 zł jest typowo Polskie.
Ps. przykłady nietrafione - do sklepu chodzić musisz, a rozbijać namiot NIELEGALNIE i NIEZGODNIE Z CHORWACKIM prawem - nie musisz.
blackmore2k3 napisał(a): A sposobów na załatwianie swoich potrzeb jest mnóstwo, ale jak widać nigdy nie spałeś na dziko więc nic o tym nie wiesz. I nie, wcale nie trzeba za przeproszeniem robić kupy komuś pod oknem.
Jaki sposób
- do morza będziesz robił,
- poprosisz Chorwata z kwatery żeby Ci toaletę udostępnił,
- na stację benzynową będziesz latał.
Gratuluję pomysłowości, skubnij jeszcze coś z półki w sklepie wyjdzie Cię jeszcze taniej. Osobiście gwarantuję Ci, że bez względu na to czy Polak czy nie Polak jak spotkam dzikusów - przy nich wyjmuję komórkę i dzwonię coby ich zwinęli i z daleka będę się cieszył z mandatu.
blackmore2k3 napisał(a): I tak jescze przypuszczam, że nigdy w życiu nie zdarzyło Ci się oblać muru jakiegoś domu prawda ? Tylko co innego u siebie w Polsce a co innego jak to jest dom Chorwata prawda ?
No comments