\Simon193 napisał(a):@Janusz Bajcer - OK, będę pamiętać
@maniust - "nie są aż tak kosmicznie drogie" - czyli mniej więcej jak to wygląda?
kempingi-w-chorwacji-t17886.html
\Simon193 napisał(a):@Janusz Bajcer - OK, będę pamiętać
@maniust - "nie są aż tak kosmicznie drogie" - czyli mniej więcej jak to wygląda?
Jakby nie patrzeć to Janusz jest mistrzem w świetle campów.Janusz Bajcer napisał(a):\Simon193 napisał(a):@Janusz Bajcer - OK, będę pamiętać
kempingi-w-chorwacji-t17886.html
Simon193 napisał(a): to chyba lepiej jednak w Chorwacji camp/apartmani, wolę chyba jednak nie ryzykować
Fanka napisał(a):Myślę, że w obliczu pożarów jakie ostatnio nawiedzają wybrzeże chorwackie, szczególnie może być ścigane tzw spanie na dziko. Bo skąd niby te pożary ? Sam się ogień nie zaprósza. Przy takiej suszy jak w tym roku, wystarczyć może przysłowiowy niedopałek papierosa.
majeczka napisał(a):[...]
W tym przypadku przyczyną była iskra od transformatora, podobno one są najbardziej niebezpieczne.
kojacek napisał(a):majeczka napisał(a):[...]
W tym przypadku przyczyną była iskra od transformatora, podobno one są najbardziej niebezpieczne.
Ciekawi mnie to tłumaczenie linii energetycznych jako źródła pożarów. Jeśli cała linia jest dobrze zaprojektowana i wykonana-iskry nie powinny się pojawić.
Iskry z transformatora? Rozumiem, że w okolicy nie było prądu-trafo sypiący iskrami raczej nie nadaje się później do użytku.
Podobnie jak wcześniej czytałem, że powodem pożarów były iskry z linii energetycznych. No bez jaj proszę.