Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Spanie na dziko na Chorwacji..czy mozna ? :)

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Budik
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Budik » 17.08.2005 12:18

Witam

mam takie pytanie.. jedziemy samochodem ale np. gdzies znajduje jakies ciekawe miejsce na odludziu. Czy mozna sie zatrzymac na 1 noc i pospac w namiocie ? czy jest to zabronione i trzeba nocowac tylko na kempingach?
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 18.08.2005 07:40

Nigdy tego dokładnie nie sprawdzałam. Najłatwiejszym sposobem jest wykonanie telefonu do ambasady lub też poszukanie w necie takich informacji.

Jedno jest pewne, jeśli rozłożysz swoją karimatę na jakiejś ustronnej plazy to nikt nie zbudzi Cie w nocy abyś "zabieral manele". :D
maciek_l
Plażowicz
Na dzika.

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek_l » 26.08.2005 10:57

Nieraz znajdowałem owe ciekawe miejsca na odludziu. Co do rozłożenia namiotu na boku niepowinno być problemów. Choć pewnie OFICJALNIE jest to zabronione. Ja na noc proponuje śpiwór i karimate najwygodniejsze spanie.
Radze uważać żeby rozkładać się z dala od drogi i jakiś ważnych miejsc gdzie często kręci sie policja.
Raz mi sie zdażyło ale to w Medjugorie Policja wyprosiła mnie ze śpiworka ale skończyło się na reprymendzie.
Polecam zakup namiotu na dach.
qsma
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qsma » 27.08.2005 17:52

no własnie. ja w tym temacie. mam takowy namiot na dach i chciałem sie zapytać czy można. bo doszły mnie słuchy ze policja mandatami sypie... :?

wie ktoś?
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 27.08.2005 19:39

W 2004 byłem świadkiem takiego zdarzenia.

Plaża i coś w rodzaju małego parkingu przy mało ruchliwej drodze na półwyspie Peljesac. Na tym kawałku niby-parkingu zatrzymały sie dwa samochody-kampery (z francuską rejestracją). Stały sobie tam cały dzień, a "załogi" plażowały.

Pod wieczór, gdy było widać, że zamierzają tam spać zostali brutalnie przegonieni z tego miejsca (z groźbami wezwania policji włącznie) przez właścicieli okolicznych domów.

Ponieważ jedną z aktywnie przeganiających była właścicielka domu w którym mieszkałem, przepytałem ją na tę okoliczność i dowiedziałem się, że spanie na dziko jest zabronione.

Nad samym morzem chyba bym nie ryzykował. Ale ...
qsma
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qsma » 27.08.2005 20:59

no i o taką odpowiedz mi chodziło. jasne jest ze bede oddalał sie na nocleg jak najdalej od moża.

ktoś jeszcze potwierdzi???

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone