Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Spanie "na czarno" w Słowenii

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
TomASS
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomASS » 08.07.2005 10:17

Witam, jako, że będę w Klagenfurcie (Austria) dopiero ok 20.00, a na Słowenii ok 21.00, także nie znajde raczej żadnego sensowengo kampingu (chodzi mi o cene ~5Eur za os). Czy polecacie rozbicie namiotu gdzieś w jakimś lasku? Może na polu:) Co o tym sądzicie?
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 08.07.2005 11:39

o ile się nie myle to rozbijanie namiotów poza wyznaczonymi miejscami jest zabronione
TomASS
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomASS » 08.07.2005 11:55

A co to znaczy "miejsca wyznaczone"? czy w lesie tez sie takie spotyka (u Nas np. sie takie spotyka:) ) Pozdrawiam
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 08.07.2005 12:00

trzeba by spytać ichniejszego ustawodawcę hehehe, a poważnie właśnie o takie miejsca jak napisałeś chodzi.
Chrobry
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Chrobry » 08.07.2005 13:09

Tez o tym myśle. Jezeli wieczorem nie znajde jakiegos taniego kampu to w ostateczności chyba drzemka w samochodzie, tylko pytanie gdzie zaparkować ? Może jakaś stacja benzynowa, tylko czy są czynne całą dobe ?
romanroman1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) romanroman1 » 10.07.2005 02:29

Jeśli pytasz co sądzimy o rozbijaniu namiotu w lesie czy na polu, to odpowiadam, że według mnie to bardzo zły pomysł. To po prostu wstyd, obciach. Śpij w motelu, pensjonacie, zdrzemnij się na parkingu przy dużej stacji benzynowej ( są takie i są czynne całą dobę ) ale nie pokazuj, że jesteś ubogim krewnym z Europy Wschodniej (tak bedziesz postrzegany) , którego na nic nie stać i za którego ja muszę się wstydzić
Finestra
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finestra » 10.07.2005 11:54

ale nie pokazuj, że jesteś ubogim krewnym z Europy Wschodniej (tak bedziesz postrzegany) , którego na nic nie stać i za którego ja muszę się wstydzić

Co ty wogóle wypisujesz?!!! Wstydzić się za Polaków?

Nigdy w życiu nie widziałem:
- Polaków koczujących w autach czy na dziko w namiotach.
- pijanych polskich wyrostków złapanych na kraddzieży piwa w sklepie
- polskich dzieci wyżerających cukierki w markecie, bez płacenia
- polaków w restauracji robiących obciach i siedzących godzinę nad
zupą z pomidorów i wodą mineralną.
- polaków srających w krzakach na plaży
- ...

nie rozumiem za kogo miałbyś się wstydzić? Pewnie masz kompleksy. ;)
romanroman1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) romanroman1 » 10.07.2005 13:30

Finestra!
Wyczuwam ironię w Twojej wypowiedzi a ja całkiem serio wstydzę się opisanych wyżej zachowań. Jeśli kosztem braku kompleksów miałbym akceptować, to co opisujesz , to wolę być jednak zakompleksionym Polakiem. :!: :!: :!:
Finestra
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finestra » 10.07.2005 13:37

romanroman1 napisał(a):Finestra!
Wyczuwam ironię w Twojej wypowiedzi a ja całkiem serio wstydzę się opisanych wyżej zachowań. Jeśli kosztem braku kompleksów miałbym akceptować, to co opisujesz , to chcę być jednak zakompleksionym Polakiem. :!: :!: :!:

Ironia nie jest kierowana do Ciebie. Ja też się wstydzę, niedawno o tym pisałem dość obszernie, ale zostałem zrugany przez innych, więc teraz się nie wychylam. Tutaj na forum trzeba być "typowym polakiem", albo tak gadać jak inni albo milczeć.

Poszukaj w archiwum znajdziesz ciekawe rzeczy, łącznie z instruktażem kradzenia fig z prywatnych drzew.
romanroman1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) romanroman1 » 10.07.2005 14:02

A ja sądzę, że nie należy milczeć. Zło nazywajmy złem a dobro dobrem. To proste zasady ale nigdy nie należy się ich wstydzić. Piętnujmy więc brudasów , złodziei itp.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 10.07.2005 14:22

TomASS napisał(a):Witam, jako, że będę w Klagenfurcie (Austria) dopiero ok 20.00, a na Słowenii ok 21.00, także nie znajde raczej żadnego sensowengo kampingu (chodzi mi o cene ~5Eur za os). Czy polecacie rozbicie namiotu gdzieś w jakimś lasku? Może na polu:) Co o tym sądzicie?

Informowałem się w Słoweńskiej Informacji Turystycznej.
Jest zakaz rozbijania się w lasku czy na polu.(mandat)
Można spać w samochodzie na parkingu wyposażonym w toalety.
Finestra
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finestra » 10.07.2005 15:17

platon napisał(a):Informowałem się w Słoweńskiej Informacji Turystycznej.

No, to mamy jasność w temacie Marioli.
Śpimy w aucie, siusiu owszem, ale w klopik tylko. Najlepiej jeszcze przysznic z powodów estetycznych, choćby...

A wiesz może Platonie jak to będzie w Cro? czy też można kimać? Bo widziałem sytuację, jak cro-pały podeszły do kolesia na INA w Makarskiej, który spał i coś mu tam klarowały.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 10.07.2005 15:24

Finestra napisał(a):
platon napisał(a):Informowałem się w Słoweńskiej Informacji Turystycznej.

No, to mamy jasność w temacie Marioli.
Śpimy w aucie, siusiu owszem, ale w klopik tylko. Najlepiej jeszcze przysznic z powodów estetycznych, choćby...

A wiesz może Platonie jak to będzie w Cro? czy też można kimać? Bo widziałem sytuację, jak cro-pały podeszły do kolesia na INA w Makarskiej, który spał i coś mu tam klarowały.

Mozna w cro spokojnie się zdrzemnąć.Cro policjanci pewnie pytali się czy dobrze się czuje.Jesli odpowiedział ,ze dobrze ,ale musi się zdrzemnąć żeby dalej jechać to pewnie życzyli mu dobrej drzemki.

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone