monika78 napisał(a):Poradz, prosze - ktora trasa dla rodziny z 2 marudnymi dziecmi? Jedziemy z rakowa do Supetar, podroz na noc. Chcemy jechac prawie non stop - czy jest szansa dojechac w te 14h???
monika78 napisał(a):Poradz, prosze - ktora trasa dla rodziny z 2 marudnymi dziecmi? Jedziemy z rakowa do Supetar, podroz na noc. Chcemy jechac prawie non stop - czy jest szansa dojechac w te 14h???
podszywacz napisał(a):monika78 napisał(a):Poradz, prosze - ktora trasa dla rodziny z 2 marudnymi dziecmi? Jedziemy z rakowa do Supetar, podroz na noc. Chcemy jechac prawie non stop - czy jest szansa dojechac w te 14h???
Monika, rozważ jazdę ze startem rano ale z noclegiem, powiedzmy na granicy węgiersko chorwackiej. Ja już sobie powiedziałem: nigdy jazdy nocą. Czy jesteś pewna że te marudne dzieci będą marudne podczas ciekawej podrózy?
podszywacz napisał(a):monika78 napisał(a):Poradz, prosze - ktora trasa dla rodziny z 2 marudnymi dziecmi? Jedziemy z rakowa do Supetar, podroz na noc. Chcemy jechac prawie non stop - czy jest szansa dojechac w te 14h???
Monika, rozważ jazdę ze startem rano ale z noclegiem, powiedzmy na granicy węgiersko chorwackiej. Ja już sobie powiedziałem: nigdy jazdy nocą. Czy jesteś pewna że te marudne dzieci będą marudne podczas ciekawej podrózy?
szary779 napisał(a):podszywacz napisał(a):monika78 napisał(a):Poradz, prosze - ktora trasa dla rodziny z 2 marudnymi dziecmi? Jedziemy z rakowa do Supetar, podroz na noc. Chcemy jechac prawie non stop - czy jest szansa dojechac w te 14h???
Polecam jazdę nocą zwłaszcza jeśli jest dwóch kierowców. Duże prawdopodobieństwo że dzieci będą spały a ruch w nocy jest dużo mniejszy.
anakin napisał(a):A jeżeli ktoś myśli,że uda mu się na Węgrzech jechać korzystając ze znaków drogowych...... proponuję by ( tak na próbę) przeszedł się do restauracji.....chińskiej i próbował poczytać.........menu!
anakin napisał(a):A ja jechałem tak:
Chyżne-Żylina-Bratysława-Veszprem-Letenye-Zagrzeb - Zadar.
i było spoko!
Nie wiem po co się pochać na Budapeszt! Wracałem przez niego z powrotem i.............masakra!!! Nie wiem mczy to wina nawigacji,czy moja,ale przed miastem "skierowała" mnie na M0, by za chwile znowu z powrotem..........."wepchać" do miasta!!! Dobrze,że była noc,bo ruch stosunkowo niewielki i udało się jakoś wyjechać....
ps.
A jeżeli ktoś myśli,że uda mu się na Węgrzech jechać korzystając ze znaków drogowych...... proponuję by ( tak na próbę) przeszedł się do restauracji.....chińskiej i próbował poczytać.........menu!
Rysio napisał(a):Janusz mam podobne doświadczenia Teraz to się niektórym kierowcom dziwię, nie ma autostrady to śmierć w oczach a gdyby navi padła to umrzemy z głodu gdzieś po trasie albo nas wilcy zjedzą
slapol napisał(a):Haweł napisał(a):...Jak cos gdzies pokrecilem,to sorki i prosze o poprawke,wyliczenia tras na podstawie google map...
Haweł, Ty stary (na pewno stażem) forumowy wyjadaczu Pewnie wszystkie trasy przetestowałeś i możesz innym polecać....a nie pytać o drogę...
Pozdrav
P.S.
Mnie już po tych kilku razach nachodzi coś takiego, by nie gnać na "zbity łeb" "do" czy "z" Crolandii, tylko trasę dojazdową wykorzystać na "zerknięcie okiem wokół".
W poprzednim roku mi się to udało "przy okazji" , bo wracajac z CRO w kierunku Wiednia pojechałem tak: Zagrzeb - Varażdin - Nedelisce - Ormoż - Ljutomer - Gornja Radgona - Halbenrain - Feldbach - Ilz - A2 - Wiedeń.
Ze względu na widoki, winnice, fajne austriackie miasteczka i zamki na wzgórzach - zdecydowanie polecam
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi