Szkoda, że drabina zwyciężyła, ale rozumiem "blokady". Sam też mam lęk wysokości, choć drabinę pokonałem ... Ale zwiedzanie ma być przyjemnością, więc trzeba robić tak jak się lubi
pozdrawiam, Michał
.png)
.png)
ruzica napisał(a):No i ja o nich nie wiem![]()
Możem niegodna nosić miano cromaniaka
![]()
![]()
maslinka napisał(a):Za chwilę będziemy tam, gdzie powiewa flaga
Ale najpierw trzeba pokonać przerażającą drabinkęNiby takie nic, a jednak niezbyt pewnie się na niej czuję. Ci, co byli, wiedzą o co chodzi
.png)
majkik75 napisał(a): ... Ale zwiedzanie ma być przyjemnością, więc trzeba robić tak jak się lubi![]()
maslinka napisał(a):O drabince na Mirabelę w 2011 roku pisałam tak:maslinka napisał(a):Za chwilę będziemy tam, gdzie powiewa flaga
Ale najpierw trzeba pokonać przerażającą drabinkęNiby takie nic, a jednak niezbyt pewnie się na niej czuję. Ci, co byli, wiedzą o co chodzi
Pamiętam, że było ciężko, ale się przełamałam. Mimo to, całkowicie Cię rozumiem, bo zdarza mi się mieć "blokadę" przy drabinach.
Pisałyśmy o tym zresztą u Beaty (Kapitańskiej)
.png)
.png)
.png)
marze_na napisał(a):Omiš bardzo w moim guście. Może kiedyś uda się zajrzeć.
Kapitańska Baba napisał(a):Omiś u Ciebie śliczny - miasto wciąż przez nas nie odkryte, wiecznie nie po drodze - i obawiam się że tak zostanie
kulka53 napisał(a):Te bloki trochę psują sielankowo-rajski widoczek z góry ale może nie bądźmy drobiazgowi, naprawdę bardzo tam ładnie.
Dzięki tej relacji wiem że nad Omisem są dwie twierdze, dzięki
Trajgul napisał(a):Chyba do Biedronki nie chodzisz.
crooopka napisał(a):Widoki z twierdzy mieliście genialne
piekara114 napisał(a):Górną twierdzę może kiedyś odwiedzę, bo Mirabella zaliczona. Patrzę na tą drabinkę i wydaje mi się, że to dość nówka sztuka, bo jak ja byłam to wyglądała na bardziej chybotliwą ....
tomekm67 napisał(a):Oglądam zdjęcia. Czytam uważnie. Bardzo mi się relacja podoba.
maslinka napisał(a): zdarza mi się mieć "blokadę" przy drabinach.
Pisałyśmy o tym zresztą u Beaty (Kapitańskiej)
marze_na napisał(a):Rozterki drabinowe doskonale rozumiem. Cierpię na to samo.
Kapitańska Baba napisał(a):DrabinaWszystkim drabinom zgodnie mówimy kategoryczne NIE!!!
![]()
crooopka napisał(a):Na tą drabinkę też bym nie weszła!

.png)
ruzica napisał(a):
Ale dlaczemu?Nie ma w tym Omišu mariny przyzwoitej czy o co chodzi?
![]()
.png)
Myślałam, że i w moim ale jednak mnie rozczarował. Na jedną wizytęmarze_na napisał(a):Omiš bardzo w moim guście. Może kiedyś uda się zajrzeć...
.png)
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):
Właśnie - raz nie bardzo z postojem a dwa - tam jest ujście rzeki a w związku z tym robi się dysza którą bora lubi spadać
gusia-s napisał(a):Za dużo tam ludzi, za dużo brzydkich budynków, za duży ruch samochodowy.
gusia-s napisał(a):Rozpieściły mnie miasteczka na wyspach![]()
pomorzanka zachodnia napisał(a):Polako, polako, ale dwie twierdze w jeden dzień zdobyte. Super!.
Powrót do Nasze relacje z podróży