Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

SONY cyber shot DSC-P32

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aga i jacek
Croentuzjasta
SONY cyber shot DSC-P32

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga i jacek » 09.02.2007 11:01

czy ktoś ma taki aparat coś mi się w nim poprzestawiało i chodzi mi o to że kiedyś mogłam od razu zrobić szybko zdięcie i wychodziło nieruchome a teraz zawsze nawet jak ciut mi drgnie ręka to zdięcie wychodzi lekko rozmazane i nie pstryka od razu tylko z lekkim opoznieniem.co jest nie tak?? i gdzie coś ustawić , poradzcie bo jutro wyjeżdzam
krzysiek M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek M. » 09.02.2007 11:19

Być może masz ustawiony balans bieli i sie ustawia lub też redukcję czerwonych oczu. Popraw ustawienia i będzie ok.
Janqes
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janqes » 09.02.2007 11:27

aga i jacek napisał(a):czy ktoś ma taki aparat coś mi się w nim poprzestawiało i chodzi mi o to że kiedyś mogłam od razu zrobić szybko zdięcie i wychodziło nieruchome a teraz zawsze nawet jak ciut mi drgnie ręka to zdięcie wychodzi lekko rozmazane i nie pstryka od razu tylko z lekkim opoznieniem.co jest nie tak?? i gdzie coś ustawić , poradzcie bo jutro wyjeżdzam

no właśnie masz pewnie ustawiony dłuższy czas naświetlania. na automacie Ci tak robi, czy na manualu?

Pozdrawiam
arekwroc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwroc » 09.02.2007 11:52

aparat ma problem z ustawieniem ostrośći, robisz z lampą?
aga i jacek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga i jacek » 09.02.2007 12:44

Janqes napisał(a):
aga i jacek napisał(a):czy ktoś ma taki aparat coś mi się w nim poprzestawiało i chodzi mi o to że kiedyś mogłam od razu zrobić szybko zdięcie i wychodziło nieruchome a teraz zawsze nawet jak ciut mi drgnie ręka to zdięcie wychodzi lekko rozmazane i nie pstryka od razu tylko z lekkim opoznieniem.co jest nie tak?? i gdzie coś ustawić , poradzcie bo jutro wyjeżdzam

no właśnie masz pewnie ustawiony dłuższy czas naświetlania. na automacie Ci tak robi, czy na manualu?

Pozdrawiam

na automacie nawet jak mam wyłączoną lampę sprawdziłam przed chwilką balans bieli mam wyłączony bo jest ustawiony na automat, chodzi mi generalnie o to że tzw. zdięcia w ruchu robione na automacie nie wychodzą mi przejrzyste tylko takie rozmyte ...wiecie o co chodzi....
arekwroc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwroc » 09.02.2007 12:54

......więc włącz lampę, uzyskasz czas 1/60 sek.
jesli dalej aparat gubi się i ustawia ostrość długo, poświeć np. latarką
to jest niestety największy problem kompaktów, nie radzą sobie w gorszych warunkach oświetleniowych.
aga i jacek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga i jacek » 09.02.2007 12:55

Janqes napisał(a):

Pozdrawiam

no własnie a jest możliwość zmiany czasy naświetlania na automacie z lampą lub bez?
arekwroc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwroc » 09.02.2007 13:13

w trybie auto aparat ma fabrycznie ustawiony czas naswietlania 1/60 sek.
ustaw sobie lampę na auto, wtedy aparat przy gorszym oświetleniu dopali scene błyskiem.....
Układ pomiaru swiatła za Ciebie zdecyduje kiedy potrzebny jest błysk do prawidłowego naswietlenia zdjęcia.
Jeśli wyłączysz lampę w trybie auto, czas naswietlania wydłuży sie i zdjęcie może być poruszone.Chyba że masz statyw......

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

SONY cyber shot DSC-P32
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone