Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Soline 2011 - z tęsknoty za słońcem

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 03.02.2012 22:24

lhd napisał(a):ponawiam stwierdzenie - zdjęcia powalają

Marcin2131 napisał(a):To mnie po prostu zwaliło z nóg = rewelacja :!:

Krzychooo napisał(a):Ale foty... Cudo. Dzięki za ogrzanie :).

Dzięki za miłe słowa, ale w cudnej Chorwacji nie sztuka takie fotki "popełniać" :)
Gdzie nie spojrzysz - przepięknie...

PozdraV
martabartek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martabartek » 04.02.2012 15:21

Czy mógłbyś podać cenę za nocleg w tym apartamencie? Jeśli dobrze zrozumiałam właściciele też tam mieszkają :)?
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 04.02.2012 17:27

turan napisał(a):Joanka - specially for You...

Dziękuję bardzo! :D

Pięknie! 8)

Z wielką przyjemnością się do tych Twoich zdjęć i malowniczych widoczków wraca... 8)

Pozdrawiam.
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 04.02.2012 18:40

martabartek napisał(a):Czy mógłbyś podać cenę za nocleg w tym apartamencie? Jeśli dobrze zrozumiałam właściciele też tam mieszkają :)?

turan napisał(a):Za mieszkanie (pokój z dwuosobowym łóżkiem i aneksem kuchennym + sypialnia + łazienka) płaciliśmy 50 EUR/dobę. Cena niezależnie - 1 czy 4 osoby, ja byłem z żoną i synem.
Byliśmy w dniach 22 - 30 lipca 2011.

PozdraV

Właściciele mieszkają w osobnym domu położonym nieco niżej na tej samej działce. Ten dom, w którym mieliśmy nasz apartament cały jest przeznaczony na wynajem dla gości.

PozdraV
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 04.02.2012 19:13

Ogrzałem się Twoimi pięknymi zdjęciami :D

Dziękuję , a . . . czy mogę wpaść jutro :?: :)

Pozdrawiam
Piotr
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 04.02.2012 20:20

Witaj Piotrze!

Zawsze i o każdej porze :D

Pozdrawiam cieplutko!
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.02.2012 17:50

Dzięki za namiary; jutro wyślę zapytanie.
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 24.02.2012 20:33

Zdjęcia rewelacja.
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 24.02.2012 23:04

mireks napisał(a):Zdjęcia rewelacja.

Dzięki
aleksandra6400
Croentuzjasta
Chorwacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) aleksandra6400 » 24.02.2012 23:47

Zdjęcia super,
Pozdrawiam
themoon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) themoon » 25.02.2012 17:46

Kolego turan, już wiem czego muszę się nauczyć. Robienia zdjęć-najlepiej od Ciebie. Jesteś mistrzem. Jak się "popełnia" takie zdjęcia?
turan
Croentuzjasta
Re: Chorwacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 25.02.2012 18:46

aleksandra6400 napisał(a):Zdjęcia super,
Pozdrawiam

themoon napisał(a):Kolego turan, już wiem czego muszę się nauczyć. Robienia zdjęć-najlepiej od Ciebie. Jesteś mistrzem. Jak się "popełnia" takie zdjęcia?

Dzięki za miłe słowa.
Za mistrza się absolutnie nie uważam - co najwyżej za nieudolnego naśladowcę.
Kocham fotografować od 30 lat - to chyba wystarczająco długo, aby jako-tako się czasami udało. :wink:
Dobrze jest mieć sprawny i nienajgorszy sprzęt, ale przede wszystkim trzeba patrzeć fotograficznie - wiedzieć co i jak chce pokazać na fotce oraz jak to technicznie zrobić.
A jeżeli rzeczywiście chcesz doskonalić umiejętność fotografowania to polecam książkę p.t.: "Książka o fotografowaniu" autorstwa Andrzeja A. Mroczka.

PozdraV
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 25.02.2012 19:00

Turan, świetna relacja i przepiękne zdjęcia!

Żupa Dubrovacka to fajny kawałek wybrzeża, bardzo malowniczy dzięki klifom. Nas jednak trochę zniechęciły niezbyt ciekawe campingi w tej okolicy. Ale jeśli kiedyś porzucimy campy na rzecz kwater, to kto wie, może wybierzemy się do Soline :)

Pozdrawiam :papa:
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 25.02.2012 20:36

maslinka napisał(a):
Żupa Dubrovacka to fajny kawałek wybrzeża, bardzo malowniczy dzięki klifom. Nas jednak trochę zniechęciły niezbyt ciekawe campingi w tej okolicy. Ale jeśli kiedyś porzucimy campy na rzecz kwater, to kto wie, może wybierzemy się do Soline :)

Pozdrawiam :papa:

Witaj maslinko!

Od 2001 roku, kiedy pierwszy raz zawitałem w Chorwacji do 2007 zawsze jeździliśmy pod namiot. Zwiedziłem trochę kampów w Cro.
Rzeczywiście, w okolicy Żupy Dubrovackiej z campingami nie jest najlepiej.
W 2005 biwakowaliśmy w Orasacu na kampie "Pod maslinom" - to kiedyś kultowy kamp na forum Cro.pl.
Wtedy sam camping, jak i plaża w pobliżu wydały mi się takie średnie...
Natomiast bardzo dobrze wspominam właścicieli - Mirko i Bożo - przemili i uczynni ludzie. Do dziś mam dla nich wielki szacun i wdzięczność za udzieloną pomoc w trudnej sytuacji.
W 2007 dostałem w pracy nagrodę - bon turystyczny do wykorzystania w biurze turystycznym. I wtedy skorzystałem z oferty Interhome - wynajmu domu w Cro.
Od tego czasu zawsze jeżdżę w ciemno na kwatery, których szukam na miejscu.
Tęsknię jeszcze za czasami campingowymi, wożę nawet na wszelki wypadek namiot i sprzęt biwakowy ale jakoś zawsze ląduję w apartmanie...

PozdraV
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 25.02.2012 21:02

turan napisał(a):W 2005 biwakowaliśmy w Orasacu na kampie "Pod maslinom" - to kiedyś kultowy kamp na forum Cro.pl.
Wtedy sam camping, jak i plaża w pobliżu wydały mi się takie średnie...
Natomiast bardzo dobrze wspominam właścicieli - Mirko i Bożo - przemili i uczynni ludzie. Do dziś mam dla nich wielki szacun i wdzięczność za udzieloną pomoc w trudnej sytuacji.

"Pod maslinom" znam oczywiście :) Byliśmy tam 3 razy - w 2006, 2007 i 2008 roku. Bożo - faktycznie, równy gość; na wszystkie prośby odpowiadał: "Nema problema" :D Sympatyczny i pomocny w każdej sytuacji.
Mirko chyba nie mieliśmy przyjemności poznać (chyba że to młody facet, na oko ciut młodszy od Bożo, wysoki i przystojny :D; taki gościu pojawił się w 2008, ale w poprzednich latach go nie widzieliśmy).

Camping świetny, plaża też mi się bardzo podobała, tylko to zejście (a raczej podejście przy powrocie) nie należało do przyjemności. A jak jeszcze czegoś się zapomniało...
Aaa, i pizzeria fajna była z pięknym widokiem :)
Wspominam camping "Pod maslinom" baaardzo miło :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży