Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Solaris-Zablace (prośba do mitama).

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 20.06.2004 18:21

Jeżeli ktoś był na tym kempingu , to proszę o wszelskie przydatne info np. położenie,infrastruktura(sklepy,kantor,bary,standard zaplecza sanitarnego),plaże , sposób podłączenia do prądu , no i ogólnie czy warto tam "zakwotwiczyć" ?
PS.
Mam szczególną prośbę do forumowicza o nicku mitam . Z wcześniejszych postów widziałem , że byłeś na tym kempingu i byłeś zadowolony - proszę , napisz coś więcej .
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 22.06.2004 06:57

Sorki,że edytuję własny temat,ale sprawa jest dla mnie dość istotna ,a nie mam z mitamem żadnego innego kontaktu.Oczywiście wszyscy inni dysponujący i chcący podzielić się swoją wiedzą są bardzo mile widziani :D
liwan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwan » 23.06.2004 01:00

Mitam Ci opowie więcej bo ja tam tylko chodziłem w 2001r do znajomych którzy tam mieszkali. Kamp jest ładnie zadrzewiony wysoką pinią(chyba), jest cała konieczna infrastruktura.Dochodzi do samego wybetonowanego brzegu.Tuż obok (100- 500m)kilka sklepów i "jadłodajni",a z rana kilka kobiet z warzywami i owocami. Była tam obok dyskoteka (sobota-niedziela(?)), ale nie było jej słychać na zewnątrz.Kamp średniej wielkości, ale wydawał się dość kameralny.Kiepskie warunki dla słabo pływających,sporo też było jeżowców.Można było jechać kąpać się do kompleksu Solaris(platny parking- 15 kun), to około 3-4 km.Tam dużo więcej ludzi i plaża z drobnych kamyków, a w wodzie sporo piachu (chyba wysypany bo też i głazy),można było wynająć leżak,parasol itp.do Szibenika 5-6 km, nad wodospady Krki chyba ponad 20km. 8)
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 26.06.2004 13:44

hej.Sory ale od kilku dni nie zaglądałem na formum.Służe radą i pomocą.Byłem w Zablace dwa lata z rzędu.Jeżeli szukasz spokoju i ciszy to jest to miejsce dla ciebie, jeżeli chcesz sie bawic i szaleć do jedź na Solaris.Camp jest kameralny ale nie mały.Można rozbić się prz morzu albo trochę dalej.Plaża jest wybetonowana i jest kilka zejśc poi schodkach. Jest prysznic na plaży do opłukania sie.Warunki sanitarne były super.Są 4 prysznice męskie i nie ma problemu z kąpielą.Czasem jest problem z gorącą wodą ale przy takich temnperaturach nie jest ona potrzebna.Kibelki sa też spoko. Są stanowiska do mycia naczyń,woda tam jest zawsze wrząca.Przyłącza do prądu są standartowe ale weź sobie długi przedłużacz nawet do 50m a nie bedziesz uzależniony od przyłączy.Obok kampu jest sklep nawet dość dobrze wyposażony, ale wieksze zakupy proponuje robic w sklepie w Szybeniu.=(supermarket przy pierwszych swiatlach jak się wjeżdża do miasta) Owoce tylko na targu w Szybeniku ale trzeba tam być około 7-8 rano bo później można oszaleć z gorąca.Co do konatoru to nie wiem ja wymieniałem kasiorkę w Szybeniku obok targu.W Zablaczu jest kilka knajpek ale ja generalnie korzystałem ze słoików przywiezionych z sobą i odgrzewanych wna kuchence elektrycznej.Aha można na kampie wykupic sobie lodówkę, super rzecz.Po kampie chodzą miejscowi i sprzedają super winko i rakije POLECAM
Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to chętnie na nie odpowiem.
Kamp jest dobrze pilnowany, szef czuwa nad wszystkim ale nie słyszałem żeby komuś coś zginęło.Jeszcze raz polecam!!!!!
ps.żałuje że w tym roku nie pojadę w to piękne miejsce.
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 26.06.2004 16:10

Wielkie dzięki mitam ! W zasadzie to mi wystarczy , tylko jeszcze podpowiedz , jak tam dojechać , czy są jakieś tablice informacyjne kierujące do Zablace ?
Ps.
"ps.żałuje że w tym roku nie pojadę w to piękne miejsce." - głowa do góry .
Aha , pozdrawiam kolegę po fachu 8) Proponuję,żebyśmy się zdzwonili po "wewnętrznej" . Daj znać na forum , to się dogadamy .
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 26.06.2004 19:10

Dojechac tam bardzo prosto.Za Szybenikiem jedziesz na Split Magistralą i po okolo 5 km skret w prawo.Jedziesz wąską drogą i kieujesz sie na zablace.Po wjechaniu jedziesz cały czas prosto wjeżdżasz do porciku i skrecasz w lewo i wjeżdżasz na Camp.Co do zdzwonienia to bardzo proszę ale nie wiem jaki jest Kierunek na Kędzierzyn-Koźle ale mój wewnetrzny to 240 Czekam na telefon to może coś jeszcze doradzę.Jestem codziennie od 7.00 do 15.00
Pozdrawiam
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 26.06.2004 19:10

Dojechac tam bardzo prosto.Za Szybenikiem jedziesz na Split Magistralą i po okolo 5 km skret w prawo.Jedziesz wąską drogą i kieujesz sie na zablace.Po wjechaniu jedziesz cały czas prosto wjeżdżasz do porciku i skrecasz w lewo i wjeżdżasz na Camp.Co do zdzwonienia to bardzo proszę ale nie wiem jaki jest Kierunek na Kędzierzyn-Koźle ale mój wewnetrzny to 240 Czekam na telefon to może coś jeszcze doradzę.Jestem codziennie od 7.00 do 15.00
Pozdrawiam
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 27.06.2004 08:19

Dzięki za info i namiary . Zadzwonią w poniedziałek .
Pozdrawiam - Krzysiek
mak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mak » 01.07.2004 20:51

jak dojechac do solarisa .czy lezy w samym szibieniku ,czy na jego obrzezach.sa moze jakies tablice informujace o dojezdzie.za wskazowki dziekuje.wyjazd w niedziele 04.07
mak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mak » 01.07.2004 20:53

zablace jak wyczytalem z innych postow jest nieczynne.czy na caly sezon?
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 02.07.2004 06:22

mak napisał(a):jak dojechac do solarisa .czy lezy w samym szibieniku ,czy na jego obrzezach.sa moze jakies tablice informujace o dojezdzie.za wskazowki dziekuje.wyjazd w niedziele 04.07

Więcej o Solarisie : https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=3612.Po powrocie proszę o relację na forum.Miłego odpoczynku :hut:
martuśka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martuśka » 02.07.2004 12:14

do mitama!!!!

mam pytanie o te lodówki. za ile można sobie na tę przyjemność pozwolić?
i jeszcze jak byś mi pomógł rozszyfrować skróty na stronie:www.camping.hr. jest takie cudo: MH - co to jest??? dzieki za pomoc[/u]
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 02.07.2004 14:20

martuśka napisał(a):do mitama!!!!

mam pytanie o te lodówki. za ile można sobie na tę przyjemność pozwolić?
i jeszcze jak byś mi pomógł rozszyfrować skróty na stronie:www.camping.hr. jest takie cudo: MH - co to jest??? dzieki za pomoc[/u]

Przepraszam,że się wcinam : MH to mobile home(na dole strony jest zakładka "Legend" , kliknij i będą objaśnienia.Natomiast opłata za lodówkę,to na każdym kampingu wygląda inaczej i nie przekracza 2 euro/dzień.W przypadku Zablace jest problem:w ubr. mieli swoją stronkę www;natomiast w tym nie ma żadnego kontaktu,a ktoś na forum pisał,że aktualnie jest nieczynny.
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 02.07.2004 20:20

Jeżeli chodzi o te lodówki to nie jest to wielki wydatek.Nie pamietam dokładnie ile to kosztowało ale pamietam że sie opłacało.Miałem ze soba dużo jedzenia w słoikach i dzieki tej lodówce wszystko było dobre. POLECAM
Czy ktoś może potwierdzi miwiadomość o zamknięciu kempingu w Zablaczu!!!!!
Pozdrawiam wszystkich
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 02.07.2004 20:39

mitam napisał(a):Jeżeli chodzi o te lodówki to nie jest to wielki wydatek.Nie pamietam dokładnie ile to kosztowało ale pamietam że sie opłacało.Miałem ze soba dużo jedzenia w słoikach i dzieki tej lodówce wszystko było dobre. POLECAM
Czy ktoś może potwierdzi miwiadomość o zamknięciu kempingu w Zablaczu!!!!!
Pozdrawiam wszystkich

Witam Cię mitam.Chyba jednak zachaczę Imperial w Vodicach,albowiem nie mam znaku żnaku życia z Zablace
Ostatnio edytowano 04.07.2006 15:47 przez krystek, łącznie edytowano 1 raz
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone