Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Snieg w Splicie

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 20.02.2009 13:24

linka_ka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) linka_ka » 20.02.2009 15:05

po prostu bosko... przepięknie wyglądają ... oczywiście wolę latem , ale śnieg również dodaje uroku :D
sfistakstary
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sfistakstary » 20.02.2009 19:15

O co w tym chodzi ze zimowe zdjęcia z polski nigdy nie wyjdą tak wspaniale jak w Cro....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.02.2009 19:21

sfistakstary napisał(a):O co w tym chodzi ze zimowe zdjęcia z polski nigdy nie wyjdą tak wspaniale jak w Cro....

tu bym z szanownym kolegą mocno polemizował :wink:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 20.02.2009 19:33

Niesamowite zdjęcia :!: Tyle śniegu na Stradunie w Dubrovniku :!:
Mieć takie fotki nocne z Dubrovnika to dopiero jest coś :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.02.2009 22:17

Mając świeżo w pamięci to słońce i ciepło jakoś dziwnie ale i pięknie to wygląda.
agniecha0103
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agniecha0103 » 22.02.2009 17:08

Widziałam na yutubie filmik z Dubrownika zasypanego śniegiem, najwiecej radochy miały dzieci (co niektórzy mają nawet sanki) .Jak tak dalej pójdzie, to może za sto lat do nas nad Bałtyk będą przyjeżdżać tłumy Chorwatów...
Grex
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grex » 22.02.2009 18:27

Chyba już po zimie webcam
Artur68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur68 » 03.02.2010 00:27

Hej - czy jest gdzieś na forum wątek z aktualną ( Styczeń, Luty 2010 ) pogodą i zdjęciami z zimowej Chorwacji ?
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 03.02.2010 07:36

Artur68 napisał(a):Hej - czy jest gdzieś na forum wątek z aktualną ( Styczeń, Luty 2010 ) pogodą i zdjęciami z zimowej Chorwacji ?

Może na tej stronce znajdziesz interesujące Ciebie informacje
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 03.02.2010 08:34

Ciekawe :D
Wg kalendarza wyjazdowego na Hvarze w tej chwili powinna przebywac Mysza 73 , a ponieważ z ostatnich swoich wyjazdów letnich pisała relacje to może się podzieli spostrzeżeniami jak to jest lepic bałwany na Hvarze :wink:

A swoją drogą czy te kilkudniowe przymrozki i śnieg nie zaszkodzą wspaniałej roślinności ?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 03.02.2010 10:43

Póki co śniegu na Hvarze nie było (nie licząc śniegu z deszczem u podnóża sv.Nikoli - jak poinformował znajomy, który tam właśnie wypasa stadko swoich owiec). Poprzedniej nocy spadło trochę gradu (kilka pierwszych minut opadów, potem przez chwilkę był śnieg z deszczem, a na końcu deszcz)
A czy coś grozi rośliności? Nie wiem, chyba nie bardzo.. nasze cytrusy zdają sie miewać dobrze; ucierpiały jedynie rumianki i troszkę sunčanice... gazanie nadal kwitną, rododendron, magnolie i storczyk wyglądają dobrze.... rozaryn kwietnie jak zwykle; zakwitły i migdały....
Wczoraj był bardzo mroźny dzień (najzimniejszy tej zimy); rano ponoć było na minusie i trzymało się tak prawie do 10.. ale potem temperatura wzrosła co prawada ledwie do nędznych +6...
Dziś już znacznie lepiej 8 st i bardzo słonecznie....
Co też podkusiło Myszę 73, znaleźć się tu w najzimnbiejszym okresie w roku????.. trzeba było w grudniu.. w okolicach świąt było blisko 20.....
Końcówka stycznia i luty tu zawsze najgorszy okres.
Pozdrawiam
andrzej29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 04.02.2010 18:45

Piękne zdjęcia, super ujęcia!!!!!
Pozdrawiam :wink:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 11.02.2010 20:54

armar napisał(a):Ciekawe :D
Wg kalendarza wyjazdowego na Hvarze w tej chwili powinna przebywac Mysza 73 , a ponieważ z ostatnich swoich wyjazdów letnich pisała relacje to może się podzieli spostrzeżeniami jak to jest lepic bałwany na Hvarze :wink:

A swoją drogą czy te kilkudniowe przymrozki i śnieg nie zaszkodzą wspaniałej roślinności ?

Tak tak :D
Właśnie wróciliśmy i czytam 4729 zaległych postów :roll:
Wrażenia jak zawsze z Cro suuuuuuuuuper :D
Relacja ze zdjęciami pewnie będzie, tylko muszę trochę ochłonąć, bo nie za bardzo wiem co tu się dzieje - czegoś białego pełno wszędzie i temperatura jakaś dziwna :roll:
A jeszcze 3 dni temu mąż kąpał się na Hvarze. No ja się nie odwarzyłam :oops: ale buźkę do słoneczka wystawiałam tyle ile tylko się dało :D
pozdrawiam
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 11.02.2010 20:58

mysza73 napisał(a):
armar napisał(a):Ciekawe :D

Tak tak :D
Właśnie wróciliśmy i czytam 4729 zaległych postów :roll:
Wrażenia jak zawsze z Cro suuuuuuuuuper :D
Relacja ze zdjęciami pewnie będzie, tylko muszę trochę ochłonąć, bo nie za bardzo wiem co tu się dzieje - czegoś białego pełno wszędzie i temperatura jakaś dziwna :roll:
A jeszcze 3 dni temu mąż kąpał się na Hvarze. No ja się nie odwarzyłam :oops: ale buźkę do słoneczka wystawiałam tyle ile tylko się dało :D
pozdrawiam

Mysza :D czekam na zdjęcia i relację!!!!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Snieg w Splicie - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone