Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

smutek w CRO

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leon
Cromaniak
smutek w CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 03.04.2005 21:20

Kochany Polaci,
kilka ostatnich dni, wczorow nie bilo mi w glowie pisanie stukanie w komputerze, czekale na cud, modlilismi sie w gronie rodzinim....
Oczy mamy nadal mokre...
..kochani Polaci straciliscie ojca wspolczesniej Polski, ojaca ktorego karzdi by chcial...., caly Swiat stracil ojca nowego otwartego, milosciom pewnego chrzesianstwa....
.....cala chorwacja tagze jest w smutku......dla nas bil wielki ojciec, brat, przijaciel.....rozumial nas.....odwiedzil kilka razy....
....dla chorwacji zrobil wiencej niz wszisci naszi politici razem wzienty....
....cierzko my jest pisac wszistko to co my serce nakazuje...a slow brak...
spotkale go kilka raza ...1986 w austrii kiedy nam nie bilo wolno prziznac sie do chrzescianstwa (w Jugoslawi), w Polsce i w chorwacji...
...po wojne jaka przeziliszmy moze bardziej niz inni rozumiemy jego przeslania i modlitwe o pokuj....
...w tej chwili slowa moja nie maja wielkiego znaczenie....
..jestem dumni ze jestem jedna czastka swa Polakiem i ze czastka ta wiaze mnie z papierzem i wamy wszistkimy ktory sie modlicie w Krakowie, Wadowicach, Warszawie...
.jestem dumni ze jestem chorwatem, katolikem....
...jestem swiadom jak sie musze poprawic jako katolik ze bym choc czensciowo zasluzic milosc jakom mnie obdazil Jan Pawel II i ze bi mowianc slownictwem morskim utrzimac jego kurs....
....cala chowacja jest smutna.....
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.04.2005 21:24

Serdeczne podziękowania za piękne słowa solidarności w smutku.
pozdrawiam
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 04.04.2005 09:01

W starożytnych Chinach była taka klątwa: Obyś żył w ciekawych czasach. My, Polacy, Chorwaci, Słowianie, cały świat z dumą i radością możemy mówić: żyłem w ciekawych czasach. Bo był z nami ON - Karola Wojtyła, papież Jan Paweł II, nasz Ojciec. I choć łzy cisną się do oczu, a ból jest wielki, niech serca nasze przepełnia owa duma i radość.
Papież dał nam wspaniałą lekcję życia, nie zmarnujmy jej, nośmy w sercach po koniec naszych dni Jego naukę... i to, co ukochał najbardziej: miłosierdzie. Pamiętajmy o tym, także tu, na forum.

Drogi Leonie... dziękuję za Twe słowa, wiem, że dla narodu chorwackiego to także wielka strata. W ową sobotnią noc widziałem w chorwackiej telewizji Wasz ból...
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 04.04.2005 09:10

Był Ojcem całego Świata , nie tylko nas Polaków i w tym tkwi jego siła.
Nie wyobrażam sobie Kościoła bez Niego ... może z racji wieku. Od kiedy stąpam po ziemi ... On już był, był Papieżem.

"Musicie być mocni mocą miłości, która jest potężniejsza niż śmierć"...
Jan Paweł II.
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 04.04.2005 09:12

Leonie bardzo dziękuje za te słowa...
Joker_28
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joker_28 » 04.04.2005 12:07

"Spieszmy się kochać ludzi,
tak szybko odchodzą..."

Dla wielu z nas "nasz Ojciec Święty" był od zawsze,
aż do soboty [i] [i] [i]

Myślę, że mnóstwo osób szczególnie w Polsce,
doceni dopiero teraz ten szczególny pontyfikat,
największy autorytet, którego już zabrakło.
Pozostało Jego przesłanie ...

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone