Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Smieszne i nie tylko przygody na plaży

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacek77
Croentuzjasta
Smieszne i nie tylko przygody na plaży

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 08.02.2009 16:56

Witam
Proponuje taki temacik na te szare i ponure dni. Pewnego popołudnia młodym popływać na wodnym rowerku ze zjżdżalnią.
Wypożyczyliśmy więc takowy sprzęt, załadowaliśmy się w cztery dorosłe osoby i pedałujemy. Jakieś 40-50 m od brzegu
córka zwróciła mi uwage że coś za dużo sie zanużamy, faktycznie rufa zaczęła sie niebezpiecznie zanużać. Żona jako niepływająca zaczeła lekko panikować, więc wracamy do brzegu odwracamy sie z młodym plecami do dziobu "statku" żeby wyrównać środek ciężkości. W zagłębieniach gdzie są pedały jest już pełno wody. Jakoś dopłyneliśmy do brzegu. Żona i córa zostały na brzegu, a my mieliśmy do pokonania jakieś 100 m do miejsca gdzie cumowały te "pływające" sprzęty
Obrazek

Musieliśmy oddalić się troche od brzegu żeby ludziom po głowach nie pływać. Sprzęt zaczyna nabierać coraz więcej wody.
Coraz trudniej było pedałować. Jako kapitan jednostki wydałem majtkowi rozkaz " do wody" żeby odciążyć statek.
Obrazek
Obrazek

Pływaki statku już całkowicie w wodzie, chyba kapitan też będzie musiał opuścić pokład.
Obrazek
Obrazek

Ciągniemy to tałatajstwo do brzegu, ciężkie to jak jasna ....... i coraz bardziej nabiera wody dziura czy co postanawiam sobie pogadać z chłopakiem, który to wypożycza
Obrazek
Obrazek

W końcu dotarliśmy do brzegu i tu trzeba było poprosić kilku panów do pomocy żeby wyciągnąć na brzeg nasz okręt
Obrazek

Złapałem gościa od wypożyczania dlaczego wypożycza uszkodzony sprzęt, a chłopak z rozbrajającym usmiechem pokazuje mi dwie zakrętki, które zapomniał wkręcić do otworów w pływakach służących do odwadniania tychże pływaków
Cała ta impreza tak nas umęczyła, że jedzonko smakowało jak nigdy
Obrazek
Obrazek
krzyso
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzyso » 08.02.2009 17:17

A nie było to czasem w Podacy?Coś te zdjęcia są mi znajome.Pozdrawiam.
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 08.02.2009 17:36

krzyso napisał(a):A nie było to czasem w Podacy?Coś te zdjęcia są mi znajome.Pozdrawiam.

Dokładnie Podaca przeł. czerwca i lipca 2008

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone