Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Śmierć 3 policjantów w Sieradzu

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 26.03.2007 15:25

W sieradzu funkcjonariusz SW zastrzelił 3 policjanków , wielki szok :cry:
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 26.03.2007 15:34

Dla mnie też, szczególnie że służby mundurowe są mi bliskie...wychodzisz i nie wiesz, czy wrócisz. A badania psychologiczne? Podejrzewam, że dopiero poważnie interesują się ludźmi jak coś się stanie,a tak tylko na papierze (coś o tym wiem, ale szczegółów raczej nie zdradzę)

PS nie wyobraża sobie co przeżywają teraz te rodziny...serdecznie współczuję
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 26.03.2007 16:37

[*] [*] [*]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.03.2007 21:59

Będzie szansa kogoś teraz wywindowac i zniszczyć. O tych policjantach JUŻ nikt oprócz rodzin i znajomych nie pamięta. Będą nagrody za udaną akcję, policjanci dostaną odznaczenia pośmiertnie i zostaną awansowani o stopień. Kornatowskiemu coś tam napiszą na kartce i na pogrzebie nieudolnie to przeczyta. Wieko zatrzaśnięte i koniec.Taka jest rzeczywistość. Jedyną zmianą może będzie to, że wszędzie teraz będą kazali policjantom w tym rejonie chodzić w kamizelkach,które do takiej roboty się nie nadają i będą wożone w bagażnikach aut. Pozdrav.
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 27.03.2007 07:29

Biorąc pod uwagę okoliczności o których wiem ofiarą mógł być każdy. Z wieżyczki zasięg strzału ma się niezły.
Sam jestem gliniarzem więc jeśli zginęli policjanci tym bardziej boli.
Bezsensowna śmierć z ręki frustrata.
[*] [*] [*]
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 27.03.2007 09:43

:cry: :cry: :cry: W najbliższym czasie można się spodziewać tylko szkoleń i głupich tekstów na tych szkoleniach . Prawdopodobnie do tej tragedii mogły się przyczynić też przełożeni jak i atmosfera panująca w służbach mundurowych , ciągłe nagonki na ludzi a szczególności na policję i sw. Do wysokich stanowisk dochodzą osoby które nie powinny ich zajmować, tak zwane ( oszołomy) . Wielki żal ludzi którzy zginęli a jeszcze większy rodzin i dzieci.
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 27.03.2007 17:42

Skoro jest tu trochę gliniarzy na forum to zapytam o taką kwestię; po jakiego grzyba strażnik więzienny ma taką broń - kałacha, pomyślanego do wygrywania wojen - czyli szybkiego "zwalczania siły żywej" w liczbie mnogiej?
Rozumiem jeszcze w więzieniu o zaostrzonym rygorze gdzie siedzi mafia, płatni zabójcy etc ale z tego co wiem to w Sieradzu jest chyba "klasyk" czyli siedzą tam lekarze, alimenciarze, dresiarze, łapówkarze, złodzieje itd. Bo ta informacja że strażnik więzienny miał w ręku właśnie kałacha zdziwiła mnie najbardziej. Taka broń powinna być chyba do dyspozycji w razie buntu czy jakichś sytuacji ekstremalnych ale nie do codziennego pilnowania "obywateli którzy zbłądzili". A tu byle kto dostaje do ręki najbardziej śmiercionośną broń i jak mu walnie szajba to trup słania się gęsto.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.03.2007 18:23

To w co byś go zaopatrzył? Ja nie wiem kto siedzi w Sieradzu w pierdlu. Czy "zwykli" osadzeni czy "N-ki" Wieżyczka strażnicza to posterunek zewnętrzny i wg mnie broń powinna być o dalekim zasięgu i skuteczna. Wewnątrz to co innego. AK-47 i jego odmiany jest w swojej klasie jednym z najlepszych karabinków. Broń sama nie strzela, tylko człowiek. Sądzisz, że gdyby miał pm-a to efekt na takich odległościach byłby inny? Sieradz to chyba więzienie zamknięte, a nie zakład półotwarty, więc uzbrojenie jest standardowe. Rozmyślania nad tym czy to bron jest winna czy człowiek są śmieszne.
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 27.03.2007 18:47

Ja nie rozumiem czegoś innego.Ten człowiek z wieżyczki miał problemy rodzinne jak piszą w gazetach.I z powodu swoich problemów rodzinnych zabił trzech ludzi co mają rodzinę ,dzieci?
Przecież to bez sensu.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.03.2007 18:51

A jak zabiją babcie za 5 zeta to ma sens?
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 27.03.2007 18:54

Sławomir Wocial napisał(a):A jak zabiją babcie za 5 zeta to ma sens?

No tutaj ma .Bo mają 5 zeta.A ten strażnik według mnie to bardziej się mścił za coś .
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.03.2007 19:08

A chciałbyś załapać się na taki sens?
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 27.03.2007 19:13

My możemy tylko sobie gdybać , z tego co wiem do kryminałów przyjmowani są ludzie którzy nie powinni tam pracować , a pracują dla tego że przyjęci byli po plecach w czasach gdzie ciężko było dostać dobrą pracę ( dobrą czyli taką w której płacą i nie trzeba czekać po kilka tygodni , miesięcy po swoją kasę). Testy psychologiczne przechodzili bo musieli przejść , był telefon gdzie trzeba i gościu był przyjęty. To co opowiadają w TV, że co roku funkcjonariusze policji i sw przechodzą testy psychologiczne to jedna wielka lipa jak wiele innych słyszanych w TV. Ministerstwo boi się żeby brudy nie wyszły na jaw. :cry: :!: :!: :!:
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 27.03.2007 19:25

Rzecznik Prokuratury Okręgowej w Sieradzu Józef Mizerski powiedział, że śledztwo w tej sprawie prowadzone jest w kilku kierunkach - ustalenia motywu i stanu psychicznego sprawcy, ustalenia, czy Damian C. powinien być strażnikiem służby więziennej, czy powinien mieć do dyspozycji broń i czy nie było przeciwwskazań do wydania mu broni.

To czy on się nadaje czy nie to powinni stwierdzić 6 lat temu gdy go przyjmowali , za to psychiatrzy i psychologowie dostaką pieniądze ,a nie po takiej tragedi dopiero się zastanawiają. Wielki skandal.

Ciekawe co za pała oszacowała wartość życia policjantów i stwierdziła że 50.000 zł to dobra cena za życie człowieka . :!: :!: :!: :!:
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 27.03.2007 19:27

Sławomir Wocial napisał(a):A chciałbyś załapać się na taki sens?

Ale zauważ Sławku,że temu człowiekowi bardziej by pasowało samobójstwo niż życie z piętnem zabicia trzech ludzi co mają rodziny i dożywociem.Oczywiście psychiczne indywidualne sprawy czasami są nie do ogarnięcia,ale wariat też ma rozum.
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone