Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Śmierć 3 policjantów w Sieradzu

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 27.03.2007 19:45

jak coś dojdzie do niego to się w kryminale powiesi .
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.03.2007 19:45

Psycha rządzi człowiekiem. Nikt nie wie co on widział w momencie podjęcia tej decyzji. Nie bronię tego gościa, w najmniejszym stopniu nie. Szkoda, że go Łodziaki nie mieli szansy go odjebać. Po przyjęciu do służby nie ma już badań psychologicznych, chyba, że ktoś sam się zgłosi do poradni lub psychologa w jednostce. A że sie nie zgłosi to pewne bo przełożeni uznają go za wariata. Pamiętam,jak pisałem testy do Policji to siedział koło mnie gościu granatem od pługa oderwany, nikogo nie obrażając. To były testy na osobowość i jak ja kończyłem 480-te pytanie to on kończył 100-ne i to połowę ściągnął ode mnie. Kobitka z komisji jak to zobaczyła to spytała gdzie idzie i on powiedział, że do SW. Tylko powiedziała aaaaaaa... i machnęła ręką. To było wiele lat temu. Nie twierdzę, że teraz tak jest ale coś w tym jest...
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 27.03.2007 19:48

Sławomir Wocial napisał(a):Psycha rządzi człowiekiem. Nikt nie wie co on widział w momencie podjęcia tej decyzji. Nie bronię tego gościa, w najmniejszym stopniu nie. Szkoda, że go Łodziaki nie mieli szansy go odjebać. Po przyjęciu do służby nie ma już badań psychologicznych, chyba, że ktoś sam się zgłosi do poradni lub psychologa w jednostce. A że sie nie zgłosi to pewne bo przełożeni uznają go za wariata. Pamiętam,jak pisałem testy do Policji to siedział koło mnie gościu granatem od pługa oderwany, nikogo nie obrażając. To były testy na osobowość i jak ja kończyłem 480-te pytanie to on kończył 100-ne i to połowę ściągnął ode mnie. Kobitka z komisji jak to zobaczyła to spytała gdzie idzie i on powiedział, że do SW. Tylko powiedziała aaaaaaa... i machnęła ręką. To było wiele lat temu. Nie twierdzę, że teraz tak jest ale coś w tym jest...

Tak napewno było i kto wie może teraz też jest. :?:
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 27.03.2007 19:55

Może my z forum moglibyśmy pomóc rodzinom tych policjantów.
Każdy jak umie.Śmierć bez sensu ,a rodzina zostaje z tym wszystkim.
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 27.03.2007 20:01

chesjowisz napisał(a):Może my z forum moglibyśmy pomóc rodzinom tych policjantów.

jaką masz propozycję :?:
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 27.03.2007 20:06

hrehor napisał(a):
chesjowisz napisał(a):Może my z forum moglibyśmy pomóc rodzinom tych policjantów.

Podać konto gdzie można by wpłacać finanse na rzecz rodzin tych policjantów.
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 27.03.2007 20:08

chesjowisz napisał(a):
hrehor napisał(a):

jak masz to ja poprosze .
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 27.03.2007 20:19

hrehor napisał(a):
chesjowisz napisał(a):
hrehor napisał(a):

jak masz to ja poprosze .

No wybacz ,ale tu powinna być jakaś solidarność zawodowa.Możesz Ty to zaproponować kolegom.Ja Ci konta nie stworzę.
adam_cro
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adam_cro » 27.03.2007 21:26

Sławomir Wocial napisał(a):Będzie szansa kogoś teraz wywindowac i zniszczyć. O tych policjantach JUŻ nikt oprócz rodzin i znajomych nie pamięta. Będą nagrody za udaną akcję, policjanci dostaną odznaczenia pośmiertnie i zostaną awansowani o stopień. Kornatowskiemu coś tam napiszą na kartce i na pogrzebie nieudolnie to przeczyta. Wieko zatrzaśnięte i koniec.Taka jest rzeczywistość. Jedyną zmianą może będzie to, że wszędzie teraz będą kazali policjantom w tym rejonie chodzić w kamizelkach,które do takiej roboty się nie nadają i będą wożone w bagażnikach aut. Pozdrav.

przykre,
ale masz racje.
.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.03.2007 21:28

Sławomir Wocial napisał(a):
Będzie szansa kogoś teraz wywindowac i zniszczyć. O tych policjantach JUŻ nikt oprócz rodzin i znajomych nie pamięta. Będą nagrody za udaną akcję, policjanci dostaną odznaczenia pośmiertnie i zostaną awansowani o stopień. Kornatowskiemu coś tam napiszą na kartce i na pogrzebie nieudolnie to przeczyta. Wieko zatrzaśnięte i koniec.Taka jest rzeczywistość. Jedyną zmianą może będzie to, że wszędzie teraz będą kazali policjantom w tym rejonie chodzić w kamizelkach,które do takiej roboty się nie nadają i będą wożone w bagażnikach aut. Pozdrav.

przykre,
ale masz racje.

wiem, sam to przeżyłem...
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 27.03.2007 21:30

Postaram sie jutro podac na FORUM konto :(
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 28.03.2007 07:53

ja załatwiłem dostałem w pracy namiary.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 28.03.2007 07:56

hrehor napisał(a):ja załatwiłem dostałem w pracy namiary.

No to podaj KONTO na FORUM tutaj w tym miejscu.A moze założysz specjelny temat.
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 28.03.2007 08:11

NARAZIE NIE MOGĘ JAK DOSTANĘ ZGODĘ TO PODAM

:cry: KGP: Rodziny poległych otrzymają wsparcie
27 marca 2007

Rodziny policjantów zastrzelonych w poniedziałek przez strażnika więziennego w Sieradzu otrzymają pomoc i wsparcie – zapewnił na konferencji prasowej komendant główny Policji Konrad Kornatowski składając kondolencje rodzinom funkcjonariuszy. Komendant zapowiedział, że Policja pokryje koszty związane z pogrzebami policjantów, a ich rodziny dostaną zapomogi.

Specjalne stypendia otrzymają także ich dzieci. Komendant przypomniał, że dzieciom funkcjonariuszy poległych na służbie przysługuje stypendium na okres kształcenia do ukończenia 25 lat.

- Prowadzimy rozmowy z prezesem PZU SA Jaromirem Netzelem, których celem jest objęcie opieką finansową przez PZU dzieci poległych policjantów i ustanowienie rent rodzinnych do czasu zakończenia edukacji przez te dzieci - poinformoweał Konrad Kornatowski. Komendant Główny Policji i prezes PZU rozmawiali także o modelu współpracy zgodnie z którą w przyszłości pomocą objęte zostaną rodziny wszystkich poległych na służbie policjantów. W tej sprawie trwają prace nad wstępnym porozumieniem pomiędzy KGP i PZU.

O pomocy dla rodzin poległych policjantów mówił także Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji. Janusz Kaczmarek zapowiedział wypłacenie 50 tysięcy złotych zapomogi dla każdej z rodzin ofiar strzelaniny w więzieniu w Sieradzu.

Komendant Główny Policji Konrad Kornatowski zaapelował do wszystkich komendantów o opuszczenie flag państwowych do połowy masztu na policyjnych budynkach, a także do wszystkich policjantów i policjantek o zawieszenie kiru na oznakowanych radiowozach do czasu pogrzebu poległych kolegów.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.03.2007 08:26

Co byśmy nie powiedzieli, nie zrobili... NIGDY pieniądze nie zastąpią ludzi, którzy kochali i byli kochani, którzy byli ojcami, mężami.... :cry:
[*][*][*]
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Śmierć 3 policjantów w Sieradzu - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone