Obserwując obecną tendencję rozwoju rynku smartfonów, wydaje się, że kupno zwykłego aparatu kompaktowego zupełnie straciło sens.
Parę dni temu pozamiatał Huawei i mam nadzieję, że wkrótce znajdzie kolejnych naśladowców.
greenrs napisał(a):Obserwując obecną tendencję rozwoju rynku smartfonów, wydaje się, że kupno zwykłego aparatu kompaktowego zupełnie straciło sens.
Parę dni temu pozamiatał Huawei i mam nadzieję, że wkrótce znajdzie kolejnych naśladowców.
greenrs napisał(a):Obserwując obecną tendencję rozwoju rynku smartfonów, wydaje się, że kupno zwykłego aparatu kompaktowego zupełnie straciło sens.
Yanush napisał(a):Sorry, odpowiedz mi na pytanie... jaki zoom optyczny masz w smartfonach?
W czym te smartfony zastępują kompakta? Że nie można kompaktem zadzwonić?
Venom555 napisał(a):Yanush napisał(a):Sorry, odpowiedz mi na pytanie... jaki zoom optyczny masz w smartfonach?
Uprzedziłeś mnie...
Można tez coś dodać o lampach błyskowych ale producenci piszą że smartfony posiadają lampy błyskowe - dzielnie zastępuje ja dioda Led Smd.
Yanush napisał(a):Niby tak
sdolas napisał(a):Niestety ale nadchodzi kres małych aparatów
Huawei P20 dysponuje już całkiem sporym zoomem
Yanush napisał(a):greenrs napisał(a):Obserwując obecną tendencję rozwoju rynku smartfonów, wydaje się, że kupno zwykłego aparatu kompaktowego zupełnie straciło sens.
Sorry, odpowiedz mi na pytanie... jaki zoom optyczny masz w smartfonach?
Yanush napisał(a):Zoom cyfrowy się nie liczy a optycznego ten Huawei nie posiada.
Czy w ogóle którykolwiek ze smartfonów posiada zoom optyczny? Wątpię...
greenrs napisał(a):Chociażby w tym, że zawsze są we właściwym miejscu o właściwym czasie Smartfona mamy prawie zawsze, czy to idąc do pracy czy na zakupy albo na grzyby do lasu.
greenrs napisał(a):że wśród smartfonów wodo i pyłoszczelność
Yanush napisał(a):sdolas napisał(a):Niestety ale nadchodzi kres małych aparatów
Huawei P20 dysponuje już całkiem sporym zoomem
Zoom cyfrowy się nie liczy a optycznego ten Huawei nie posiada.
Czy w ogóle którykolwiek ze smartfonów posiada zoom optyczny? Wątpię...
DPreview napisał(a):Huawei P20 Pro hands-on: 3x zoom lens leaves the competition behind
Key specifications:
Triple-camera, 10MP output size
Main camera: 1/1.7-inch 40MP Quad-Bayer sensor, F1.8 aperture and 27mm equivalent focal length
Secondary camera: 20MP 1/2.78-inch monochrome sensor, F1.6-aperture and 27mm equivalent focal length
Tele-camera: 8MP, 1/4.4-inch RGB sensor, F2.4-aperture, 80mm equivalent focal length and optical image stabilization
Kirin 970 chipset
6.1-inch Full View display
6GB RAM
128GB internal storage
4,000 mAh battery