Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Smartfon czy kompakt.

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 03.03.2020 23:29

Janusz Bajcer napisał(a):Jacku - zmieniłeś smartfon. :?:

Nie, bo po ostatnich aktualizacjach mocno poprawiła się wydajność mojej Motki i postanowiłem, że dopóki działa pozostanę jej wierny. Ma wiele funkcji, których brakowałoby mi w innych smartfonach.
Syn natomiast kupił Redmi Note 8 Pro i tak jak Ty, jest bardzo zadowolony :)

Janusz Bajcer napisał(a):Za około 2 miesiące kończy mi się umowa z T-Mobile, może zmienię operatora. :roll:
Jak Wam śmiga internet w Plush Abo :?:

Też mam Plusha i jestem zadowolony. Plush korzysta z nadajników Plusa i przed zmianą radziłbym Ci sprawdzić zasięg w Twojej okolicy. Popytaj znajomych, albo w ostateczności kup za 5 zł jakąś kartę prepaid. Nadajniki są nierównomiernie rozmieszczone i w jednym miejscu najlepszy zasięg może mieć Plus a w innym Orange czy Play. Tu nie ma reguły.
qra69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qra69 » 06.03.2020 15:40

Mam plusha 1,5 roku, ogólnie spoko jednak internet nie zawsze śmiga tak jak by się chciało ;) mieszkam w dużym mieście i często zdarza mi się H+ zamiast LTE i wtedy transfer kiepski :( mam w okolicy starszy nadajnik i to jego wina. Ogólnie oferta fajna, mam 3 numery
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 26.03.2020 23:56

Mimo kryzysu zamówiłem dzisiaj 2 sztuki Xiaomi Redmi Note 8 , bedą w poniedziałek w paczkomacie. Drugi dla dziołchy :wink: To moje pierwsze podejście do czegoś innego niz Szajsung lub LG. Pewnie przepłaciłem bo za 3 miechy mogą być o kilka stówek tańsze.... :roll: :oczko_usmiech:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 27.03.2020 00:27

sito_zabrze napisał(a):Mimo kryzysu zamówiłem dzisiaj 2 sztuki Xiaomi Redmi Note 8 , bedą w poniedziałek w paczkomacie. Drugi dla dziołchy :wink: To moje pierwsze podejście do czegoś innego niz Szajsung lub LG. Pewnie przepłaciłem bo za 3 miechy mogą być o kilka stówek tańsze.... :roll: :oczko_usmiech:

Note 8T czy Note 8 Pro? Bo to jednak spora różnica choć cenowo zaledwie stówka. W obecnej sytuacji chyba rzeczywiście warto poczekać bo sprzedaż smartfonów leci na łeb i za miesiąc mogą być spore przeceny.
Ale myślę, że z Xiaomi będziesz zadowolony. LG już praktycznie nie istnieje, natomiast Samsung ma dobre flagowce (seria S) - te ze średniej półki (seria A) to poza ekranami (Amoled) raczej miernota i ceny kompletnie nieadekwatne do jakości.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 27.03.2020 00:35

Note 8 Pro :oczko_usmiech:

Zielony i niebieski :mrgreen:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 27.03.2020 00:47

sito_zabrze napisał(a):Note 8 Pro :oczko_usmiech:

Na dziś to Number One pod względem - stosunek wydajności do ceny. Ma też mankamenty ale na pewno będziesz zadowolony :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.03.2020 06:42

Może i ja pozwolę sobie coś dopowiedzieć w temacie :)

Od jakiegoś czasu jestem w posiadaniu Xiaomi Mi Note 10 PRO, jeśli chodzi o zdjęcia uważam, że jak na smartfon ma naprawdę spory potencjał.
Próbka zdjęć robionych na zasadzie wyjmę z kieszeni i cyknę :

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 27.03.2020 07:22

Mi Note 10 Pro to już wyższa półka więc musi być dobrze :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.03.2020 10:36

greenrs napisał(a):Mi Note 10 Pro to już wyższa półka więc musi być dobrze :D

Powiedziałbym , że poza aparatem to raczej średniak :) I niestety, ale robiąc zdjęcia 108MP wnętrzności bardzo ograniczają ten telefon :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.03.2020 10:39

sito_zabrze napisał(a):Note 8 Pro :oczko_usmiech:

Zielony i niebieski :mrgreen:

Witaj w Rodzinie PRO.
Ja mam szary, na kolorze mi nie zależało, bo mam futerał.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 27.03.2020 10:56

Nasze bedą noszone w silikonowym condonie :oczko_usmiech:
Jeszcze nie zamawiałem bo musze najpierw pomacać jak przyjdzie , obadać ile wystaje aparat itp

Parametry są 2x lepsze niz w obecnym szajsungu ktorego mam 2 lata i chodzi super. Mysle ze na 3 lata lub dłużej mam spokój. Obecny ma 32 GB pamięci i mam jeszcze 13 wolnego :oczko_usmiech: . Najbardziej cieszy mnie bateria 4500 , bedzie dobra do oglądanie meczy w pracy jak wirus ustąpi :roll: :oczko_usmiech:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 27.03.2020 11:10

sito_zabrze napisał(a):Nasze bedą noszone w silikonowym condonie :oczko_usmiech:
Jeszcze nie zamawiałem bo musze najpierw pomacać jak przyjdzie , obadać ile wystaje aparat itp:

Polecam firmy Ringke. Są nieco droższe ale trwałe i doskonale zabezpieczają telefon. Ja używam do Motoroli. Lądowała już na chodniku i że trzy razy na kafelkach. Nie mam żadnego śladu. Telefon ma 2 lata a wygląda jak nowy :D
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 27.03.2020 11:24

Aśka chce taki :

https://allegro.pl/oferta/etui-pancerne ... 8731357727

A ja w weekend bede szukał dla siebie
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.03.2020 12:16

A z Batmanem nie chce?
https://pl.aliexpress.com/item/33017489 ... 5c0f3naMnv
:mrgreen:
Solidne, dodatkowo z podpórką do oglądania np. filmów.

Albo takie z magnesem:
https://pl.aliexpress.com/item/40002586 ... 5c0f3naMnv
Dokupujesz do tego drugi element, który przyklejasz w samochodzie i masz już miejsce na telefon.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 29.03.2020 10:02

sito_zabrze napisał(a):Aśka chce taki :

https://allegro.pl/oferta/etui-pancerne ... 8731357727

A ja w weekend bede szukał dla siebie

Do Mi 9T Pro używam Spigena. Zaliczył już trochę upadków i spokój.
https://allegro.pl/oferta/etui-spigen-d ... 8591960353

Dobrze chroni obiektywy aparatu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Smartfon czy kompakt. - strona 21
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone