August napisał(a):Niedawno próbowałem doradzić Januszowi w zakupie a teraz sam mam problem z zakupem. I gdyby dotyczył mnie nie byłoby problemu ale chodzi o dzieciaki A mianowicie w ciągu tygodnia padły ich dwa starsze LG serii G. Z relacji dzieciaków w szkole najwyższe oceny mają Iphone-y i Samsungi co nie pokrywa się z moimi wrażeniami, głównie z relacji cena- jakość. Jak widzę nie jestem sam w oczekiwaniu na 11.11
Moje typy na dzień dzisiejszy to tak jak pisałem wcześniej, Xiaomi mi a3, redmi note 8, ewentualnie mi 9 lite. Do dzieciaków mam nadzieję, że wystarczą a wiem z góry, że będą trochę "katowane".
Przy zakupach na alli trzeba pamiętać aby brać wersję global, która jest trochę droższa od global Rom ale nie ma wtedy problemu z aktualizacjami i zasięgiem LTE.
August napisał(a):Jak planowałem tak zrobiłem. Korzystając z promocji 11.11 na alli kupiłem dwa xiaomi mi a3 za 550 zł sztuka.
Janusz Bajcer napisał(a):Jakoś na Alli mam obawy przed zakupem smartfona.
Dają gwarancję 2 lata i polskie menu ???
Ja czekam na obniżkę cen Motorola One Vision lub Redmi Note 8 Pro
(i jakoś to Redmi coraz bardziej mnie kusi)
Janusz Bajcer napisał(a):Ja czekam na obniżkę cen Motorola One Vision lub Redmi Note 8 Pro
Janusz Bajcer napisał(a):Jakoś na Alli mam obawy przed zakupem smartfona.
August napisał(a):Jak planowałem tak zrobiłem. Korzystając z promocji 11.11 na alli kupiłem dwa xiaomi mi a3 za 550 zł sztuka. Ostatecznie wybrałem dla dzieciaków te modele bo mają wyświetlacz amoled o trochę niższej rozdzielczości co w połączeniu z dobrą baterią gwarantuje dłuższy czas pracy i bezproblemowe działanie. No i czysty android. Właśnie dostałem powiadomienie, że już wysłane
wikol napisał(a):Ja jednak wole iść do sklepu, nie czekać w nieskończoność na przesyłkę.
Venom555 napisał(a):Na elektronikę dają gwarancję - oczywiście chińską.
Polskie menu można wgrać w Polsce tylko w sumie po co.
wikol napisał(a):Dla dzieciaków można sobie kupować na ali. Dzieciak zepsuje, połamie, kupujesz drugi w dobrej cenie.
Ja jednak wole iść do sklepu, nie czekać w nieskończoność na przesyłkę, mieć gwarancje tu na miejscu itd. Nawet kupić na raty zazwyczaj nieoprocentowane. Dla dzieciaka z ali jak najbardziej.
Ja szukam jakieś fajnej stacji pogodowej właśnie z ali tak nawiasem mówiąc.
Janusz Bajcer napisał(a):Dziękuję - wolę jednak polską.
A chińskiego nie kumam ...
Venom555 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):A chińskiego nie kumam ...
Kiepski żart...ale zawsze mozesz sie spróbować go zacząć uczyć. Jest ogromne zapotrzebowanie na rynku pracy dla ludzi znających ten język.
yzedef napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Jakoś na Alli mam obawy przed zakupem smartfona.
Ja czekam na obniżkę cen Motorola One Vision lub Redmi Note 8 Pro
Oba poszły do Chin na gwarancję i w jednym przypadku dostałem zwrot kasy w drugim naprawiony telefon (aczkolwiek zapłaciłem za wysyłkę w dwie strony).