napisał(a) ApropoDefacto » 08.11.2019 11:52
bluesman napisał(a):ApropoDefacto napisał(a):To co powiesz o samsungach za 7 tysi ?
oczywiście, że są wysokie. Czy gdziekolwiek napisałem, że nie ? Chodzi o to, że w Iphonach wytyka się cenę ale w samsungach już ona nie przeszkadza a jest równie wysoka
chcesz to kupujesz nie chcesz to nie kupujesz, proste jak budowa cepa
To samo powiem
liczą się wymagania czego oczekujemy od telefonu, stosunek jakości do ceny i mniej kłopotów ze stawami i kręgosłupem kiedy cza mahać renkom i wiercić się dookoła by ktoś dostrzegł zarąbiste logo na telefonie
Serio dla Ciebie logo Appla wywołuje takie bliżej niekontrolowane ruchy ? a raczej wywoływałby, gdybyś posiadał taki telefon ?
myślałem, że dzieciarnia tylko jara się tym, że ma logo "japko" i szczególnie dba o to aby każdy widział, że to "japko" , nie ważny system, nie ważne zaawansowanie sprzętowa, grunt żeby było "japko"
yzedef napisał(a):ApropoDefacto napisał(a):W dzisiejszych czasach muzyki słucham na Spotify/Apple Music, filmy oglądam na Youtube/Netflix, Zdjęcia trzymam w chmurze. Po co kable i przenoszenie dziesiątek giga mp3/filmów/zdjęć ?
Uwielbiam to rozmawianie o "chmurze" itp. ostatnio miałem spotkanie z pewnym dostawcą produkującym dużo nowych rozwiązać Smart, otwieranie bramy w garażu telefonem, smart dom itp. facet ciągle tylko mówił o chmurze, chmurze... tyle że na pytanie o to a co będzie jak siądzie internet to jak złapie tę chmurę ?, chyba na lasso...
Jak już wspominałem, w chmurze trzymam pliki a nie otwieram nią bram/drzwi/okien itp. itd
Chociaż swoją drogą smart opcje domowe to bardzo fajne rozwiązanie ale to może kiedyś, w przyszłości
Punkt widzenia zależy od tego jak ktoś jest otwarty na nową technologię.
Przykład, od X czasy nie wypłacam pieniędzy z bankomatu za pomocą karty (płace również telefonem), tylko za pomocą aplikacji PeoPay. Dzięki czemu mam 100% pewność, że moja karta nie wpadnie w niepowołane ręce (np. zeskanuje ktoś pasek i zgranie mój hajs z konta albo ze po prostu jej nie zgubię). Rezerwowo (gdyby kiedykolwiek pojawił się jakiś problem z płatnością przez telefon) mam w portfelu revoluta którego wtedy użyję. Karty bankomatowe leżą sobie w bezpiecznym odizolowanym od świata i ludzi miejscu.