greenrs napisał(a):Dla mnie jakość i funkcjonalność sprzętu Apple nie uzasadnia jego ceny
.
Dla mnie w 100% cena jest uzasadniona, jak już wspomniałem miałem rózne telefony w życiu i wiem co dla mnie jest najlepsze
greenrs napisał(a):Co chwilę pojawiają się artykuły o różnorakich problemach - a to bateria rozładowuje się w 3 godziny, a to rysuje się ekran czy wygina się obudowa.
Od 5 czy 6 lat nigdy nie miałem takiego problemu w żadnym z telefonów Appla. Piszą tez że samsungi się same zapalają ? NIE KUPUJCIE SAMSUNGÓW BO SIĘ SPALICIE
greenrs napisał(a):Wiem, że softwarowo to dobry sprzęt ale zamknięty system to żadna zaleta - tym bardziej, że nie ochroni Cię przed szkodliwym oprogramowaniem.
Dla mnie zaleta i tak, chroni mnie o wiele lepiej przez szkodliwym oprogramowaniem niż otwarty android.
greenrs napisał(a):Nie wspomniałeś też o bardzo słabej integracji z usługami google, z których korzystam bardzo intensywnie m.in. dzieląc zdjęcia czy notatki ze znajomymi
Nie wspomniałem bo tak nie uważam
korzystam (głównie z przyzwyczajenia) ze zdjęć googli, dysku googla i google maps i wszystko działa w jak najlepszym porządku (wiec wtf ?
), notatki pisze w wbudowanej aplikacji notatki pod appla
Chcesz zobaczyć co to potęga ekosystemu ? kup sobie iphona i np. macbooka. Wtedy dopiero zrozumiesz co to jest iOS
greenrs napisał(a):To dobry sprzęt - pod warunkiem że będzie kosztował połowę obecnej ceny. O kosztach napraw już nie wspomnę. Wymiana wyświetlacza kosztuje tyle co porządny smartfon na androidzie.
No ale jak to mówią... kto bogatemu zabroni
Kurde ludzie co was tak boli ta cena Iphona ? przeciez nikt was nie zmusza do kupowania telefonów Appla
a gdzie hejty na ceny nowych samsungów ? 6 tysięcy za telefon ? woow
serwis pod względem ceny tak się składa jest porównywalny do samsunga. Za to Jak już wspominałem ten Applowski działa bardzo dobrze
sito_zabrze napisał(a):wikol napisał(a):U mnie w pracy jest kolega co zawsze zmienia Iphony na nowszy model. Ostatnio właśnie kupił 11Pro. Kupuje za gotówkę. Nie ma prawa jazdy i samochodu więc na co ma wydawać ??
Kupić owoce albo słodycze i zawieźć do domu dziecka
Nigdy chyba nie ogarne ludzi, którzy będą innym mówić na co mają wydawać własne zarobione pieniądze
to chyba takie polskie
Kupujcie takie telefony jakie wam najbardziej będa pasowały. 5-6 tysięcy za telefon to nie ma co oszukiwać astronomiczna kwota. Ale milion zł za samochód również taką jest a jednak ludzie kupują. Dopóki są chętni by płacić tyle dopóty takie ceny będą i trzeba się do tego przyzwyczaić. Ja osobiście Samsunga za 5k bym nie kupił, nowego Iphona już tak bo wiem co dostaje w zamian. I powtarzam TO JEST MOJE ZDANIE (bo sam wiem najlepiej czego oczekuje od telefonu) i nikt się z nim nie musi zgadzać. Śmieje się tylko zawsze z hejterów, którzy nigdy w życiu prawdopodobnie nie pracowali na systemie iOS ale do hejtu są pierwsi
I nie mam tutaj akurat na myśli nikogo z tego forum, bo tutaj po prostu wymieniamy się spostrzeżeniami na temat słuchawek