W tym roku przeszedłem z play na kartę do plush abonament w ofercie, o której pisał wikol. W plusie byłem już wcześniej i uciekłem kilka lat temu bo oferta była nieciekawa a pojawił się play. Aktualnie żałuję wyboru ale wyłącznie ze względu jakości internetu. Oferta cenowo jest dobra ale plus ma najstarsze przekaźniki i kiepską infrastrukturę LTE. Ma ostatnie miejsce na speedtest. W pleju internet śmigał aż miło a w plusie często oglądam kręcące się kółko.
Najlepszy absurd jest natomiast w roamingu w koszcie 1gb danych, tj. przed przekroczeniem dwóch tygodni poza krajem i po tym terminie. Poniżej wklejam wiadomości SMS, które otrzymałem to sami zauważycie o co chodzi.
1.(po przekroczeniu granicy)
Oplaty w roamingu UE (z VAT). W ramach pakietow minut, SMS, MMS korzystasz z uslug tak jak w Polsce. Miesieczny limit roamingowy na transmisje danych w UE - 2.5 GB za 0 zl/MB, kolejne 23.95 zl/GB.
2. (po 2tygodniach z kawałkiem)
W ciagu ostatnich 30 dni zaobserwowalismy przewazajace uzycie uslug w Roamingu Regulowanym. W zwiazku z tym od dnia 12.09.2019 bedziemy naliczac dodatkowe oplaty w Roamingu Regulowanym wynikajace z Decyzji Prezesa UKE: polaczenie wykonane 0,03 zl/min, polaczenie odebrane 0,03 zl/min, transmisja danych 3,73 zl/GB. Oplaty te nie beda naliczane, jesli w ciagu 30 dni bedziesz zarowno wiecej przebywac jak i korzystac ze wszystkich uslug poza Roamingiem Regulowanym (w tym w Polsce) lub gdy zaczna byc naliczane dodatkowe oplaty roamingowe wynikajace z Polityki Uczciwego Korzystania. Wiecej na plus.pl/roaming.