Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Służę namiarem na nocleg nad Balatonem

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 31.07.2012 15:58

Skierowała nas tam p. Teresa. Szukaj karty po polsku, są dwie sztuki i można się popłakać ze śmiechu np. nalesniki z kakałem.
Muzyczka przygrywa. Pólmisek Platan dla 2 os. plus wino i piwo ok. 78 zł. Bardzo chcieliśmy zjeść desery ale miejsca w żołądku nie starczyło.
Jedna z kelnerek przy papierosku powiedziała nam, że wcześniej jak przychodzili Polacy to brali tylko gulasz i pizzę, zmiana nastapiła od kiedy jest karta po polsku.
Gulaszowa w specjalnych tygielkach, bardzo ostra a na talerzykach dodatkowo miniaturowe papryczki wyciskające łzy z oczu.
Knajpka 200 m od Balatonu.
ayashi21
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ayashi21 » 24.08.2012 10:05

A mogę prosić o namiar na Panią Teresę, numer telefonu lub maila
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.08.2012 10:54

ayashi21 napisał(a):A mogę prosić o namiar na Panią Teresę, numer telefonu lub maila

Telefon do Pani Teresy podany na pierwsze stronie :idea:
ayashi21
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ayashi21 » 24.08.2012 11:30

OK, ale podany był w 2006 roku, przez ten czas mógł się zmienić to w końcu parę dobrych lat.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.08.2012 11:38

Ok, w takim razie potwierdzam, nr telefonu aktualny.

W swoim telefonie zamiast dwóch zer na początku mam wpisany (+)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 24.08.2012 16:17

Janusz Bajcer napisał(a):
ayashi21 napisał(a):A mogę prosić o namiar na Panią Teresę, numer telefonu lub maila

Telefon do Pani Teresy podany na pierwsze stronie :idea:

Czy kolega Janusz stołował się w Karczmie obok kwatery. Czy jest tam coś godnego, wyśmienitego, regionalnego do zjedzenia :?: :?: :?: ??? Pozdrawiam :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.08.2012 16:23

Nie stołowałem się w Karczmie.
Po przyjeździe zjadłem na kwaterze kolację i rano skoro świt do Cro
W drodze powrotnej tak samo i rankiem wyjazd na obiad do domu.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 25.08.2012 19:45

Janusz Bajcer napisał(a):Nie stołowałem się w Karczmie.

Czyli kolega przyjął wariant domowych obiadów. Doceniam bo sam tak robię. Jednak we wrześniu chcę spróbować piekielnie ostrego dania węgierskiegi i nie wiem jakiego.
pablos77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablos77 » 31.01.2016 10:28

Janusz Bajcer napisał(a):Nie stołowałem się w Karczmie.

Janusz czy nadal dane Pani Teresy aktualne? Też myślę o 2 noclegach w drodze do i z Cro. Bezproblemowo można zamówić nocleg, czy trzeba wcześniej dzwonić.
nowotarżanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowotarżanin » 31.01.2016 11:24

pablos77 napisał(a):
Janusz czy nadal dane Pani Teresy aktualne? Też myślę o 2 noclegach w drodze do i z Cro. Bezproblemowo można zamówić nocleg, czy trzeba wcześniej dzwonić.

Pisałeś do Janusza, pozwolę sobie wtrącić się w dyskusję, dane p. Teresy aktualne, sugerowałbym wcześniej zadzwonić, ja nie tak dawno zamawiałem nocleg, p. Teresa mówiła, że już ma duże zainteresowanie noclegami, ceny takie same jak w roku ubiegłym :papa:
miszelos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) miszelos » 12.06.2016 16:47

Czy telefon który jest podany w tym wątku do Pani Teresy jest na komórkę czy stacjonarny? Może ktoś się orientuje?
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Służę namiarem na nocleg nad Balatonem - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone