Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Służbowym do Chorwacji - proszę o poradę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Grzesio B.
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzesio B. » 21.07.2005 15:35

Czy ktoś jechał służbowym autkiem do Chorwacji i ma jakieś doświadczenia?
Planowana trasa to: Słowacja, Austria, Słowenia
:( :?:
Beti
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beti » 21.07.2005 16:07

Hej właśnie wczoraj czytałam na ten temat.Więc tak, jeśli w dowodzie rejestracyjnym jest takie samo nazwisko jak Twoje to jest OK...ale jeśli jest np.na firme to potrzebne jest tzw.umowa użyczenia samochodu.Pisza o tym :PORADY -NAJCZĘŚCIEJ ZADAWANE PYTANIA...znajdziesz to na stronie głównej.POZDRAWIAM :)
Grzesio B.
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzesio B. » 21.07.2005 17:06

:( Śliczne dzięki.
Myślałem, że uda się pominąć te absurdalne formalności, gdyż i tak jestem jedyną osobą korzystającą na okrągło z tega autka.
Ivcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivcia » 22.07.2005 11:07

My jedziemy sluzbowym - w PZM powiedzieli nam, ze zadnej umowy na sluzbowe auto nie potrzebujemy :roll: to jak to w koncu jest?
Grzesio B.
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzesio B. » 22.07.2005 11:31

Właśnie się nad tym zastanawiam :(
Rozumiem, że inaczej gdy auto jest prywatną własnością np. sąsiada lub teścia, ale gdy jest służbowe i rejestrowane na firmę to mam nadzieję, że nikt się czepiać nie będzie.
Ivcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivcia » 22.07.2005 11:33

Tak ja mowie: jedziemy sluzbowym autem z firmy w ktorej pracuje kuzyn (kuzyn oczywiscie jedzie z nami :lol: ) i tez kazalam mu leciec do PZM po to pismo (bo w jedna i druga strone mielismy jechac innymi trasami: raz przez Slowacje i Wegry, drugi przez Slowenie, Austrie i Czechy) i tak sie sklada ze w polowie tych krajow trzeba miec poswiadczone przez PZM oswiadczenie. Kuzyn pytal sie w PZM i powiedziano mu, ze na samochod sluzbowy nie trzeba miec tego. W zasadzie kiedy auto jest rejestrowane na firme to nie udowdnia Ci przeciez ze to nie jest Twoja firma :boss:
Grzesio B.
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzesio B. » 22.07.2005 11:36

To super.
Czyli możemy jechać bez zmartwień, że coś będzie nie tak.
Jednym słowem - kłopot z głowy.
Dzięki za info :D
Ivcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivcia » 22.07.2005 11:37

Grzesio B. napisał(a):To super.
Czyli możemy jechać bez zmartwień, że coś będzie nie tak.
Jednym słowem - kłopot z głowy.
Dzięki za info :D

No wiesz, tak calkiem bez zmartwien to sie nie da ;) Ale mam przynajmniej nadzieje, ze ci w PZM wiedza co mowia :roll:
Grzesio B.
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzesio B. » 22.07.2005 11:42

Bez zmartwień faktycznie się nie da.
Jednak mam już teraz nadzieję, że przynajmniej w tej kwestii nie będzie kłopotów.
Z innymi rzeczami to już sobie pewnie jakoś poradzimy :)
Najważniejsze by djechać cało i bezpiecznie ten "kawałek" drogi ;)
Ivcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivcia » 22.07.2005 11:48

Grzesio B. napisał(a):Bez zmartwień faktycznie się nie da.
Jednak mam już teraz nadzieję, że przynajmniej w tej kwestii nie będzie kłopotów.
Z innymi rzeczami to już sobie pewnie jakoś poradzimy :)
Najważniejsze by djechać cało i bezpiecznie ten "kawałek" drogi ;)

Tak jest, ten i z powrotem 8) Reszta sie juz nie martwie. No, moze zeby auto sie nie rozkraczylo :wink:
piotr62
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 22.07.2005 11:51

No popatrzcie, a ja właśnie parę dni temu załatwiałem w PZM takie zaświadczenie i t za całe 61,00 zł.
Nikt nie mówił, że nie muszę a na tym forum były wątki o problemach jadących samochodami służbowywi.
Czy aby napewno pytaliście w PZMot Travel?
W końcu co za różnica prywatny czy służbowy, jak nie Wasz?

P.
Ivcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivcia » 22.07.2005 11:57

Ja juz nie mam czasu zeby sie pytac, bo jutro z rana wyjezdzamy - bazuje na tym czego dowiedzial sie moj kuzyn. Jesli ktos ma watpliwosci - dzwoncie i pytajcie w PZM, zwlaszcza jesli macie jeszcze troche czasu do wyjazdu. Nie chce zeby potem ktos mial do mnie pretensje, ze powiedzialam, ze nie trzeba a jednak trzeba ;) My juz nie mamy wyjscia, nie ma czasu na to.

Zreszta jakby patrzec w ten sposob to musielibysmy (w mojej pracy) miec takie zaswiadczenie za kazdym razem kiedy np. odbieramy auto z Ostravy po kliencie (wypozyczalnia). No bo przekraczamy granice nieswoim samochodem.
Grzesio B.
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzesio B. » 22.07.2005 12:24

No to zobaczymy.
Ja wyjeżdżam dopiero w drugiej połowie sierpnia, tak więc jak ktoś zdąży wrócić to proszę o sygnalik na maila z opowieściami adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Tobie, Ivcia życzę udanego wyjazdu i trzymam kciuki by się autko nie rozkraczyło :)
Ivcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivcia » 22.07.2005 15:09

Dziekuje Grzesiu, mam nadzieje, ze wyjazd sie uda :D I Tobie tez tego zycze :D
Grzesio B.
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzesio B. » 22.07.2005 15:46

Piękne dzięki :D
Mam nadzieję, że tak też będzie. Daj znać jak wrócisz to przynajmniej będę wiedział jak jest w rzeczywistości.
Do miłego ... :wink:
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone