Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Służbowym do Chorwacji - proszę o poradę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Przemolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 23.07.2005 20:52

Ivcia napisał(a):Tak ja mowie: jedziemy sluzbowym autem z firmy w ktorej pracuje kuzyn (kuzyn oczywiscie jedzie z nami :lol: ) i tez kazalam mu leciec do PZM po to pismo (bo w jedna i druga strone mielismy jechac innymi trasami: raz przez Slowacje i Wegry, drugi przez Slowenie, Austrie i Czechy) i tak sie sklada ze w polowie tych krajow trzeba miec poswiadczone przez PZM oswiadczenie. Kuzyn pytal sie w PZM i powiedziano mu, ze na samochod sluzbowy nie trzeba miec tego. W zasadzie kiedy auto jest rejestrowane na firme to nie udowdnia Ci przeciez ze to nie jest Twoja firma :boss:

Dostalem z ambasady SLO informacje, ze nie trzeba miec zaswiadczenia potwierdzonego przez PZM (a wg PZM trzeba). Chyba ten PZM chce wyciagnac od turystow za duzo pieniazkow i wymysla swoje zasady :(
Przemolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 23.07.2005 20:56

piotr62 napisał(a):No popatrzcie, a ja właśnie parę dni temu załatwiałem w PZM takie zaświadczenie i t za całe 61,00 zł.
Nikt nie mówił, że nie muszę a na tym forum były wątki o problemach jadących samochodami służbowywi.
Czy aby napewno pytaliście w PZMot Travel?
W końcu co za różnica prywatny czy służbowy, jak nie Wasz?

P.

A czy moglbys mi podeslac wyglad takiego zaswiadczenia? Jesli to nie problem, to bym bardzo prosil o np. zeskanowanie - adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Grzesio B.
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzesio B. » 25.07.2005 10:36

Przemolo napisał(a):
piotr62 napisał(a):No popatrzcie, a ja właśnie parę dni temu załatwiałem w PZM takie zaświadczenie i t za całe 61,00 zł.
Nikt nie mówił, że nie muszę a na tym forum były wątki o problemach jadących samochodami służbowywi.
Czy aby napewno pytaliście w PZMot Travel?
W końcu co za różnica prywatny czy służbowy, jak nie Wasz?

P.

A czy moglbys mi podeslac wyglad takiego zaswiadczenia? Jesli to nie problem, to bym bardzo prosil o np. zeskanowanie - adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Znajdziesz wzór takiego piesemka na stronie http://www.pzmtravel.com.pl/
grześ
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) grześ » 25.07.2005 12:13

Jachałem kilkanaście razy służbowym za granicę i jeszcze nikomu nie przyszło do głowy się tym zainteresować , więc nie stresujcie się przed wyjazdem biurokracją , tylko w drogę ! Pozdrawiam
Grzesio B.
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzesio B. » 25.07.2005 13:08

grześ napisał(a):Jachałem kilkanaście razy służbowym za granicę i jeszcze nikomu nie przyszło do głowy się tym zainteresować , więc nie stresujcie się przed wyjazdem biurokracją , tylko w drogę ! Pozdrawiam

To się nazywa pocieszenie :D
Faktycznie, już przestałem się tym stresować, dzięki za sygnał.
Przemolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemolo » 25.07.2005 19:48

Grzesio B. napisał(a):
grześ napisał(a):Jachałem kilkanaście razy służbowym za granicę i jeszcze nikomu nie przyszło do głowy się tym zainteresować , więc nie stresujcie się przed wyjazdem biurokracją , tylko w drogę ! Pozdrawiam

To się nazywa pocieszenie :D
Faktycznie, już przestałem się tym stresować, dzięki za sygnał.

A ja tam sobie chociaz takie pisemne poswiadczenie po angielsku napisze... lepiej nosic niz sie prosic ;)
Ivcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivcia » 08.08.2005 07:46

Wrocilam :)
Nie mielismy po drodze ani w samej Chorwacji zadnej kontroli policyjnej, na granicy polsko-slowackiej jedynie poproszono nas o dowod rejestracyjny :)
Grzesio B.
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzesio B. » 08.08.2005 08:58

Ivcia napisał(a):Wrocilam :)
Nie mielismy po drodze ani w samej Chorwacji zadnej kontroli policyjnej, na granicy polsko-slowackiej jedynie poproszono nas o dowod rejestracyjny :)

Pięknie,
Mam nadzieję, że było fajnie? ;)
Ja już nie mogę się doczekać tego wyjazdu, no ale jeszcze 10 dni :(
Ivcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivcia » 08.08.2005 09:27

Grzesio B. napisał(a):

Pięknie,

Bylo tak bajkowo, cudownie (te ryby, czyste morze..), ze nawet marudzacy wspoltowarzysze nie sa w stanie zepsuc tego wrazenia. Mam nadzieje wrocic tam za rok.
Grzesio B.
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzesio B. » 08.08.2005 13:30

Ivcia napisał(a):
Grzesio B. napisał(a):

Pięknie,

Bylo tak bajkowo, cudownie (te ryby, czyste morze..), ze nawet marudzacy wspoltowarzysze nie sa w stanie zepsuc tego wrazenia. Mam nadzieje wrocic tam za rok.

Mam nadzieję, że moje wrażenia będą tak samo pozytywne jak i Twoje :) , ale jeszcze troszkę muszę poczekać.
W każdym bądź razie dzięki Ci za pamięć, a po powrocie podzielę się wieściami.
Do miłego...
kawowy
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawowy » 09.07.2009 11:42

Odświeżam wątek. Wybieram sięsłużbowym autem. Znalazłem na innym forum (motoryzacyjnym) takiego linka.

http://translate.google.pl/translate?hl ... 26hs%3DB0v

Wiecie, czy coś ostatnio się zmieniło w kwestii upoważnienia do jazdy nie swoim autem? W pierwszym poście jest napisane, że temat ten był poruszany na forum, ale nie ma lika i nie mogę znaleźć.
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 09.07.2009 11:57

Był poruszany na pewno, sama w zeszłym roku to przerabiałam, nie mogę również znaleźć tych wątków. My załatwialiśmy to przez PZMot, pismo ze zgodą szefowej musieliśmy u nich zostawić w zamian dostaliśmy papier w 3 językach. Mamy oddział na miejscu, więc załatwiliśmy sprawę w pare minut.
http://www.pzmtravel.com.pl/pzminfo/upo ... ,,278.html

O takie upoważnienie pytano nas raz jeden, na granicy chorwacko-bośniackiej.
Grzesio B.
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzesio B. » 09.07.2009 12:03

Dokładnie tak,
Takie pytania pojawiają się tylko w Bośni, a poza tym droga mija bez większego stresu :) :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.07.2009 12:08

exit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) exit » 09.07.2009 13:30

firmowym samochodem pojechalem na wakacje do: Francja,Hiszpania,Chorwacja,Portugalia,Węgry( to była porażka-nie polecam),Włochy.

Teraz znowu wybieram sie firmowym autkiem.Nigdy,nigdzie nie sprawdzali mi zadnych dokumentow i tym podobnych rzeczy.W wiekszosci auta sa leasingowane i informuje tylko firme ,ze wyjezdzam na wakacje za granice.

pozdrawiam
exit
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Służbowym do Chorwacji - proszę o poradę - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone