Witajcie,
Na pomysł założenia takiego wątku (nie znalazłam podobnego dot. całej Chorwacji na forum) wpadłam po wypadku jaki miał mój syn na tegorocznych wakacjach na Istrii. Na pewno zaoszczedziłabym sobie wiele nerwów i kosztów związanych z poszukiwaniem dobrego, sprawdzonego specjalisty - w moim przypadku stomatologa.
Nie życzę oczywiście nikomu żadnego wypadku czy choroby, która mogłaby popsuć wyczekiwane wakacje ale gdyby każdy kto miał dotycznienia ze służbą zdrowia w Cro i był z niej zadowolony wstawił namiary, gdzie udzielili mu zadowalającej pomocy i w jakim zakresie może pomogłoby w przyszłości potrzebującym.
Gabinet, w którym my się znaleźliśmy mieścił się w wieżowcu, który wyglądał jak slams i sama w życiu bym tam nie weszła, gdyby nie nasza chorwacka gospodyni - wyobraźnia mi zadziałała, że będzie na nas czekał kowal....a tymczasem gabinet okazał się na miarę XXI wieku a opieka jaką otoczyli syna i nas od recepcjonistki po stomatologa-protetyka nas zszokowała. Jestem im bardzo wdzięczna!
Mogłabym wstawić namiary gabinetu stomatoligicznego w Puli, gdzie po wypadku rowerowym i utracie zębów, oderwaniu kanałów łączących korzeń zęba z nerwami i kanałem nerwowym na wierzchu itd. - udzielono mojemu synowi pomocy, bardzo porfesjonalnej a komplet dokumentacji (zęby w szlanej fiolce , opis w j. ang. od momentu przyjęcia, poprzez proces leczenia i co należy jeszcze zrobić, płytę z nagranymi zdjęciami jak krok po kroku wyglądało lecznie) jaki dostaliśmy dla polskich stomatologów celem dalszego leczenia zadziwił naszych
Różnie bywa, każdy nawet zwykły ból zęba może zepsuć wakacje...
Co wy na to?