Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Slownik

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dominika
Croentuzjasta
Slownik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominika » 28.12.2002 23:05

Otoz istnieje slownik polsko-chorwacki i odwrotnie na cd. Ale dzisiaj na chorwackiej tv byla prezentowana weilka ksiazka, to jest tez slownik, przygotowywany 15 lat. nie wiem czy go mozna kupicw Polsce ale jak ktos bedzie w Chorwacji to mozego sobie tutaj kupic.

mika
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 30.12.2002 12:13

Mika napisz mi gdzie mozna dostac ten na cd.
dominika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominika » 31.12.2002 22:10

sprzedaje go Algorytam ten kolo Cvjetnog. Musisz ich pytac, nie wiem czy maja sklep w Splicie.ja go widzialam na wakacjach i zamierzam w tym tygodniu kupic.

mika
Janko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janko » 02.01.2003 10:43

Witajcie,

Wiec Dominiko slownika, o ktorym mowisz w Polsce jak narazie nie mozna dostac a jego przygotowania trwaly dluzej niz 15 lat. Slownik jest dobry, ale od chwili kiedy zostal napisany jezyk sie zmienil i rozwinal, wiec jesli zostal troche skorygowany to jest ok i polecam go a nawet jezeli nie to i tak jest to chyba najlepszy slownik. Widzialem go jeszcze zanim zostal wydany.

O tym na CD nie slyszalem, ale chetnie bym go zobaczyl albo kupil.

Pozdrowienia i wszystkiego dobrego w Nowym roku.

Janko
AndAn
słownik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndAn » 02.01.2003 19:59

Dość długo szukałem i pytałem o słownik Cro - PL i PL - Cro i jak dotychczas trafiałem tylko na mizernej jakości rozmówki.
Jeśli wspomniany słownik faktycznie istnieje, kupię na każdych warunkach , no może prawie na każdych :) chętnie razem z jakąś chorwacką książką najlepiej taką dla dzieci z podstawówki, na której można by sie trochę poduczyć.
Janko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janko » 03.01.2003 19:46

Poduczyc panie kolego to zupelnie inaczej do tego nalezy podejsc.... Wiec slownik jezeli jestes zainteresowany moge ci przywiez jak bede jechal do Chorwacji, a mysle, ze bedzie to juz niedlugo. Nieukrywam rowniez, ze sam jestem ciekawy jak wypadl ten slownik po wydaniu.
AndAn
słownik cz 2

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndAn » 03.01.2003 20:46

"Poduczyc panie kolego to zupelnie inaczej do tego nalezy podejsc.... "

Hmm... ciekaw jestem Twoich sugestii, probowałem czytać gazety ale przy wspomaganiu dostępnych rozmówek nie wychodziło mi to tak jak bym chciał :)

"Wiec slownik jezeli jestes zainteresowany moge ci przywiez jak bede jechal do Chorwacji, a mysle, ze bedzie to juz niedlugo."

Jeśli mogę skorzystać z Twojej uprzejmości to jak najbardziej jestem zainteresowany.
Natomiast aby nie zaśmiecać forum, jesli chodzi o szczegóły, podaję mój adres.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
dominika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominika » 03.01.2003 23:53

A wiec drodzy moi dzisiaj kupilam slownik. Okazuje sie ze jest on tylko polsko-chorwacki, ma 1151 stron 8O i kosztuje 396kn.
Dla mnie jest ok, zaktualizowany jest, ale jest w nim troche o gramatyce, ale tylko jezyka polskiego.
Janko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janko » 04.01.2003 10:12

Tak, tak Dominiko duzy jest ten slownik, dobrze, ze zostal zakualizowany. Myslalem ze wiesz ze jest tylko polsko - chorwacki. A jego cena myslalem, ze bedzie jakies 500 - 700 KN, a tu niespodzianka jedyne 100 DEM/50 EUR.
Janko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janko » 04.01.2003 10:25

Panie kolego AndAnie co do nauki to chodzilo mi o zupelnie co innego, ale nie ma znaczenia.

Jezeli chodzi o nauke jezyka chorwackiego to mam podrecznik do nauki tego jezyka fakt jest on nie najnowszy, ale do dzis uczy sie z niego cudzoziemcow jezyka chorwackiego na Uniwersytecie Zagrzebskim.

Pozdrowionka
dominika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominika » 04.01.2003 23:09

Janko kupilam go w ksiegarni Mladost na Ilici - :D
dominika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominika » 05.01.2003 18:05

Janko co sie tyczy tej aktualizacji w slowniku to na nim jest napisao ze jest zaktualizowany. jak go dokladniej przegladalam to niekore rzeczy treoche nie pasuja do siebie. :( poniewaz ja znam jezyk to wiem ze to slowo ma troche inne znaczenie i go nie uzyje. ale Ci ktorzy nie maja pojecia o jezyku to :roll:
Janko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janko » 05.01.2003 19:35

Tak tez myslalem, ale niestety tak chyba musialo byc i zostac. Mniejsza z tym wazne ze wyszedl. Moze bede jechal gdzies pod koniec miesiaca do ZG to sie ewentualnie mozemy jakos zobaczyc.

Pozdrowienia

Janko
dominika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominika » 05.01.2003 21:54

jak bedziesz wyjezdzal to daj znac..zapraszamy cie na obiad :)
Limon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Limon » 06.01.2003 10:11

"Jezeli chodzi o nauke jezyka chorwackiego to mam podrecznik do nauki tego jezyka fakt jest on nie najnowszy, ale do dzis uczy sie z niego cudzoziemcow jezyka chorwackiego na Uniwersytecie Zagrzebskim."

Janko, co to za podręcznik i gdzie mozna go dostać???
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone