Może głupie pytanie.
Jakie znaki w Słowenii informują o tym, ze doga jest płatna?
Na mapie wynika że droga do ronda jest płatna.
zmasz napisał(a):Może głupie pytanie.
Jakie znaki w Słowenii informują o tym, ze doga jest płatna?
zmasz napisał(a):Wyjaśnię dlaczego pytam.
Dwa lata temu jadąc drogą 3 do Mariboru i skręcając w drogę 437, sławne rondo, zapłaciłem mandat 150E. Policjant pokazywał jakieś znaki mówiąc, że obowiązuje winieta. Znaki były koloru brązowego. Niestety byłem na tyle zdenerwowany , że nie pamiętam jak one wyglądały. W zeszłym roku jechałem przez Węgry i tam przed rondem, przed Lendavą zostały postawione nowe znaki które prawdopodobnie informują o drodze płatnej, myślę że istnieje znak który mówi o początku drogi płatnej.
vepecis napisał(a):Dobrze więc informuję wszystkich by całkowicie zrezygnowali z przejazdu tamtędy ponieważ nie da się ominąć drogi płatnej mimo że tak właśnie wynika z mapy.
demi-duox napisał(a):vepecis napisał(a):Dobrze więc informuję wszystkich by całkowicie zrezygnowali z przejazdu tamtędy ponieważ nie da się ominąć drogi płatnej mimo że tak właśnie wynika z mapy.
Ale dlaczego się nie da? Zjazd na Dolga Vas na pierwszym rondzie jest zablokowany czy jeszcze jakiś inny powód.
Poza tym gdzie oni kupili tę winietę skoro na tym krótkim odcinku nie widać żadnej stacji?
vepecis napisał(a):Dobrze więc informuję wszystkich by całkowicie zrezygnowali z przejazdu tamtędy ponieważ nie da się ominąć drogi płatnej mimo że tak właśnie wynika z mapy. Ludzie, którzy jechali z nami w tym roku próbowali i skończyło się to tak, że wpadli na autostradę. Kupili więc winietkę krótką i wrzucili przy szybie bowiem było to w środku nocy i na bardzo krótki odcinek drogi. Przy zjeździe na Lendavę stał patrol i mimo posiadania winietki --- 150 Euro kary. Otóż była nie naklejona odpowiednio. Co za naród, nie chcieli słuchać, że kolega przyklei winietę, kara i tyle. masakra