Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Słowenia - utrudnienia w ruchu po powodzi

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Koziorożec
Croentuzjasta
Pożar w tunelu Malečnik (A1 Słowenia - Maribor)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koziorożec » 07.08.2023 12:39

A tak trochę z innej beczki: Czy ktoś wie jaki jest stan drogi Postojna - Rupa, w kontekście strat powodziowych ?

Pozdrav
Koziorożec
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA
Re: Pożar w tunelu Malečnik (A1 Słowenia - Maribor)

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 07.08.2023 13:14

Promet.SI nie pokazuje żadnych problemów w tamtej okolicy, ani z powodzią, ani z robotami drogowymi.
Może jeszcze Ktoś potwierdzi co jechał niedawno.
unix
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) unix » 08.08.2023 05:21

Cześć,

Czy są obecnie jakieś utrudnienia/zablokowane odcinki autostrad po ostatniej potężnej powodzi ? nasz ukochany rząd straszy aby tamtędy nie jechać. Mam alternatywnie podobnie czasową trasę przez Węgry ale jak sobie pomyślę o korkach przy Lucko to mi się odechciewa.

Pozdr
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 08.08.2023 06:11

unix napisał(a):Cześć,

Czy są obecnie jakieś utrudnienia/zablokowane odcinki autostrad po ostatniej potężnej powodzi ? nasz ukochany rząd straszy aby tamtędy nie jechać. Mam alternatywnie podobnie czasową trasę przez Węgry ale jak sobie pomyślę o korkach przy Lucko to mi się odechciewa.

Pozdr

Wejdż na GM i sobie mocno powiększ, będziesz widzieć ile jest dróg zamkniętych.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 08.08.2023 06:23

Ja obserwuję tutaj, promet.si.
bidziaq
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bidziaq » 08.08.2023 11:36

A jak wygląda sytuacja na pograniczu z Węgrami? Droga na Letenye?
unix
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) unix » 08.08.2023 13:18

wielbiciel napisał(a):

Pozdr

Wejdż na GM i sobie mocno powiększ, będziesz widzieć ile jest dróg zamkniętych.

Niesamowicie wiarygodne źródło ;)
unix
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) unix » 08.08.2023 13:19

te kiero napisał(a):Ja obserwuję tutaj, promet.si.

Dzięki za pomocny post :)
Aga_Dab
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aga_Dab » 09.08.2023 13:32

Pozdr

Jadę w niedzielę na Istrię - dam znać.
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 10.08.2023 10:42

bidziaq napisał(a):A jak wygląda sytuacja na pograniczu z Węgrami? Droga na Letenye?

Minimum wysiłku i można mieć takie coś:

https://www.utinform.hu/hu/map?n=1&l=ab ... 6.41461,11
Aga_Dab
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aga_Dab » 13.08.2023 21:24

Przejazd autostradą przez Słowenię bez problemów . Jeszcze 55 km i będę u celu.
CK-Kondi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CK-Kondi » 14.08.2023 21:37

Droga bezpłatna: Mureck-Lenart-Ptuj-Rogatec-Krapuna -trasa bezproblemowa, widokowo zadowalająca.
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 16.08.2023 11:00

CK-Kondi napisał(a):Droga bezpłatna: Mureck-Lenart-Ptuj-Rogatec-Krapuna -trasa bezproblemowa, widokowo zadowalająca.

Z ciekawości - dlaczego z Ptuja na Rogatec a nie na Cvetlin i Durmanec?

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies