napisał(a) aneta_jacek » 03.07.2005 09:23
kniesp napisał(a):Dużo większa, dłuższe zwiedzanie, ciekawsza i tańsza.
Podstojna jest bardzo skomercjaliozwana i oklepana.
( Dla dzieci i emerytów )
Fakt, bylam i sie przekonalam ....tyle ze dziecko tylko w Postojnej pojedzie wagonikiem i stad jednak pojechalismy do najwiekszej.
Ale moje zdanie: latwa trasa co z dzieckiem albo starsza osoba ma duzo plusow. I jaskinia jest faktycznie imponujaca.
Minusy: szybko i na "odwal sie" poprowadzona wycieczka.....choc totalnego tlumu to nie bylo wcale....tylko jakies 150 osob w grupie angielskiej
. I nie mozna zdjecia nawet w jednej komorze zrobic dziecku na pamiatke co uwazam za idiotyczny wymysl ....Czesi pozwalalaja za drobna oplata i to wydaje mi sie ok.
I czemu nie ma grupy polskiej jak bylo wiecej Rodakow niz Włochow ktorzy maja swoja ?
Nie mowie juz o grupie rodzinych Słowencow ktorych bylo 5 sztuk i mieli wlasnego przewodnika ...w naszej grupie bylo przynajmniej ze 20 osob z PL ( a mysle ze bywa w sezonie duzo wiecej ) i polowa nic nie rozumiala ale gdzies trzeba bylo sie dolaczyc. Moze nas kiedys docenia bo moje Euro tak samo wyglada jak to z Dojczlandu....
Plus ze dziecko bylo gratis .... a tak w ogole ...to zwiedzic Postojna albo Skocjanskie + Punkve na Morawach to mozna juz nie zwiedzac innych w Europie ( chyba ze cos jeszcze jest super we Francji albo w Hiszpani gdzie dotad nie bylam)
Pozdrawiam Aneta