Oj nie pożyłeś TY Dalmatino w soc - kołchozie
to się może tak ostro nie wypowiadaj!!
Lubuszanin napisał(a):Ciekawy jestem, ilu jest entuzjastow powrotu do czasow z przed roku 1989?Czy Dalmantinio chcialby mieszkac w malej wsi i pracowac w chlewni (PGR)? A moze teskni za Jugoslawia?Wiekszosc tych ludzi z PGR-ow do dzis nie widzialo Baltyku.Zaraz pewnie Dalmatinio napisze, ze Chorwacja sobie poradzi, bo zyje z turystki, tylko mieszkancy polnocno-wschodniej Chorwacji juz tak zapewne nie mysla.Jeszcze nie sa w UE, a skarza sie na niskie ceny miesa, mleka, zboz itd.Wystarczy obejrzec programy poswiecone chorwackim rolnikom w niedziele w poludnie.Pewnie nasze wybrzeze tez poradziloby sobie bez UE, a reszta?
Rysio napisał(a):Ja myślę, że specyfika Chorwacji, pozwala jej na spokojne olanie UE. Cła w kraju w głównej mierze nastawionym na turystykę Te restrykcje niewiele zaszkodzą Chorwacji, natomiast wymogi stawiane przez jewrokołchoz w dużym stopniu zaszkodzą temu za co większość z nas Chorwację kocha - niezależność.
Lubuszanin napisał(a):Niemcom, Francuzom tez brakuje madrych politykow?W ktorym kraju sa madrzy politycy?
mkm napisał(a):... jak będą mądre wybory , to i politycy znajdą się mądrzejsi
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko