Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Słowacja na weekend :-)

Słowacja może poszczycić się jednym z najdłuższych w Europie systemów tras turystycznych, które są oznaczone i przystosowane do ruchu pieszego. Łącznie w kraju znajduje się około 13 tysięcy kilometrów pieszych szlaków. Na terenie Słowacji znajduje się ogromna liczba zamków – jest ich tu ponad 200. W słowackiej miejscowości Herlany znajduje się jeden z niewielu gejzerów zlokalizowanych w kontynentalnej Europie. Gejzer ten jest wyjątkowy ze względu na temperaturę wody, która wynosi zaledwie 20 stopni. Do wybuchów wodnych dochodzi co około 30 godzin, a każda erupcja trwa pół godziny i pozwala na podziwianie dwudziestometrowego gejzera.
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 13.10.2006 09:04

co to znaczy tanie ?
mam namiary na sprawdzone i wg mnie superm ale w sezonie narciarskim jest kolo 40 zlotych za osobonoc
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 13.10.2006 09:11

mnie i tak interesowaloby zakwaterowanie poza sezon, bo niestety zaden za mnie narciarz, tanio to tak ok. 25-35.
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 13.10.2006 09:14

gdzie ci to poslac, te namiary :D
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 13.10.2006 09:17

slawek66 napisał(a):co to znaczy tanie ?
mam namiary na sprawdzone i wg mnie superm ale w sezonie narciarskim jest kolo 40 zlotych za osobonoc

Slawek66 masz racje w ubieglym sezonie narciarskim taka cena byla dobra, biorac pod uwage, ze z roku na rok jest drozej sadze, ze teraz bedzie ca' 450 sk = 45 pln. Jak masz cos ciekawego to daj mi namiar na

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Dzieki
Pozdrav
Adam
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 13.10.2006 09:26

na:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
hvala
pozdrav
Robert
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 13.10.2006 09:32

Sławku jesli można tez bym prosiła o namiary
magda małpa kaczory.net.pl
z góry dziekuję ślicznie

POtem usunę ten wątek żeby nie zaśmecać Leszkowi relacji.
pozdrawiam
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.10.2006 11:20

Nikt nie zaśmieca!! Cieszę się że wśród Cromaniaków jest takie zainteresowanie Słowacją :D. Sam osobiście nie mam namiarów na żadne sprawdzone kwatery na Słowacji :(. Mogę tylko podać namiary gdzie my mieliśmy spać ale w końcu tam nie dojechaliśmy - koło Liptowskiego:

http://www.liptov.sk/moravcik/index_pl.html

Wiem, że człowiek odpisuje na maile z zapytaniami o kwatery, bo sam z nim korespondowałem :D. Ja do niego po polsku a on mi po słowacku :D i wiedzieliśmy o co chodzi :lol:

A co najważniejsze ma te kwatery wcale niedrogo.

Pozdraviam
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.10.2006 12:06

Kilka chwil wspomnień...

Obrazek
Słowacja 2003 powrót z Chorwacji Strumień spływający z Hopoka

Obrazek
Słowacja 2003 widok na Gerlach
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 13.10.2006 12:21

http://chalupasosna.szm.sk/

ja tyle mogę polecić osobom lubiącym ciszę i spokój
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.10.2006 09:46

krakuscity napisał(a):W przyszły weekend wybieram się na Słowację, miedzy innymi do parku wodnego z ciepłymi zródłami. Jak pozwolisz to "wrzucę " tu kilka fotek po powrocie, może też coś napiszę.
Pozdrav :)

Pisałeś to 8 października mniemam, że to o ten weekend chodzi ;) 13 - 15 październik. W takim razie czekamy na relację + fotki :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.10.2006 15:50

i jeszcze kilka widoków z Łomnicy :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Za chwilę tym wagonikiem będziemy jechać już w dół ;)
Leszek Skupin
Weteran
Pojedynek pod Łomnicą :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.10.2006 16:39

Obrazek Obrazek

Staliśmy dokładnie na przeciwko siebie :lol:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 17.10.2006 21:02

Leszek Skupin napisał(a):
krakuscity napisał(a):W przyszły weekend wybieram się na Słowację, miedzy innymi do parku wodnego z ciepłymi zródłami. Jak pozwolisz to "wrzucę " tu kilka fotek po powrocie, może też coś napiszę.
Pozdrav :)

Pisałeś to 8 października mniemam, że to o ten weekend chodzi ;) 13 - 15 październik. W takim razie czekamy na relację + fotki :D

Leszku praktycznie fotek nie mam bo była mgła do południa. W sobotę byliśmy w Orawicy http://www.meanderpark.com/. Miejscowość znajduje sie 30 minut jazdy samochodem od przejścia granicznego w Chyżnym. Sa tam gorące zródła, gdzie można wymoczyć "stare kości". W zasadzie nie ma tam nic atrakcyjnego, nawet rura Obrazek była zamknięta, na parkingu przed kąpieliskiem 90% samochodów z polskimi rejestracjami. Zaraz obok kąpielisk jest wyciąg i koniec stoku narciarskiego. Obrazek Obrazek ObrazekObrazek
Na drugi dzień zrobiliśmy sobie wycieczkę samochodową nad Jezioro Orawskie. Ma ono powierzchnię 3,5 tys. ha i głębokość do 36 m. Na jeziorze znajduje się wyspa Slanicky ostrov ze skansenem powstałym z budowli przeniesionych z zalanych wiosek ( m.in. zabytkowy kościół Podwyższenia Krzyża. św.). ObrazekObrazek
Widzieliśmy ładny ośrodek w którym przebywali Polacy, mieli też przy brzegu zacumowane łodzie.ObrazekObrazekObrazek

To tyle. Skromnie. :)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 18.10.2006 08:24

Dzięki :D Super ... mam nadzieję, że to zachęci również innych do pisania na temat Słowacji. :D
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 18.10.2006 09:25

Obrazek
Kiedyś wybrałem się na Rysy od strony Słowacji. W dolinach padał deszcz, a wyżej świeciło piekne słońce :D
pozdr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Słowacja - Slovensko

Słowacja na weekend :-) - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies