Leszek Skupin napisał(a):Znowu wracamy do tematu
Podpisano:
Beeeeee e e e eee
e.zetka napisał(a):Dzisiaj w Onecie:
Na światłach mijania przez cały rok
Do tej pory jazda na światłach obowiązywała jedynie w okresie zimowym.
Sejm przyjął zmiany w prawie o ruchu drogowym. Poprawki przewidują między innymi obowiązek jazdy z włączonymi światłami mijania przez cały rok.
Za jazdę w dzień bez włączonych świateł ma grozić mandat w wysokości 100 złotych. Obecnie kierowcy w Polsce mają obowiązek jazdy z włączonymi światłami od 1 października do ostatniego dnia lutego, a także w deszczowe i mgliste dni.
W Europie jazda z włączonymi światłami przez cały rok obowiązuje między innymi w Czechach i Słowacji oraz w krajach skandynawskich
bjur napisał(a):Stąd wniosek nasuwa się niestety tylko jeden - a taki mianowicie, że pozostałe kraje wprowadzają światła nie mogąc się w żaden inny sposób uporać z wypadkowością.
Leszek Skupin napisał(a):No i niech raz wreszcie Europa weźmie przykład ze słabiej rozwijających się "egzotycznych" krajów
e.zetka napisał(a):Dzisiaj w Onecie:
Na światłach mijania przez cały rok
Do tej pory jazda na światłach obowiązywała jedynie w okresie zimowym.
Sejm przyjął zmiany w prawie o ruchu drogowym. Poprawki przewidują między innymi obowiązek jazdy z włączonymi światłami mijania przez cały rok.
Za jazdę w dzień bez włączonych świateł ma grozić mandat w wysokości 100 złotych. Obecnie kierowcy w Polsce mają obowiązek jazdy z włączonymi światłami od 1 października do ostatniego dnia lutego, a także w deszczowe i mgliste dni.
W Europie jazda z włączonymi światłami przez cały rok obowiązuje między innymi w Czechach i Słowacji oraz w krajach skandynawskich
bjur napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):Znowu wracamy do tematu
Podpisano:
Beeeeee e e e eee
Leszeńku jako, że się nie polubiliśmy od pierwszego wejrzenia odpuść sobie komentarze to uczynię to samo w przeciwnym zaś razie będą tropił Twoją małomiasteczkowość w każdym wątku, przede mną nic się nie ukryje :lol
Leszek Skupin napisał(a):bjur napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):Znowu wracamy do tematu
Podpisano:
Beeeeee e e e eee
Leszeńku jako, że się nie polubiliśmy od pierwszego wejrzenia odpuść sobie komentarze to uczynię to samo w przeciwnym zaś razie będą tropił Twoją małomiasteczkowość w każdym wątku, przede mną nic się nie ukryje :lol
Specjalnie dla Ciebie bjurku zapalę światła, żebyś mnie mógł lepiej dojrzeć
P.S. Przykro mi, że mnie nie lubisz . Ja Cię polubiłem mimo, że mamy odmienne zdania
Pozdrav
Hadson napisał(a):PO chce wprowadzić światła w Polsce. Jak wprowadzą to obiecuje że zagłosuje na Samobronę.
Hadson napisał(a):Też racja.
Ale jak wprowadzą obowiązkową elektryczność żarówek w autach to PO straci wyborce.
Leszek Skupin napisał(a):bjur napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):Znowu wracamy do tematu
Podpisano:
Beeeeee e e e eee
Specjalnie dla Ciebie bjurku zapalę światła, żebyś mnie mógł lepiej dojrzeć
P.S. Przykro mi, że mnie nie lubisz . Ja Cię polubiłem mimo, że mamy odmienne zdania
Pozdrav
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi