Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Słowa pieśni, piosenek ?

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bogdan Selerski
Autostopowicz
Słowa pieśni, piosenek ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogdan Selerski » 07.05.2010 08:40

Przez przypadek trafiłem na Wasz portal i poszukuję słów w oryginalnych wersjach :
Ivica Serfezi (Marijana), Klapa Lanterna (Marijana, Maslina je neobrana,Pismo moja)Najchętniej chciałbym kierunek gdzie można znależć słowa Klap : Ankora , Cambi, Astral Bonaca , Dalmacija, lanterna , Maslina i innych).Pozdrawiam !!! :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.05.2010 09:10

Tu trochę jest
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=18506

Poszukaj swoich ulubionych.

PS. Tu już więcej kopania Cię czeka
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=1448
Bogdan Selerski
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogdan Selerski » 07.05.2010 09:32

Zanim napisałem list obszukałem te adresy które mi podałeś.ale jest tego mniej niż skromnie.Całkiem możliwe,że ta forma muzyki jest obecnie bardziej niszowa i dlatego jest tego tak mało.Nie mam pojęcia jak to jest ogólnie bo muzykę chorwacką odkryłem przez przypadek parę tygodni temu.
Pozdrawiam !!!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.05.2010 10:26

Bogdan Selerski napisał(a):Nie mam pojęcia jak to jest ogólnie bo muzykę chorwacką odkryłem przez przypadek parę tygodni temu.
Pozdrawiam !!!

Zapraszamy :D
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 07.05.2010 12:05

Co do tekstów utworów wykonywanych przez klapy...
Szukaj po tytułach, nie po wykonawcach, ponieważ klapy bardzo często wykonują czyjeść utwory ("przeróbki" pop hitów lub stare tradycyjne piosenki i pieśni); poza tym wielu tekstów po prostu w necie nie znajdziesz, bo albo nie są aż tak popularne, albo ich miłośnicy nie są szczególnie "internetowymi zwierzami".
P.S. Jeśli są jakieś konkretne utwory, na których szczególnie Ci zależy, podrzuć tytuły, spróbuję poszukać.
P.S. Z całą pewnością nie jest to muzyka niszowa.
Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.05.2010 16:05

Tekstów piosenek można szukać np.

TU

TU

i

TU
Bogdan Selerski
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogdan Selerski » 08.05.2010 19:25

Dzięki jak nie wiem co !!!
Za Waszą pomocą trafiłem po części do utworów których szukałem. Jestem raczej ,,Dinozaurem" interesującym się ''Harmonią" muzyczną stąd te,,Klapy" Pozdrawiam !!!

Powrót do Kultura chorwacka

Słowa pieśni, piosenek ?
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone