Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Słoneczna Dalmacja 2014

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marko66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marko66 » 16.01.2015 12:31

Maciekssss napisał(a):
Dawigs napisał(a):
Powoli myślimy o wakacjach AD 2015. Może ktoś podsunie nam pomysł gdzie się udać. Tym razem celujemy w rejon mędzy Zadarem a Splitem. Miejscowość pokroju Baski Vody lub Fazany raczej spokojna niż imprezowa. Powinien być bankomat, jakieś sklepiki, konoby. Plaża z zacienionymi miejscami i łagodnie schodzącym dnem. Dojście do plaży bez miliona schodów.

Polecam miejscowość Murter/Betina na wyspie (dojazd mostkiem) MURTER-jest plaża Slanica z odrobiną piasku,sklepy ,bankomaty ,można kupić świeże ryby tanio
W czerwcu 2012 płaciliśmy za apartament 30 EUR w składzie 2+2;jechaliśmy w ciemno.

Cześć Dawigs, witam sąsiada zza miedzy.
Potwierdzam, że wyspa Murter to ciekawa propozycja byliśmy tam w sierpniu 2013. Wyspa (a raczej wysepka) jest połączona mostem z lądem i bez problemu można z niej wyjechać i pozwiedzać okolicę np. wodospady Krka, Sibenik, Trogir, Split, Zadar. Na samej wyspie też jest kilka ciekawych miejsc. Przepiękne plaże (można dojść pieszo, dojechać samochodem lub dopłynąć - jak się ma jakiś sprzęt pływający), zwłaszcza te poza centrum miejscowości, krystaliczna woda (nurkowanie, snoorkowanie), cisza spokój, widok na okoliczne wysepki; jest żwirek, kamienie i skałki - do wyboru, w miasteczku sklepiki i markety, konoby, bankomaty i można zakupić doskonałe miejscowe trunki oraz oczywiście oliwę.
Co nieco opisałem w mojej relacji z Jezery 2013.
Pozdrawiam :papa:
Dawigs
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dawigs » 17.01.2015 00:30

Marko66 napisał(a):Cześć Dawigs, witam sąsiada zza miedzy.
Potwierdzam, że wyspa Murter to ciekawa propozycja byliśmy tam w sierpniu 2013. Wyspa (a raczej wysepka) jest połączona mostem z lądem i bez problemu można z niej wyjechać i pozwiedzać okolicę np. wodospady Krka, Sibenik, Trogir, Split, Zadar. Na samej wyspie też jest kilka ciekawych miejsc. Przepiękne plaże (można dojść pieszo, dojechać samochodem lub dopłynąć - jak się ma jakiś sprzęt pływający), zwłaszcza te poza centrum miejscowości, krystaliczna woda (nurkowanie, snoorkowanie), cisza spokój, widok na okoliczne wysepki; jest żwirek, kamienie i skałki - do wyboru, w miasteczku sklepiki i markety, konoby, bankomaty i można zakupić doskonałe miejscowe trunki oraz oczywiście oliwę.
Co nieco opisałem w mojej relacji z Jezery 2013.
Pozdrawiam :papa:

Relację przeczytałem :) . Dziękuję za informację.
koti7
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) koti7 » 08.02.2015 17:00

czy mogę prosić o namiar na ten domek w plitvicach? też zamierzam w tym roku w drodze na dalmację zatrzymać się i zwiedzić jeziora (razem 6 osób) mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Dawigs
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dawigs » 09.02.2015 09:02

koti7 napisał(a):czy mogę prosić o namiar na ten domek w plitvicach? też zamierzam w tym roku w drodze na dalmację zatrzymać się i zwiedzić jeziora (razem 6 osób) mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Namiary wysłałem.
adgamk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) adgamk » 16.02.2015 15:34

i ja również poproszę o namiary na domek nad Plitwickimi Jeziorami. Byłam tam dwa lata temu kilka godzin (niestety bez noclegu) teraz planuję dłuższą trasę, więc z noclegiem :) mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Marta123456
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marta123456 » 16.02.2015 18:02

Ja również poproszę namiary na ten domek na adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Na przełomie lipca i sierpnia jedziemy do Rovinj. W Dalmacji byliśmy trzy razy, czas teraz na Istrie.
Dawigs
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dawigs » 16.02.2015 22:26

Namiary poszły.
zauroczona
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zauroczona » 07.06.2015 14:00

Witaj Dawigs, bardzo przyjemna relacja, która pozwoliła mi wejść w klimat przed moja Chorwacją w tym roku :) Razem z Tobą odwiedziłam wszystkie miejsca, które już znam, ale tez i zobaczyć dla mnie nowe - Klis :) Pozdrawiam serdecznie i życzę wspaniałych wakacji 2015 - polecam np. Primosten.
PS. Mimo , ze byłam już kiedyś w Plitvicach, chętnie powtórzę je jeszcze raz - poproszę o namiar na ten super domek :) adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Dawigs
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dawigs » 07.06.2015 23:27

zauroczona napisał(a):Witaj Dawigs, bardzo przyjemna relacja, która pozwoliła mi wejść w klimat przed moja Chorwacją w tym roku :) Razem z Tobą odwiedziłam wszystkie miejsca, które już znam, ale tez i zobaczyć dla mnie nowe - Klis :) Pozdrawiam serdecznie i życzę wspaniałych wakacji 2015 - polecam np. Primosten.
PS. Mimo , ze byłam już kiedyś w Plitvicach, chętnie powtórzę je jeszcze raz - poproszę o namiar na ten super domek :) adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Namiary wysłałem na PW.
Primosten był brany pod uwagę ale ostatecznie wybraliśmy Tribunj :mg: .
Udanych wakacji AD 2015!
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 11.06.2015 10:50

Fajna relacja, z przyjemnością przeczytałem...i coraz bardziej nie mogę się doczekać tej BV w tym roku!

A Tribunj polecam na rodzinny wyjazd - CRO 2013 i 2014 spędziliśmy właśnie tam.
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży