Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Slatine

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ZBuK
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZBuK » 06.07.2010 18:53

Apartament miałem w Slatine (ale nie w centrum), jeździłem po całej wyspie w ciągu dnia i KOMARÓW NIE MA na plażach, na ulicy, w sklepach :) KOMARÓW NIE MA w ciągu dnia wogóle.
Komary pojawiają się w apartamencie nocą - nie atakują np. jak się siedzi wieczorem na balkonie, one sprytnie się czają jak wszyscy śpią i wtedy jak jesteś czujny je słychać - okropne bzyczenie koło ucha. Zapalasz światło i jak masz szczęście to go zobaczysz, jeśli nie stracisz go z oka masz jedyną szansę na uderzenie - jeśli chybisz już więcej go nie zauważysz. Na tym wg mnie polega ich spryt. Nie są zachłanne i żrą w środku nocy śpiące dzieci, które się nie budzą. Mieliśmy w apartamencie dwa komary zanim nie włączyłem do prądu raida. Jednego zatłukłem, a drugiego nie mogłem upolować za chiny ludowe. Sprytna bestia.
Moim błędem było, że już pierwszej nocy trzeba było włączyć raida, a nie czekać bo może ich nie ma...
Dlatego moja rada - weź raida do kontaktu do KAŻDEGO pomieszczenia sypialnego w apartamencie + fenistil na ukąszenia, gdyby jednak gdzieś ukąsił w nocy - i możesz spać spokojnie.
lukasz1977
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz1977 » 07.07.2010 05:50

ok - dzięki za pełne info ;)
zakupimy raida do każdego pomieszczenia;)
maripol
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maripol » 08.07.2010 11:21

ja bede 2-13 sierpnia z 7 letnia corka i mezem:-)
favor10
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) favor10 » 08.07.2010 21:14

slawekewa napisał(a):
SivyDaro napisał(a):
favor10 napisał(a):Marco spoko ziomek :)

Jednego dnia zaprosił nas na lunch, przyrządził sardynki na grillu.
Tyle tylko że postawił conieco rakiji i domowego winka...także lunch skończył się o 23 ze stołem pełnym butelek...o ile dobrze pamiętam "wydelektowaliśmy" 10-11 litrów wina :)
Ale następnego dnia jak nowo narodzeni :)

Poza tym pobyt w Slatine rewelacyjny, co do plaży to raz byliśmy na Garmie, ale niezbyt nam podpasowała bo dużo ludzi, sporo skał, a na tej części bardziej po lewej, płaskiej, ktoś zrobił sobie wysypisko śmieci, także potem chodziliśmy na plażę koło przystani statków do Trogiru/Splitu.

Poza tym pobyt rewelacyjny, jedynie dość duże korki na bramkach przy autostradach chorwackich (ale trafiliśmy na sobotę rano więc to podobno normalne), no i za Boboszowem objazd w Czechach którego nie zauważyliśmy i straciliśmy dobrą godzinę.

Pozdrawiam i miłych wakacji w Slatine :)

no to bajka...
ciesze sie ze Ci sie podobalo,my juz prawie na walizkach...
Auta po przegladach,noclegi w Grazu zarezerwowane,zakupy zrobione,winiety Czechy Austria Wegry Slowacja kupione :roll:
Juz tylko odlicznie nam pozostalo do spotkania z Zaninowiczem,kalmarki w porcie,rybki od rybakow z rana......
aby tylko jakos wytrzymac do 08.08.2009 :lol:

Witam kolegów i koleżanki. Temperatura już rośnie.
Wyjazd do Slatine ja +żona i 2 synów 18i19lat ,18 lipca 2010
Willa Zaninovic
Pytanie do tych , którzy tam już byli?
Jak do niego trafić i jak faktycznie jest daleko do morza?
Co Marcowi zabrać na upominek?
Dziękuje z góry i pozdrawiam pomocne duszyczki.

Witam,

Aby dojechać do Zaninovica trzeba przejechać kawałek Slatine, aż dojedziemy do skrzyżowania gdzie będzie tj. ostry skręt w prawo koło lokalnego baru-ulica "VR SELA". Jedziemy obok tego baru i od razu za nim jest miejsce gdzie można zaparkować. Stanąć na nim i pierwsze wejście za parkingiem to wejście na podwórko Zaninovica.

Czy jest daleko od morza-jest plaża z zejściem praktycznie na przeciwko Zaninovica, ale to brzeg skalisty i dość mała.
Do plaży w tj porcie jest z 10min spacerkiem z górki (gorzej z powrotem
:D ). Tak więc wg mnie nie jest źle. Plaża z drobnymi kamykami, przydadzą się karimaty (my mieliśmy takie zwykłe gąbkowe ok 0.5cm grubości, które poszły ostatniego dnia do kosza)

Co do upominku to szczerze nie wiem :( Kiedyś wspominał płytę CD z disco polo polskim że ktoś zostawił w pokoju i mu się podobała :P

Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.
Nam niestety w tym roku odwiedzić Slatine się nie uda :(
wakrysia
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wakrysia » 11.07.2010 11:43

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

czy ktoś tam był, wie coś wiecej?

Moze poproszę Panią Bozene o odpowiedź
Help:-)[/quote]

Byłem tam z żona w 2008 roku na przelomie czerwca i lipca.
apartamenty prowadza Perina i Mario Nakir - bardzo mili ludzie. mieszkaja w drugiej polowie domu wraz z dziadkami i swoimi dziecmi.

apartamenty sa 3
1. Najmniejszy w ktorym mieszkalismy jest polozony jakby czesciowo w ziemi wejscie od ogrodu ktory byl jeszcze niewykonczony.
Ma sciane oblozona kamieniem co daje przyjemny chlodzik , nie wymaga klimy i nasi znajomi ktoryz mieszkali kilka domow dalej zazdroscili nam tego chlodu. W apartamencie jest lazieneka i fajna mala kuchnia wyposazona nawet w tartke i durszlak i wszystko co potrzebne do gotowania. Wszystko wydawalo sie swieze i czyste. Mankamentem bylo srednio wygodne lozko, ale bez zbytniego spartanizmu. Lozka tam zreszta sa dwa. Szafa i stol i lampki nocne. Nie bylo duszno w nocy.

2 i 3 apartament sa w kolorach pomaranczowym i niebieskim sa na pietrach i z balkonami i duzo wieksze. Moja zona tam byla na wycieczce z wlascicelka i mowila ze sa bardzo przytulne. Tam jest klima.

Mario jest marynarzem i mowi dobrze dosyc po angielsku , Perina nieco gorzej. Ale sa bardzo serdeczni. zaprosili nas do siebie na obiad rodzinny do rodzinnego stolu.

Do plazy 3 minuty na piechotke w dol. Po drodze piekarnia, sklep spozywczy i restauracja chyba pizzeria. - nie jadlem tam ale ktos to polecal.

Jesli pojedziesz tam prosze ich pozdrowic od Krystiny i Tomka:)
magda12345
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda12345 » 12.07.2010 21:09

Witam,
poszukuję dla znajomych apartamentu dla 5 osób, w Slatine w pobliżu ul. Bana Jelacica 135 w terminie 7-22.08.2010 lub ewentualnie 13-22.08.2010, proszę o pomoc w znalezieniu apatramentu.
Może Pani Bożena mogłaby nam pomóc :)
bardzo proszę o info na maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

z góry dziękuję
maripol
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maripol » 14.07.2010 10:11

wakrysia napisał(a):http://www.ciovo-trogir.com/perina/ap1.html

Help:-)

apartamenty prowadza Perina i Mario Nakir - bardzo mili ludzie. mieszkaja w drugiej polowie domu wraz z dziadkami i swoimi dziecmi.

apartamenty sa 3
1. Najmniejszy w ktorym mieszkalismy jest polozony jakby czesciowo w ziemi wejscie od ogrodu ktory byl jeszcze niewykonczony.
Ma sciane oblozona kamieniem co daje przyjemny chlodzik , nie wymaga klimy i nasi znajomi ktoryz mieszkali kilka domow dalej zazdroscili nam tego chlodu. W apartamencie jest lazieneka i fajna mala kuchnia wyposazona nawet w tartke i durszlak i wszystko co potrzebne do gotowania. Wszystko wydawalo sie swieze i czyste. Mankamentem bylo srednio wygodne lozko, ale bez zbytniego spartanizmu. Lozka tam zreszta sa dwa. Szafa i stol i lampki nocne. Nie bylo duszno w nocy.

2 i 3 apartament sa w kolorach pomaranczowym i niebieskim sa na pietrach i z balkonami i duzo wieksze. Moja zona tam byla na wycieczce z wlascicelka i mowila ze sa bardzo przytulne. Tam jest klima.

Mario jest marynarzem i mowi dobrze dosyc po angielsku , Perina nieco gorzej. Ale sa bardzo serdeczni. zaprosili nas do siebie na obiad rodzinny do rodzinnego stolu.

Do plazy 3 minuty na piechotke w dol. Po drodze piekarnia, sklep spozywczy i restauracja chyba pizzeria. - nie jadlem tam ale ktos to polecal.

Jesli pojedziesz tam prosze ich pozdrowic od Krystiny i Tomka:)[/quote]

strasznie Ci dziekuje za odpowiedx, oczywiscie pozdrowie,

wlasnie wyslalam tam kolezanke na "zwiady", mieszka u nich w apartamnecie na gorze, bodajze w tym pomaranczowym:-) i jest bardzo zadowolona, my bierzemy ten na dole bo nas malo jest i nie potrzebujemy taaaaaaakich wielkich przestrzeni:-)

jeszcze raz dziekuje za odpowiedz bo juz stracilam nadzieje ze mi ktos odpisze :-)))
wakrysia
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wakrysia » 14.07.2010 13:50

maripol napisał(a):
wakrysia napisał(a):http://www.ciovo-trogir.com/perina/ap1.html

Help:-)

apartamenty sa 3

Jesli pojedziesz tam prosze ich pozdrowic od Krystiny i Tomka:)

strasznie Ci dziekuje za odpowiedx, oczywiscie pozdrowie,

wlasnie wyslalam tam kolezanke na "zwiady", mieszka u nich w apartamnecie na gorze, bodajze w tym pomaranczowym:-) i jest bardzo zadowolona, my bierzemy ten na dole bo nas malo jest i nie potrzebujemy taaaaaaakich wielkich przestrzeni:-)

jeszcze raz dziekuje za odpowiedz bo juz stracilam nadzieje ze mi ktos odpisze :-)))[/quote]

Ciesze sie, ze moglismy pomoc, juz Wam zazdroscimy, dobrej drogi!
Info
Croentuzjasta
Slatine

Nieprzeczytany postnapisał(a) Info » 17.07.2010 13:05

Polecam Centar Slatine! :wink:
Info
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Info » 24.07.2010 11:37

Vikend deszcz
8)
Info
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Info » 28.07.2010 15:11

Weekend deszcz drugi tydzień w słońcu
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link[/quote] 8)
slawekewa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekewa » 01.08.2010 19:14

Bozena Kljaković napisał(a):
Nequeriel napisał(a):Witam
Proszę o opinie na temat tego apartamentu?
Apartament znajduje się na wyspie Ciovo - Slatine.

Witaj :))
Znam ten dom ,wszytsko jet zgodne z fotkami w ofercie ,wlasciciel tego domu prowadzi knajpe przy plazy ,ktora jest odlegla 40m.
Miejsce spokojne bez tlumow turystow.Gwarantuje bo jest to moj sasiad:))))
Pozdrav iz Slatine:)))
Bozena

Witaj , wróciłem ze Slatine. Mieszkałem u Marko Zaninovica.a gdzie mieści się twój apartament.
Pozdrawiam
Sławek
Info
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Info » 07.08.2010 11:52

Slatine Sobota Desz :oops:
Bozena Kljaković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bozena Kljaković » 08.08.2010 20:18

slawekewa napisał(a):
Bozena Kljaković napisał(a):
Nequeriel napisał(a):Witam
Proszę o opinie na temat tego apartamentu?
Apartament znajduje się na wyspie Ciovo - Slatine.

Witaj :))
Znam ten dom ,wszytsko jet zgodne z fotkami w ofercie ,wlasciciel tego domu prowadzi knajpe przy plazy ,ktora jest odlegla 40m.
Miejsce spokojne bez tlumow turystow.Gwarantuje bo jest to moj sasiad:))))
Pozdrav iz Slatine:)))
Bozena

Witaj , wróciłem ze Slatine. Mieszkałem u Marko Zaninovica.a gdzie mieści się twój apartament.
Pozdrawiam
Sławek

Pozdrav :D
Info
Croentuzjasta
Slatine Bus

Nieprzeczytany postnapisał(a) Info » 11.08.2010 13:04

Slatine Bus:
:o
Poprzednia stronaNastępna strona