Slatine Ceny w restauracjach
napisał(a) Info » 25.01.2010 12:14
Trogir Wyspa Ciovo
Ceny w restauracjach: 1,00Euro=7,30Kn
Dlatego, jak rzeczy stoją teraz, pieczone i gotowane białe ryby
rozbić na dobre restauracje zapłacić 400 kun za kilogram, kg wzrost
ryb - leszcza i okonia morskiego - do 140 kun. Homary są już
basnoslovno drogie - kilogram w lepszej restauracji, ale ceny i 750
Kuna, ale w nieco bardziej skromne restauracje można znaleźć na
stronie 450 lub 500 kun. Adriatyk i kalmary są zbyt drogie.
Restauracje lepiej wygląda na kilogram i 350 kuna, ale można znaleźć
na stronie 240 do 280 kun. Kilogram muszli - brbavica, małże i domu -
i ten sezon będzie zapłacić nawet do 200, a także duże krewetki i
do 350 kun za kilogram.
Są to, rzecz jasna, najwyższą cenę. Kilogram białej ryby mrożone
gorzej nie będzie tańsza od 200 kun. Zupa rybna będzie na 20, zupę z
ostryg i 40 kun. Risotto Krewetka może stanąć do 100 kun, koktajl
owoców morza 80 kun. Sałatka Octopus tego lata będą głównie do
zapłaty 60, ser w oliwie z oliwek 70, carpaccio z ryb 100 kun.
Bifteci będzie na 75, sześćdziesięciu rumpsteci Kuna.
Oczywiście są one dobre wina w dobrej restauracji odpowiednio
ustawić. Butelka górę Pošipa (Smokvica lub Cara), prawdopodobnie
najlepsze wina białe Dalmacji niepowtarzalny smak w najjeftinijoj
wariantów będzie kosztować 120, a najdroższe 180 kun. Jest to jednak
wina, które są naprawdę niesamowite sljubljuje do rozbicia ryb i
owoców morza, i to po prostu musi pić z owocami morza jakości. Ii
znane razvikaniji Grgićev Posip jednej winnicy z najbardziej znanych
amerykańskich chorwackiego pochodzenia Mike Mike Grgich winiarz,
który kupuje winogrona z winnic Pelješac i Korcula i produkuje
wysokiej jakości win i Posip Plavac uruchomić, a w tym roku do 260
kun.
Standard Blues, wielkie czerwone wina Plavac mal w tym sezonie są od
130 do 160 kun, stopniowe Dingac i 180 do 250 kun. Do najbardziej
znanych nadmorskich białego wina Vrbnicka Žlahtina zwykle zapłaci
120 kuna za butelkę. Grgićev dla Zinfandel i Cabernet Sauvignon
wymaga kelnerzy i 1200 kun, a zapis będzie utrzymywać Dom Perignon,
najsłynniejszych na świecie szampana, ulubione z ostrygami i
kawiorem. W tym sezonie będzie kosztować do 1900 kun.