dzięki za odpowiedzi
jeśli chodzi o wodę, to uwielbiam Adriatyk. Jeśli morze jest takie jak na wybrzeżu Apulii ( a powinno być podobne, biorąc pod uwagę, że to o "rzut kamieniem") to na pewno będzie super. A ze zdjęć wychodzi, że jest jeszcze lepsze, więc nie mogę się doczekać.
Dzisiaj właściciel Villi Slano odpowiedział na mojego maila. Spytałam go, czy jest ktoś kto mówi trochę lepiej po angielsku, albo włosku, albo po polsku, ale chyba nie zrozumiał. Nadal nazywa mnie "Madam Anna" co po angielsku znaczy mniej więcej "burdelmama"
zabiłaś mi ćwieka, helen, tym ruchem ulicznym. W sumie jeśli nie ma dużego ruchu, to można znieść, a jeśli jest bliżej do sklepów i przystanku to może to lepsza lokalizacja.
A jeśli nie Slano, to gdzie indziej na riwierze Dubrovnika można znaleźć nocleg przy plaży w kwaterze z kuchnią za 50euro/noc?? Z właścicieli którzy mi odpowiedzieli albo koszt pobytu to 60 euro w górę, albo są gdzieś na końcu świata, o 5 km od najbliższego sklepu (czyli wynajmowanie kwatery nie ma sensu, bo i tak nic nie ugotuję)
"Miho apartments" niestety milczy, a szkoda, bo cena była super, i z lotniska za darmo odbierają... a tak to trzeba będzie taksówką jechać, bo lądujemy wieczorem, i nie załapię się na autobus o 19:15, a nie będę na pewno jeździć o północy autobusem po kraju którego nie znam do miejsca o którym nic nie wiem ( z całym szacunkiem dla Chorwacji, która jest na pewno bezpiecznym krajem, ale lepiej na zimne dmuchać niż gorącym się sparzyć)
Odkąd zaczęłam czytać o Chorwacji nie mogę się doczekać lata! Szkoda, że w zeszłym roku pojechałam do tej cholernej Hiszpanii
zmarnowane pieniądze, nuda, syfna plaża i Hiszpanie na których się baaaaardzo zawiodłam! Tutaj chociaż plaże są czyste... nie oczekuję cudów, ale naprawdę potrzebuję wyjazdu i oderwania się od codziennego życia. Aha, jeszcze jedno - oczywiście, jak to na mieszkańców Włoch przystało, jedziemy na początku sierpnia, więc ludzi pewnie będzie sporo (nie wiem kto wymyślił ten ich system "Zamykamy sklepik i jedziemy wszyscy nad morze w sierpniu", ale bardzo "ułatwił" tym wszystkim życie
)
możliwe, że jeszcze będę miała jakieś pytania w ciągu najbliższych dni
miłego poniedziałku!