Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

slanica-murter???

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lingnam
Globtroter
slanica-murter???

Nieprzeczytany postnapisał(a) lingnam » 23.08.2004 07:46

witam wszystkich serdecznie !!! poszukuje wszelkich informacjii na temat tego kempingu!!! czy sa tam lodówki-jaki koszt?? czy jest to spokojny kemp?? jaka plażą??. wybieram sie na poczatku wrzesnia w dwie osoby na tydzien a drugi jeszcze nie wiem gdzie moze cos polecicie??
pozdrawiam lingnam
Kicia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kicia » 24.08.2004 17:04

W zeszłym roku starałam się tam znaleźć wolne miejsce ale mi się nie udało.Był to środek sezonu więc ludzi tam było jak w mrowisku i powiem szczerze kemping nie wydał mi się za fajny, ale to pewnie przez tę ilość ludzi. Lodówek tam nie widziałam, prysznice przyzwoite i no i bardzo blisko morza prakytycznie z namiotu może wejść do wody. Generalnie we wrześniu będzie tam pewnie o wiele mniej ludzi więc może być super.
Ja dziś wyjeżdżam do Hr i chyba podjadę na Murter jeszcze raz może w tym roku coś tam zobaczę.
Pozdr
loko1981
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) loko1981 » 24.08.2004 20:50

A ja wlasnie bylem na Campingu Slanica w Murterze od 07.08 do 21.08. tego roku. Tez szukalem o nim wczesniej informacji na forum,a teraz mogę ich sporo przekazać.
Wiec strona campingu z cenami jest na stronie www.murter-slanica.hr
Ceny sa nizsze poza sezonem-juz od wrzesnia- ceny podane na tej stronie zgadzaja sie z rzeczywistymi.
Ogolnie bardzo fajny kamping i fajny.Fakt,ze sporo ludzi-tloczno,ale zawsze cos spokojnie mozna znalesc.
Ja mialem bardzo fajna miejscoweczke w pierwszej strefie 15 m od morza i 15 m do łazienki :-) nIBY NIE POD DRZEWAMI STAŁ NASZ NAMIOT,ALE CIAGLE BYŁ CIEŃ :-) Prawie caly kamping jest porzadnie zalesiony-tylko z iglakow kapie czasami zywica,wiec trzeba uwazac.ale to jest wszedzie w chorwacji z drzewami iglastymi.
Ogolnie spokoj,jak bylem,Polakow niewielu bylo-sporo Niemców i Włochów. Nie ma złodziejstwa,bezpiecznie.W nocy chodzi jakiś porządkowy i pilnuje tego,w dzień włąściciele ciagle coś sprawdzają,po prostu dbają o camping.
Jęsli chodzi o łazienki, to woda goraca leciało w granicach popołudniu,w pozostałe pory letnia-ale to w Chorwacji też normalne.WE łazienkach non stop papier, mydło, ręczniki pap[ierowe-sprzatają je 2 razy dziennie. Naprawde dbają o to,ale turyści sami zostawiają w nich syf.
Prąd jest w łazienkach ,w męskim były 4 gniazdka, można tam np. ładować telefony,czy zagrząc wode, nie trzeba im płacić za pra 2 euro,npo chyba że ktoś go strasznie potzrebuje.
Lodówki są 3 i jedna chyba zamrażarka,można z nich korzystać.
Plaża przy kampingu jest kamienista,ale 200 m od niego jest już piaszczysta-ja jednak wolałem wylegiwać na tych kamieniach, bo większu spokój ,a zejścia do wody też były fajne-bez jeżowców itp.
Woda oczywiście czyściutka,przez te 2 tygodnie była bardzo zimna tylko raz,-nie mam pojecia czemu.Reszte czasu oczywiście cieplutkie morze.
Jeśli chodzi o samohód to do miasta np. lepiej iśc sobie na piechotke-15 min się idzie.
Zresztą na poczatku sierpnia był problem z zaparkowaniem,a i dojazd-ostatnie 200 m. jest kiepski,ponieważ jest to bardzo wąska droga-ale to nie jest jakiś wielki problem.
Widoczki super na Kornati i wysepki.
Strefy są trzy,każda w takiej samej odległości od morza,tylko różna odległośc od recepcji,cena w każdej taka sama.
Myśle że wystarczająco informacji napisałem
Jak masz jakieś pytanka to pytaj.Chętnie odpowiem.
Udanego pobytu życze.
Naprawde warto tam jechać,a jak ten kamping nie spodoba się to super położony jest "Kosirinia" jakieś 2-3 km od Slanicy-woda też w nim jest idealna.Jakie warunki tego nie wiem,ale na pewno nie gorsze niż na slanicy,jednak jest on trochę droższy,ale niewiele.
Przemo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemo » 24.08.2004 22:31

loko1981 napisał(a):Naprawde warto tam jechać,a jak ten kamping nie spodoba się to super położony jest "Kosirinia" jakieś 2-3 km od Slanicy-woda też w nim jest idealna.Jakie warunki tego nie wiem,ale na pewno nie gorsze niż na slanicy,jednak jest on trochę droższy,ale niewiele.

A jeszcze wcześniej Plitka Uwala, jak sama nazwa wskazuje kamp polożony jest nad płytką zatoką.
Też fajnie polożony, choc widok z niego na lą a nie na Kornaty.
Cen niestety nie znam bo byłem tylko przejazdem, Jak wjedziesz na kamping, skręć dogą w lewo, jakieś 300-400 m dalej jest jakiś prywatny kamping Daniel, Danili, czy coś takiego, tez nie znam warunków, nie chciało mi się tam zatrzymywać,
robi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi » 25.08.2004 07:11

Z tą ciepłą wodą pod prysznicem to trochę bajka. Byłem prawie 3 tyg. i zawsze była letnia/zimna. Powód jest prosty - właściciel trochę nie przemyślał sprawy. Woda ogrzewana jest słońcem - na prysznice to wystarczy, ale z tego samego ujęcia idzie woda do umywalek zlewozmywaków itp. -jak jest sporo ludzi- a jest zawsze, to nie ma siły nie nagrzeje się.
Co do wody w morzu to jej temperatura zależy od wiatru i prądów. Jednego dnia potrafi być gorąca jak zupa a następnego lodowata jak Bałtyk.
Camp jest O.K. a na wypady do miasteczka po zakupy najlepszy jest rower, hulajnoga, rolki - mają dobre dróżki asfaltowe.
Pozdrawiam
Slawo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slawo » 25.08.2004 08:41

Witam,
Camp Slanica jest pomiedzy dwiema plażami z drobnymi kamyczkami i z łagodnym zejsciem do morza. Sam Camp jest wzdłuż kamienistego brzegu - to wielkie płaty kamienne na których spokojnie można sie wylegiwać.
Niestety przechodziłem przez ten camp tylko spacerkiem więc detali nie znam ale wydawał sie przyjazny i spokojny.Polecam.
Slawo
loko1981
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) loko1981 » 25.08.2004 16:35

Robi wszedzie sa tj, bojlery ,które nagrzewane są słońcem.To standard na campingach w Chorwacji. A woda między 12 - 15 była naprawde cieplutka w kranachaż trzeba było puszczać razem z nią zimną wodę. Byłem-sprawdziłem.
Ania i Piotr
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania i Piotr » 28.08.2004 16:43

Wrocilismy tydzien temu z tamtych okoloic, odwiedzilismy rowniez kemp slanica. wg nas jest strasznie zatloczony.

moge polecic kemp nie 2 km za tisno, jedzie sie wzdluz wybrzeza jest jeden kemp, a potem nie oznaczony na zadnych mapkach nawet lokalnych wlanie ten drugi. Spedzilismy tam caly urlop, byl super. ceny niby wysokie ale wszystko w to wliczone. Sa rowniez lodowki przywaoza pod namoit z przedluzaczem za 20 kun/doba

polecam

Polakow nie bylo na nim wcale, glownie niemcy i Austryjacy, ale z bardzo przyjaznym nastawieniem. Jest mnostwo miejsca i jest cien z drzewek figowych i oliwnych
Przemo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemo » 28.08.2004 19:32

Ania i Piotr napisał(a):Wrocilismy tydzien temu z tamtych okoloic, odwiedzilismy rowniez kemp slanica. wg nas jest strasznie zatloczony.

moge polecic kemp nie 2 km za tisno, jedzie sie wzdluz wybrzeza jest jeden kemp, a potem nie oznaczony na zadnych mapkach nawet lokalnych wlanie ten drugi. Spedzilismy tam caly urlop, byl super. ceny niby wysokie ale wszystko w to wliczone. Sa rowniez lodowki przywaoza pod namoit z przedluzaczem za 20 kun/doba

O którym mówisz, jeden jest po prawej i nazywa się Plitka Uwala, a drugi po lewej nazwy nie pamiętam. Oczywiście jadąc z Tisno do Murter
loko1981
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) loko1981 » 31.08.2004 18:47

Ten drugi,po lewej od strony Tisno nazywa sie " Kosirinia " .Jest bardzo pięknie położony,no ceny są też trochę wyższe. Ceny na nim znajdziecie oczywiście na stronie www.camping.hr
Tomek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 02.09.2004 15:58

Przemo napisał(a):O którym mówisz, jeden jest po prawej i nazywa się Plitka Uwala, a drugi po lewej nazwy nie pamiętam. Oczywiście jadąc z Tisno do Murter

Prawdopodobnie chodzi nie o samą wyspę Murter ale o Tisno. W miasteczku zamiast skręcić w lewo na most trzeba pojechać prosto. Po około kilometrze na początku półwyspu jest kamp Jazina (spędziłem właśnie tam ostatni tydzień) za nim po około dalszych 500 metrach jest kamp Dalmatia. Jest to zupełnie nowy kamp oddany do uzytku w tym roku. Ceny na obu kampach są porównywalne w końcówce sierpnia za 4 osoby (2 dzieci) namiot, samochód, prąd, tax turystyczny płaciliśmy około 18-20 Euro za dzień. Od września ceny zdecydowanie spadają - gdyby ktoś był zainteresowany mogę sprawdzić bo mam cennik.

Pozdrawiam
Tomek

PS. Co do Slanicy to jest rzeczywiście znakomicie położony kamp, jednak ludzi jest sporo - za to za kampem doskonała piaszczysta zatoczka.
Iza27a
Globtroter
te 2, 3 km to prawdopodobnie zatoka CIGRADA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iza27a » 03.09.2004 17:35

te 2, 3 km to prawdopodobnie zatoka CIGRADA...przepiękna, dzika, z małą przystanią dla łodzi... tam tez można rozstawić namiot i to zupełnie za darmo....plaża jest dużo ładniejsza niż ta w SLANICY..i jest dużo miej ludzi...polecam to miejsce głównie dla rodzin z małymi dziećmi...to raj dla dzieci...plaża jest na początku piaszczysto-drobnokamienista..ale po wejściu do wody jest tylko piasek...miejsce dla dzieci jest oddzielone taką małą promenadą...więc spokojnie można je zostawić same.. Zobacz sobie na planie miasta...to jest przed zjazdem na Slanice..WCZEŚNIEJ Z JAKIŚ 1,5 KM...też droga w lewo z głównej drogi do centrum miasta Murter.. warto tam pojechać...jest dużo ciekawsza niż SLANICA..) W nocy czułam się tam jak na HAWAJACH...ZOSTAWIAM ADRES PLANU MIASTA www.murter.hr/plan_mjesta.htm
i adres strony o Murterze: www.murter-kornati.com

Powrót do Kempingi