A ja wlasnie bylem na Campingu Slanica w Murterze od 07.08 do 21.08. tego roku. Tez szukalem o nim wczesniej informacji na forum,a teraz mogę ich sporo przekazać.
Wiec strona campingu z cenami jest na stronie
www.murter-slanica.hr
Ceny sa nizsze poza sezonem-juz od wrzesnia- ceny podane na tej stronie zgadzaja sie z rzeczywistymi.
Ogolnie bardzo fajny kamping i fajny.Fakt,ze sporo ludzi-tloczno,ale zawsze cos spokojnie mozna znalesc.
Ja mialem bardzo fajna miejscoweczke w pierwszej strefie 15 m od morza i 15 m do łazienki
nIBY NIE POD DRZEWAMI STAŁ NASZ NAMIOT,ALE CIAGLE BYŁ CIEŃ
Prawie caly kamping jest porzadnie zalesiony-tylko z iglakow kapie czasami zywica,wiec trzeba uwazac.ale to jest wszedzie w chorwacji z drzewami iglastymi.
Ogolnie spokoj,jak bylem,Polakow niewielu bylo-sporo Niemców i Włochów. Nie ma złodziejstwa,bezpiecznie.W nocy chodzi jakiś porządkowy i pilnuje tego,w dzień włąściciele ciagle coś sprawdzają,po prostu dbają o camping.
Jęsli chodzi o łazienki, to woda goraca leciało w granicach popołudniu,w pozostałe pory letnia-ale to w Chorwacji też normalne.WE łazienkach non stop papier, mydło, ręczniki pap[ierowe-sprzatają je 2 razy dziennie. Naprawde dbają o to,ale turyści sami zostawiają w nich syf.
Prąd jest w łazienkach ,w męskim były 4 gniazdka, można tam np. ładować telefony,czy zagrząc wode, nie trzeba im płacić za pra 2 euro,npo chyba że ktoś go strasznie potzrebuje.
Lodówki są 3 i jedna chyba zamrażarka,można z nich korzystać.
Plaża przy kampingu jest kamienista,ale 200 m od niego jest już piaszczysta-ja jednak wolałem wylegiwać na tych kamieniach, bo większu spokój ,a zejścia do wody też były fajne-bez jeżowców itp.
Woda oczywiście czyściutka,przez te 2 tygodnie była bardzo zimna tylko raz,-nie mam pojecia czemu.Reszte czasu oczywiście cieplutkie morze.
Jeśli chodzi o samohód to do miasta np. lepiej iśc sobie na piechotke-15 min się idzie.
Zresztą na poczatku sierpnia był problem z zaparkowaniem,a i dojazd-ostatnie 200 m. jest kiepski,ponieważ jest to bardzo wąska droga-ale to nie jest jakiś wielki problem.
Widoczki super na Kornati i wysepki.
Strefy są trzy,każda w takiej samej odległości od morza,tylko różna odległośc od recepcji,cena w każdej taka sama.
Myśle że wystarczająco informacji napisałem
Jak masz jakieś pytanka to pytaj.Chętnie odpowiem.
Udanego pobytu życze.
Naprawde warto tam jechać,a jak ten kamping nie spodoba się to super położony jest "Kosirinia" jakieś 2-3 km od Slanicy-woda też w nim jest idealna.Jakie warunki tego nie wiem,ale na pewno nie gorsze niż na slanicy,jednak jest on trochę droższy,ale niewiele.