Interseal napisał(a):Witam!
Dziś wczesnym rankiem wróciliśmy z Seline - małej wioski opodal miasteczka Starigrad-Paklenica.
W wielkim skrócie wymienię poniżej to, co udało nam się zobaczyć, a kiedy już przegrzebię się przez zdjęcia i uporządkuję wspomnienia, mam nadzieję że uda się rozwinąć niektóre wątki.
Więc było mniej więcej tak:
1. Fragment kanionu Wielkiej Paklenicy i Jaskinia Manita Peć
2. Kanion rzeki Zrmanja czyli filmowe Rio Pecos z filmu "Winnetou"
3. Przejazd przez Przełęcz Mali Alan - dawny plan zdjęciowy filmu jak wyżej
4. Wyspa Pag tam i z powrotem - czyli od mostu po miasteczko Lun (Tovernele)
5. Zadar - po ryby i kalmary no i zabytki
6. Nin i kąpiel w błocie
7. Wyjście na Sveto Brdo (1750 m.n.p.m.) i powrót przez kanion Małej Paklenicy na poziom 0.00 m.n.p.m. a nawet ciut niżej
8. Łazikowanie po najbliższej okolicy (Rat Kulina, rat Pisak itp)
Jako, że fotosik się widzę skomercjalizował, to muszę pogrzebać za czymś innym więć poniżej na początek próba zdjęć najbliższej okolicy:
Kwatera
Widok z balkonu w kierunku Starigrad
Spokój i cisza późnym wieczorem
plavac napisał(a):Mariusz - przeczytać i poczuć taką dawkę gór, słońca i Jadranu przed pracą - najlepsze lekarstwo na brak motywacji, by się do niej ruszyć .
plavac napisał(a):To pewnie przez tą długą zimę tego roku ( ci Chorwaci wiedzieli , co robią ! ).
plavac napisał(a):I podobnie jak Kulka - dzięki za pokazanie, jak wejść na W.Chocz. Już nie liczę, ile lat się do niego przymierzam. Ale że widać z niego dalmatynske otoci - nie wiedziałem
plavac napisał(a):Ale że widać z niego dalmatynske otoci - nie wiedziałem
Interseal napisał(a):Dziękuję, że tutaj zerknąłeś.
weldon napisał(a):... drogi Interseal'u, wracając do tematu, widzę, że wraz z Franzem potraficie całkowicie zaspokoić moje "niepotrzeby" włażenia pod górkę.
weldon napisał(a):Jak się tak naczytam, zdjęć naoglądam, to i sv. Jurę można by rzec - mam zaliczonego
weldon napisał(a):PS teraz zauważyłem, że u tego samego krawca koszulki zamawiamy.
Tylko moja, jakoś się kurczy dziwnie ostatnio ...
Interseal napisał(a):... jak przeanalizowałem sobie kilkadziesiąt razy w necie przejście Percią Akademicką...
mariusz-w napisał(a):...przeczytałem całość za jednym zamachem.
Powrót do Nasze relacje z podróży