Re: Śladami Potter, czyli wyspa KOS 2019 + Bodrum
napisał(a) megidh » 30.10.2019 20:12
Wycieczka na wyspę Nisyros Jak już wcześniej napisałam, w piątek 14 czerwca wybieraliśmy się na wycieczkę na wyspę Nisyros.
Na potwierdzeniu opłaty wycieczki mieliśmy wypisaną informację o miejscu (obok fontanny z delfinami w mieście Kos) i godzinie wyjazdu (8 rano) oraz o numerze autobusu, którym mieliśmy pojechać do Kardameny.
Miejsce zbiórki znajdowało się więc kilkadziesiąt metrów od naszego hotelu.
Gdy tam doszliśmy, nie zobaczyliśmy żadnego autokaru, natomiast do godziny zbiórki brakowało może trzech minut.
Stał tam natomiast bus, którego kierowca niecierpliwie rozglądał się wokoło.
Wiedziona jakimś instynktem podeszłam do niego i spytałam o nasz autokar, pokazując mu nasz kwit. A on się bardzo ucieszył i zaprosił nas do busa, informując że zawiezie nas do miejsca, gdzie przesiądziemy się do naszego autokaru.
Wsiedliśmy więc do busa, który po chwili ruszył i zawiózł nas na miejsce spotkania z autokarem. Gdy tam zajechaliśmy naszego autokaru jeszcze nie było, więc kierowca busa wysadził nas przy sporym sklepie rybnym.
Ale nie odjechał, tylko poczekał z nami na ten autokar, pomimo tego że w busie siedziało kilkoro pasażerów czekających na dalszą jazdę.
Na tych fotkach widać go żartującego z Waldkiem.
Po chwili autokar podjechał. Kierowca busa się z nami pożegnał i odjechał, a my w dalszą drogę ruszyliśmy już dużym autokarem, który zabrał już z Psalidi kilkoro wycieczkowiczów, ale teraz zaczął jeździć po hotelach położonych w okolicach Tigaki i Marmari, więc nasza droga do Kardameny trochę trwała.
Ostatnio edytowano 10.11.2019 07:37 przez
megidh, łącznie edytowano 3 razy