ArliJ napisał(a):z przyjemnością poczytam ponieważ:
- my też zaczynaliśmy od Korsyki, Krety itd. a potem z dzieckiem a teraz z dwójką wracamy do Chorwacji po raz 3
- nasza starsza córka ma 4 lata więc chętnie zobaczę co Waszego 3-latka zainteresowało
- jedziemy 1 września ale najpierw kilka dni na Rabie spędzimy
- w drodze powrotnej planujemy Plitvice ale też jakąś lżejszą trasę żeby potem bezpiecznie i spokojnie wrócić do domu bez zbytniego zmęczenia organizmu...
Ile zajęła Wam ta trasa po Plitvicach? Nasz córka niby troszkę taterniczka ale nie chcę jej za długiej trasy serwować bo w razie czego ciężko o transport na rękach (druga córa sobie zapewniła z racji wieku - prawie 7m będzie miała).
zasiadam więc w czytelni:)
Witam trasa o której pisałem jest mało męcząca, spokojna, zajęła nam spokojnym tempem około 3 godzin
wkradł się błąd którego już poprawiłem, mianowicie od wejścia drugiego wagonikami do st 1, potem zejście do Vielkiego Slapu następnie dołem do stateczków i powrót, ewentualnie jak są jeszcze siły i czas można zrobić jeszcze małe kółeczko wokół górnego jeziorka lecz my po całonocnej jeździe byliśmy za bardzo zmęczeni.
Ta sama trasa może być męcząca jeśli się pójdzie w przeciwną stronę. Na koniec wtedy można sobie zafundować dość strome i długie podejście.