tiwa napisał(a):Spacer po Monemwasii .
Świetne miejsce
tiwa napisał(a):
Podoba mi się .
tiwa napisał(a):Na niebie zaczynają dziać się dziwne rzeczy z chmurami
Mój mąż będzie przeszczęśliwy mając go "pod nosem"tiwa napisał(a):Czw.22.09.
Kilka razy już obok przejeżdżaliśmy, ale dopiero teraz postanowiłem, że się tutaj zatrzymamy i przyjrzymy się bliżej temu nieszczęśnikowi co miał pływać po morzach i oceanach świata .
A pamiętasz może czy w sezonie też tylko do 14 ?tiwa napisał(a):Niezwykła MonemwasiaSzkoda ...
Górne Miasto otwarte jest tylko do godz. 14 - tej .
mysza73 napisał(a):]Mój mąż będzie przeszczęśliwy mając go "pod nosem"
Chyba jednego dnia zarządzę tam plażowanie, bo ciężko mi go będzie wyciągnąć od tego "złomu"
mysza73 napisał(a):A pamiętasz może czy w sezonie też tylko do 14 ?tiwa napisał(a):Niezwykła MonemwasiaSzkoda ...
kulka53 napisał(a):No tak... Monemvasia to też peloponeski hit, nam się podobała bardziej niż Mistra, pewnie dlatego, że leży nad morzem .
kulka53 napisał(a):Nam też się kiedyś przytrafił podobny - choć zupełnie inny spektakl
Nad Anafi
marze_na napisał(a):tiwa napisał(a):Spacer po Monemwasii .
Świetne miejsce
Podoba mi się .
tiwa napisał(a):
To były niezwykłe widoki , na zakończenie fajnego dnia .
tiwa napisał(a):mysza73 napisał(a):]Mój mąż będzie przeszczęśliwy mając go "pod nosem"
Chyba jednego dnia zarządzę tam plażowanie, bo ciężko mi go będzie wyciągnąć od tego "złomu"
To może coś dopowiem, żeby nie był za bardzo rozczarowany. Jest tam bardzo płytko i z tego powodu dość ciężko się pływa. Wystarczy niewielki wiatr i przybrzeżne fale dodatkowo utrudniają penetrowanie wraku (mętna woda).
Sam widok zniszczonego silnika był też dla mnie trochę przygnębiający .
Będziemy mieć tam rzut beretem, to najwyżej dwa razy podjedziemytiwa napisał(a):mysza73 napisał(a):A pamiętasz może czy w sezonie też tylko do 14 ?tiwa napisał(a):Niezwykła MonemwasiaSzkoda ...
Nie jestem pewien, ale nigdzie nie wyczytałem, żeby było otwarte dłużej niż do 14 lub 15 (różnica może wynikać ze zmiany czasu ). Lepiej być wcześniej i wtedy będzie można sobie tam trochę pomyszkować .
mysza73 napisał(a):a że płytko ... super wiadomość , skrzydełek nie bendem musiała zakładać
mysza73 napisał(a):Będziemy mieć tam rzut beretem, to najwyżej dwa razy podjedziemytiwa napisał(a):mysza73 napisał(a):A pamiętasz może czy w sezonie też tylko do 14 ?tiwa napisał(a):Niezwykła MonemwasiaSzkoda ...
Nie jestem pewien, ale nigdzie nie wyczytałem, żeby było otwarte dłużej niż do 14 lub 15 (różnica może wynikać ze zmiany czasu ). Lepiej być wcześniej i wtedy będzie można sobie tam trochę pomyszkować .
Lidia K napisał(a):Piękny spektakl, też bym siedziała, podziwiała i robiła fotki. U nas byłaby to zapowiedź nieprzyjemnej zmiany pogody. Dlatego zapytam o pogodę, jaka była następnego dnia?
Z przyjemnością zaglądam do peloponeskiej relacji. Dla nas to taki powrót w znajome miejsca a i odkrywanie co się od naszego zwiedzania zmieniło.
tiwa napisał(a):Była też odpowiednia lektura .
tiwa napisał(a):Kwiatek na pożegnanie cudnej plaży
tiwa napisał(a):
Simos , naszej ulubionej, najpiękniejszej plaży .
Zanotowałam ,tiwa napisał(a):Pt-Wt.23-27.09 Tego jeszcze nie przerabiałem, zmieszczę teraz pięć dni w jednym kawałku (poście) .
Nie może być inaczej, skoro plan na trzy pełne dni pobytu na Elafonisos był prosty : plaża, plaża i jeszcze raz plaża . Brałem pod uwagę, że może zwiedzimy inne piaszczyste miejsca na tej wysepce , tak jak to uczyniła Margaretka w swojej relacji. Kilka lat temu byliśmy nawet na tej drugiej najbardziej znanej, czyli Panagii zwanej też plażą Dziewicy. Gdzie jej tam jednak do Simos , naszej ulubionej, najpiękniejszej plaży .
Też już zakupiłam tą książkętiwa napisał(a):Była też odpowiednia lektura .
mysza73 napisał(a):a pamiętasz może cenę biletu na prom na tą wysepkę?
mysza73 napisał(a):Też już zakupiłam tą książkę
i walczę z sobą, żeby nie czytać przed wakacjami ,
na razie wygrywam
Dzięki za relację
Lidia K napisał(a):tiwa napisał(a):
Simos , naszej ulubionej, najpiękniejszej plaży .
Jest przepiękna. Jak Grecja.
Dzięki za relację.
piekara114 napisał(a):Ale nagłe zakończenie
A jak plany na ten rok?