tiwa napisał(a):Spacer po Monemwasii.
Świetne miejsce

tiwa napisał(a):
Podoba mi się

tiwa napisał(a):Na niebie zaczynają dziać się dziwne rzeczy z chmurami
Mój mąż będzie przeszczęśliwy mając go "pod nosem"tiwa napisał(a):Czw.22.09.
Kilka razy już obok przejeżdżaliśmy, ale dopiero teraz postanowiłem, że się tutaj zatrzymamy i przyjrzymy się bliżej temu nieszczęśnikowi co miał pływać po morzach i oceanach świata.
A pamiętasz może czy w sezonie też tylko do 14 ?tiwa napisał(a):Niezwykła MonemwasiaSzkoda ...
Górne Miasto otwarte jest tylko do godz. 14 - tej.
mysza73 napisał(a):]Mój mąż będzie przeszczęśliwy mając go "pod nosem"
Chyba jednego dnia zarządzę tam plażowanie, bo ciężko mi go będzie wyciągnąć od tego "złomu"![]()
mysza73 napisał(a):A pamiętasz może czy w sezonie też tylko do 14 ?tiwa napisał(a):Niezwykła MonemwasiaSzkoda ...
kulka53 napisał(a):No tak... Monemvasia to też peloponeski hit, nam się podobała bardziej niż Mistra, pewnie dlatego, że leży nad morzem.
kulka53 napisał(a):Nam też się kiedyś przytrafił podobny - choć zupełnie inny spektakl
Nad Anafi
marze_na napisał(a):tiwa napisał(a):Spacer po Monemwasii.
Świetne miejsce![]()
Podoba mi się.
tiwa napisał(a):
To były niezwykłe widoki, na zakończenie fajnego dnia
.
tiwa napisał(a):mysza73 napisał(a):]Mój mąż będzie przeszczęśliwy mając go "pod nosem"
Chyba jednego dnia zarządzę tam plażowanie, bo ciężko mi go będzie wyciągnąć od tego "złomu"![]()
To może coś dopowiem, żeby nie był za bardzo rozczarowany. Jest tam bardzo płytko i z tego powodu dość ciężko się pływa. Wystarczy niewielki wiatr i przybrzeżne fale dodatkowo utrudniają penetrowanie wraku (mętna woda).
Sam widok zniszczonego silnika był też dla mnie trochę przygnębiający.
Będziemy mieć tam rzut beretem, to najwyżej dwa razy podjedziemytiwa napisał(a):mysza73 napisał(a):A pamiętasz może czy w sezonie też tylko do 14 ?tiwa napisał(a):Niezwykła MonemwasiaSzkoda ...
Nie jestem pewien, ale nigdzie nie wyczytałem, żeby było otwarte dłużej niż do 14 lub 15 (różnica może wynikać ze zmiany czasu). Lepiej być wcześniej i wtedy będzie można sobie tam trochę pomyszkować
.
mysza73 napisał(a):a że płytko ... super wiadomość, skrzydełek nie bendem musiała zakładać
![]()
mysza73 napisał(a):Będziemy mieć tam rzut beretem, to najwyżej dwa razy podjedziemytiwa napisał(a):mysza73 napisał(a):A pamiętasz może czy w sezonie też tylko do 14 ?tiwa napisał(a):Niezwykła MonemwasiaSzkoda ...
Nie jestem pewien, ale nigdzie nie wyczytałem, żeby było otwarte dłużej niż do 14 lub 15 (różnica może wynikać ze zmiany czasu). Lepiej być wcześniej i wtedy będzie można sobie tam trochę pomyszkować
.
Lidia K napisał(a):Piękny spektakl, też bym siedziała, podziwiała i robiła fotki. U nas byłaby to zapowiedź nieprzyjemnej zmiany pogody. Dlatego zapytam o pogodę, jaka była następnego dnia?
Z przyjemnością zaglądam do peloponeskiej relacji. Dla nas to taki powrót w znajome miejsca a i odkrywanie co się od naszego zwiedzania zmieniło.
tiwa napisał(a):Była też odpowiednia lektura.
tiwa napisał(a):Kwiatek na pożegnanie cudnej plaży
tiwa napisał(a):
Simos, naszej ulubionej, najpiękniejszej plaży
![]()
.
Zanotowałamtiwa napisał(a):Pt-Wt.23-27.09 Tego jeszcze nie przerabiałem, zmieszczę teraz pięć dni w jednym kawałku (poście)![]()
.
Nie może być inaczej, skoro plan na trzy pełne dni pobytu na Elafonisos był prosty : plaża, plaża i jeszcze raz plaża. Brałem pod uwagę, że może zwiedzimy inne piaszczyste miejsca na tej wysepce
![]()
, tak jak to uczyniła Margaretka w swojej relacji. Kilka lat temu byliśmy nawet na tej drugiej najbardziej znanej, czyli Panagii zwanej też plażą Dziewicy. Gdzie jej tam jednak do Simos
, naszej ulubionej, najpiękniejszej plaży
![]()
.
Też już zakupiłam tą książkętiwa napisał(a):Była też odpowiednia lektura.
mysza73 napisał(a):a pamiętasz może cenę biletu na prom na tą wysepkę?![]()
mysza73 napisał(a):Też już zakupiłam tą książkę![]()
i walczę z sobą, żeby nie czytać przed wakacjami,
na razie wygrywam![]()
Dzięki za relację![]()
Lidia K napisał(a):tiwa napisał(a):
Simos, naszej ulubionej, najpiękniejszej plaży
![]()
.
Jest przepiękna. Jak Grecja.
Dzięki za relację.
piekara114 napisał(a):Ale nagłe zakończenie![]()
![]()
A jak plany na ten rok?