Kapitańska Baba napisał(a):Też rok temu po wakacjach zastaliśmy naszą maleńką istotkę chorą nieodwracalnie
Bardzo smutny powrót .
wiola2012 napisał(a):Jazda autostradami greckimi to czysta przyjemność (...)
wiola2012 napisał(a):Nie mieliśmy w planach posiłku w jednej z pobliskich tawern, ani czekania na przepływający statek. Chcieliśmy sobie po prostu popatrzeć.
wiola2012 napisał(a): Gdyby Zeus chciał by Peloponez był wyspą, to by zrobił z niego wyspę.
Kiepura napisał(a): Są luźne, bo kto tam ma jeździć po autostradach poza turystami ?
Kiepura napisał(a):Statek największe wrażenie robi z dołu.
Przepraszam za jakość, ale w owych czasach dostępne były tylko Zenit i ORWO.
Kiepura napisał(a):Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. W temacie przekopu.wiola2012 napisał(a): Gdyby Zeus chciał by Peloponez był wyspą, to by zrobił z niego wyspę.
wiola2012 napisał(a):Odbieram telefon od córki
- Mama ja nie wiem już co mam robić, Nero ( nasz pies) leży na boku, nie rusza się , nie chce jeść . Znajomy weterynarz nie odbiera, wujka nie ma … i płacze.
Wiedzieliśmy, ze stan pieska nie jest najlepszy, ma już 12 lat. Ma problemy ze stawami, przyjmuje suplementy, ale żeby tak nagłe pogorszenie ?
wiola2012 napisał(a):Kanał ma a 21 m szerokości, 8 m głębokości, 6343 m długości. Wydaje się bardzo wąski. Uwagę zwraca pionowość ścian.
wiola2012 napisał(a):Kiepura napisał(a):Statek największe wrażenie robi z dołu.
Z góry nie wyglądałby tak okazale .
megidh napisał(a):Też mam 12-letniego psa dużej rasy, więc jest to już staruszek. Problemy ze stawami ma już od kilku lat. Oprócz suplementów gotuję mu zimne nogi w psiej wersji, czyli bez soli i innych przypraw, tylko z warzywami i pewnie dlatego jeszcze chodzi samodzielnie, ale boje się co będzie dalej.
megidh napisał(a):wiola2012 napisał(a):Kanał ma a 21 m szerokości, 8 m głębokości, 6343 m długości. Wydaje się bardzo wąski. Uwagę zwraca pionowość ścian.
Faktycznie sprawia wrażenie wąskiego. A jakie wysokie są te pionowe ściany ?.
megidh napisał(a):Na mnie statek największe wrażenie chyba by zrobił, gdybym stała na jego pokładzie podczas przepływania kanału. Wrażenia z takiego rejsu i widok na pionowe ściany kanału od dołu muszą być extra.
piekara114 napisał(a):My niestety turkusów nad Kanałem nie trafiliśmy... Jestem ciekawa jak Tolo w sezonie wygląda.. Pewnie kurort pełną gębą...
wiola2012 napisał(a):Nie jest to może spektakularny widok na morze, ale za to do basenu mamy 4 metry, a te leżaki obok bananowca to nasz prywatny teren
piekara114 napisał(a):Na tej wąskiej plaży była jeszcze taka stara porzucona zniszczona łódka?