Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

skutery na Korculi

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zyga1
Turysta
skutery na Korculi

Nieprzeczytany postnapisał(a) zyga1 » 12.08.2007 21:47

Witam.
Czy ktoś wie coś na temat wypożyczenia skuterów na wyspie Korcula,jezeli ktoś ma takie info to proszę o namiary
pozdrawiam
zyga1
Ryba74
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryba74 » 13.08.2007 15:50

byłem tam kilka dni temu, tez chciałem wypożyczyć ale infrastruktura w sierpniu nie daje rady (było nas 6 os)...musisz z rańca od razu gonić do wypożyczalni albo poprzedniego dnia zarezerować, w promieniu 500m znajdziesz z 5 wypożyczalni - ceny różne ok 25euro za 15 godzin, masa turystów
pozdr
radek
ps. biorąc pod uwagę cenę (1 skuter - 2osoby) wychodzi prawie jak wypożyczenie rowerów, które z braku laku musieliśmy wypożyczyć...
zyga1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zyga1 » 13.08.2007 19:54

Dzięki Radku za info,bardzo pomogłeś mi w kwestii zwiedzania Korculi na skuterze.
Czy na rowerkach ciężko jest objechać wyspę?
pozdro
Zyga
Ryba74
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryba74 » 13.08.2007 22:11

ciężko powiedzieć, my tylko do lumbardy przypedałowaliśmy - najpierw pod górę potem z górki, lajtowo, nie wiem jak u Ciebie z kondycja fizyczną ale generalnie nie jest jakoś wybitnie trudno...może im dalej w głąb wyspy tym trudniej - nie wiem... zresztą nie wiem czy na rower to atrakcyjna trasa??? leci w sumie przez las...żadna egzotyka. co innego skuter. w dzień bez problemu zjedziesz tę 47km wyspę...czysta przyjemność - wiaterek chłodzi!
Aha trzeba uważać na sprzęt, skutery widziałem są ok ale rowery które braliśmy nie wytrzymywały trudów, to były trochę wyeksploatowane gianty, człowieku, na trasie 5km 2 razy spadł mi łańcuch i w rowerze mojej żony przestał działać tylny hamulec a wiesz jak jest na zjazdach, przednim to możesz fiknąć niezłego koziołka, zamieniłem się z moją lubą na rowery i jakoś pomknęliśmy przed siebie...grunt to się nie przejmować, w końcu to wakacje...
zapamiętałem firmę i stronkę http://www.korcula-rent.com mieli tam całkiem nowe skutery peugota - widziałem je jak stały pod wieczór w wypożyczalni...- o proszę jest nawet lepiej niż myślałem 25E za 24godz skuter 50cm3
zyga1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zyga1 » 14.08.2007 19:17

Dzięki śliczne -już za tydzień tam będę :lol: :lol: :lol:
pozdro
Zyga

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone