Kask niszczy włosy zobacz
Czy warto jeździć bez?
kleeberg napisał(a):Kask niszczy włosy
Czy warto jeździć bez?
JacYamaha napisał(a):Jak wyliczyli amerykańscy naukowcy kierowca jednośladu jest 37 krotnie częściej narażony na zdarzenie drogowe niż kierowca auta.
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):JacYamaha napisał(a):To wytłumaczcie mi proszę to zjawisko, że motocykliści jeżdżą nagminnie bez?
A pozwól, że ja zapytam: dlaczego kierowcy (każdej narodowości) z uporem maniaka przekraczają dozwoloną prędkość, czy parkują w miejscach do tego nie przeznaczonych itp., itd....?
Pozdrawiam
Arek napisał(a):jakże precyzyjne wyliczenia
podejrzewam, że dotyczą warunków amerykańskich
Zastanawiałem się nad zanabyciem drogą kupna skutera do dojazdów do pracy i uznałem pomysł za poroniony zważywszy na to, że połowa kierowców w stolicy naśladuje Roberta Kubicę i nie byłby to zbyt bezpieczny środek przemieszczania się.
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):W Polsce chyba zbyt krótki jest okres czasu w roku, kiedy warunki atmosferyczne pozwalają na jazdę skuterem (bez ryzyka odmrożeń )...I to, mam wrażenie, czynnik decydujący w tej kwestii.
Pozdrawiam
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Ale na mały skuter chyba nie kupuje się pianki czy jak tam się nazywa ten "kosmiczny kostiumik", w który się ubieracie.... ?
Marek73 napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Ale na mały skuter chyba nie kupuje się pianki czy jak tam się nazywa ten "kosmiczny kostiumik", w który się ubieracie.... ?
Jest masa fantastycznych ciuchów z kordury, albo chociażby z siateczki z ochraniaczami. Bajeczne kolory, świetne fasony ale niestety wysoka cena. I właśnie te koszty chyba mają zdecydowany wpływ na ich ograniczoną popularność. Nie każdego stać na to aby na ubiór wydać połowę wartości swojego skutera.