Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Skorpion

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 05.10.2009 11:25

Arek napisał(a):Skorpion obieżyświat... kto by pomyślał, że wejdzie w bagaże. Przecież one zwykle szukają chłodu pod kamieniami.

a skąd wiesz ,że oni kamieni nie wieźli :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.10.2009 11:28

Arek napisał(a):Skorpion obieżyświat... kto by pomyślał, że wejdzie w bagaże. Przecież one zwykle szukają chłodu pod kamieniami.

Ten towar + muszle zawsze w aucie jadą do PL

A dziabnął mnie i relacji nie będzie...
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 05.10.2009 11:31

hajduczek napisał(a):a skąd wiesz ,że oni kamieni nie wieźli :wink:

o tym nie pomyślałem :roll:
Pablo68
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pablo68 » 05.10.2009 11:38

Zbierałem się do napisania relacji i zbierałem, a jest co opowiadać.
Dzisiaj wieczorem nadrobię zaległość i podziele się przygodami.

Pozdrawiam
Paweł
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 05.10.2009 12:46

obyś doczekał ... :twisted:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 05.10.2009 22:05

Krystof napisał(a):

obyś doczekał ... :twisted:

no i wykrakałeś Obrazek
Pablo68
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pablo68 » 06.10.2009 07:22

Przeceniłem swoje możliwości pisarskie, relacja jest pisana i zostanie zamieszczona, ale potrwa to trochę dłużej niż myślałem.
Chcę, aby oddała w pełni ducha wyjazdu i zarazem nie była nudna.
Proszę o wyrozumiałość.
Pozdrawiam
Paweł
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 06.10.2009 07:25

Alive !!!!

Uff, kamień z serca
;)
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 06.10.2009 08:02

Pablo68 napisał(a):Przeceniłem swoje możliwości pisarskie, relacja jest pisana i zostanie zamieszczona, ale potrwa to trochę dłużej niż myślałem.
Chcę, aby oddała w pełni ducha wyjazdu i zarazem nie była nudna.
Proszę o wyrozumiałość.
Pozdrawiam
Paweł

ON ZYJE!!!

Obrazek

Pablo...a Ty nie ściemniaj[/img]http://emoty.blox.pl/resource/paluszkiem.gif[img]idź na żywioł.......oddaj się pasji......daj się ponieść wodzom wyobraźni i pisz...pisz...pisz

Ty tam nie przygotowuj 10 stronicowego wypracowania na temat "Emigracja skorpionów" :lol: :lol: bo to sie będzie ciezko czytało :cry:

Dawaj po troszeczku....po malenku .....a napięcie wzrosnie.......czekamy Obrazek
nomad
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nomad » 18.10.2009 17:34

Cześć.
Sorki, że nie cytuję ale post jest do tematu skorpiona i wszystkich nim zainteresowanych.
Fakt, to Pablo 68 wrzucił tekst, który mnie przyciągnął, więc piszę.
Z drugiej strony to utwierdzi Pawła, że skorpion nie jest od sąsiada. :wink:

Nie ma co dalej budować napięcia, bo wiem co czulibyście na sam widok żywego skorpiona (gdziekolwiek).
Tamten dzień pamiętamy do dzisiaj, a miało to miejsce w apartamentach (1 piętro) Belvedere w Vrsarze 18 września 2005 roku.

Gorąca noc (uchylone drzwi na taras) i chyba dlatego część pościeli leżała na podłodze.
Nad ranem właśnie pod nią był ''zodiakalny''skorpion (fakt, znalezienie wtedy biżuterii byłoby lepszą wersją niespodzianki).

Recepcja apartamentów zapewne nie przyznałaby się do tej własności, zwłaszcza żeby nie wzbudzać niepotrzebnych obaw u innych mieszkańców ośrodka.
Ja pamiętam ten graniczny moment (trwał krótko), gdy ciszę (wtedy do dziewczyn jeszcze nie dotarło, że to właśnie skorpion) zastąpił ich krzyk.

Nawiązując jednak do postu Pablo 68 (zdjęcia) mogę teraz stwierdzić jedno: identyczny, taki sam jak wasz ''udomowiony'', ale to
chyba nie był jego ''brat'' (nasz pochodził z regionu Istrii, m. Vrsar).

Na koniec małe spostrzeżenie wszystko wydaje się prostsze, gdy mamy o czymś jakąkolwiek wiedzę (my wtedy nie mieliśmy nawet pojęcia, że w Chorwacjii skorpiony jednak są).
Nawiązuję tutaj pośrednio do tego, że strona Cro.pl ma większe wartości wiedzy (wszystkich uczestniczących tutaj) niż to może się wydawać.

Post napisałem z pozycji wrażeń z tamtego czasu, gdy teraz na stronkach przeczytałem o czymś co jest oczywiste, to może bym się nawet nie wychylił z tym postem.
W ten sposób chcę podziękować wszystkim, którzy dzielą się swoją wiedzą w różnych dziedzinach.
Ostatnio edytowano 22.03.2010 19:41 przez nomad, łącznie edytowano 1 raz
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 18.10.2009 20:08

Pablo68 będziesz teraz miał pretekst aby za rok jechać do Chorwacji - zwrócić skorpiona.
:D
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 18.10.2009 20:26

Pablo, poszukaj, może znajdziesz gdzieś samicę. Zawsze to lepiej mieć parkę. :lol:
nomad
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nomad » 19.10.2009 18:50

Przepraszam nie sprawdziłem, że załączone zdjęcie jednak się nie wyświetliło więc rzucam "mojego" jeszcze raz.
Obrazek
i co? jednak ta sama rodzina :wink:
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Skorpion - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone