Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Skoki do wody, skały - gdzie najlepiej ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slavo85
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavo85 » 10.08.2012 20:22

Dobry wieczor :)

Wybieram sie do Chorwacji z grupka 20 paro letnich osob,

Szukam fajnej miejscowosci w rejonie Trogir - Split - Makarska,

Zalezy mi na fajnym skalistym wybrzezu gdzie mozna poskakac do wody jak np. na tym filmiku:

Szukam juz kilka godzin i naprawde ciezko znalesc cos, moze cos polecicie albo dobrze pokierujecie?

Bylem juz raz w Chorwacji, Istria jest piekna ale chce jechac glebiej tym razem :)

pozdrawiam serdecznie fanatykow Hrvatski :)
Slawek
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 10.08.2012 21:43

W Breli jest skarpa ale nie w samej Breli tylko w Dolnij Brela
Mam filmy prywatne ale na miniDV i pracochłonne jest ich kopiowanie na hdd więc ich nie zamieszczę teraz.
Skakaliśmy tam z kumplem i dopiero teraz wiem co znaczy skakanie z wysokości powyżej 5m.
To się tak wydaje, że nic się przecież nie stanie.
Nic się specjalnego nie dzieje ale wydaje się jakbyśmy lecieli z 20m. A źle złożone ręce są opalone od wewnętrznej strony lepiej niż od zewnętrznej :)
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 10.08.2012 23:40

Najlepsze miejsce jakie miałem do tej pory do użytku że tak to nazwę było w miejscowości Orasać w bliskich okolicach Dubrownika, zresztą w moim ulubionym miejscu :). Czyli znacznie dalej niż planujecie.
Chciałbym dodać, że nie szukam takich rzeczy i był to taki wybryk bardziej
I tak po kolei mój kumpel, siostrzeniec i ja różnica metrów od wyboru do koloru

<script src='http://img96.imageshack.us/shareable/?i=dscf0912z.jpg&p=tl' type='text/java'></script><noscript>Obrazek</noscript>

<script src='http://img196.imageshack.us/shareable/?i=dscf0914j.jpg&p=tl' type='text/java'></script><noscript>Obrazek</noscript>

<script src='http://img715.imageshack.us/shareable/?i=dscf0919s.jpg&p=tl' type='text/java'></script><noscript>Obrazek</noscript>

Co do Breli o której wspomniał kolega wyżej nie wiem dokładnie o jakim miejscu mówi a byłem tam 2 lata temu.
Tak jak wspomniałem nie szukam tego to był przypadek skałek i ścian na wybrzeżu Dalmacji jest sporo.
Na pewno niezłe skałki w tej okolicy są na odcinku zaraz za Brelą w kierunku Pisak dokładnie mówiąc z dzielnicy Jakirusa pieszo do dzikich zatoczek.

Te ściany za mną to jest to miejsce o którym wspomniałem wbrew pozorom do tego miejsca jest łatwy dostęp.

<script src='http://img29.imageshack.us/shareable/?i=dscf0983mo.jpg&p=tl' type='text/java'></script><noscript>Obrazek</noscript>
slavo85
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavo85 » 11.08.2012 13:20

O super odpowiedzi, wlasnie o cos takiego mi chodzi,
chyba zdecyduje sie na okolice Breli, bo Dubrovnik to juz troche dla mnie za daleko i moge nie dac rady dojechac ze Szczecina w 1 dzien:D

Jakby ktos mial jakies jescze ciekawe propozycje to walcie smialo, chce poskakac ze skalek, ponurkowac i pobawic sie uprawiajac nocny clubbing :D
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 12.08.2012 11:30

slavo85 napisał(a):O super odpowiedzi, wlasnie o cos takiego mi chodzi,
chyba zdecyduje sie na okolice Breli, bo Dubrovnik to juz troche dla mnie za daleko i moge nie dac rady dojechac ze Szczecina w 1 dzien:D

Jakby ktos mial jakies jescze ciekawe propozycje to walcie smialo, chce poskakac ze skalek, ponurkowac i pobawic sie uprawiajac nocny clubbing :D

Jeśli szukasz w Breli clubingu to możesz się zawieść. Ta miejscowość oferuje wszystko co najlepsze w Cro i nie są to kluby. Wiesz mi nocnych klubów to tylko w wybranych miejscach. Jest jeszcze alternatywa Makarska ma w swoim sąsiedztwie taką plażę która da Wam wszystko co chcecie a nawet więcej :wink:

<script src='http://img855.imageshack.us/shareable/?i=chorwacja2008597wu3.jpg&p=tl' type='text/java'></script><noscript>Obrazek</noscript>

Co do alternatywy i nocnej zabawy to w tym rejonie jedyny wybór. Niestety po tym co zobaczyłem jeszcze niecałe 2 tygodnie temu w Lloret de Mar ( kuby nocne dyskoteki i mega zabawa) to Makarska może położyć się w nogach i przykryć bronami hhhhehheee. Wybraliście Cro i owszem pięknie i wspaniale do tego Dalmacja, Cro właśnie tam w mojej ocenie daje wszystko co Najlepsze w niej. To tylę
Ps. Wszystko skałki piękna czysta woda super plaże lans i życie nocne to Costa Brava I jej Lloret de Mar jedni lubią coś inni coś tam zaplanujcie sobie next time o cenach % nie wspomnę mega tanie.
slavo85
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavo85 » 12.08.2012 19:38

mniamniuśna ta plaża,
Co do clubbingu to nie jest moj priorytet, mi wystarczy muzyka, piwko i mila atmosfera ;)

Mozesz dac mi dokladniejszy namiar na ta plaze ? Bo wlasnie o taka mi chodzi, mniamniuśna. W ktorej czesci ona sie dokladnie znajduje bo szukalbym wlasnie tam apartamentu ? Moze byc na priv
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 12.08.2012 20:27

Którym zejściem nie jestem wstanie Tobie napisać, ale znajduje się między Makarską a Tucepi a to mały kawałek do zbadania. Pisząc, że wszystko co chcecie i nawet więcej to zobaczycie na miejscu hhhhhheeee ok ok ok pisze zaglądają tam nudyści i na odwrót, ale co tam jeśli Bóg dał w jednym miejscu wszytko co najpiękniejsze :D Plaża nazywa się Nugal miejscowi będą wiedzieć.
Kiedy jedziecie?
slavo85
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavo85 » 12.08.2012 22:23

Nudysci mi nie przeszkadzaja o ile nie ma ich za dużo ;)
Jedziemy na poczatku wrzesnia, waham sie ciagle miedzy Brela, a Makarska.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 13.08.2012 01:07

slavo85 napisał(a):Nudysci mi nie przeszkadzaja o ile nie ma ich za dużo ;)
Jedziemy na poczatku wrzesnia, waham sie ciagle miedzy Brela, a Makarska.

W tym temacie hmmmmmmmm Brela to piękna pod każdym względem urocza z bajecznie czystą wodą miejscowość. Bajka dla oczu i relaksu. Ma tyle zakamarków wzdłuż swojej promenady że czasu Wam nie starczy aby skorzystać z każdego fajnego miejsca z wejściem do wody. Makarska ma swój urok i jest świetnym miejscem do spędzania ta mnie tylko popołudnia, ale i wieczoru. Ma znacznie więcej do zaoferowania w temacie "cywilizacji". Zawsze pisałem tam należy bywać, ale nie przebywać. Brela w kwestii widokowo-plażowo bije Makarską.
Reszta zależy od Was. Zresztą z jednego miejsca do drugiego można dostać się w 15minut
kaja45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaja45 » 13.08.2012 01:29

Jeżeli chodzi o skoki ze skałki to polecam Ci Rafting po rzece Zrmanja :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
i plusk z 12 metrów :D
Obrazek
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 02.11.2012 22:16

Witam,

Jeżeli znacie się na rzeczy, jesteście rozsądni to polecam Jeziora Imotski - wrażenie niesamowite zarówno dla skaczących jak i widzów

Zdjęcia w albumie
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 495&type=3
Obrazek

A jeżeli chcecie to zrobić pod nadzorem, to polecam Rafting na Cetine - Omis, ile przy tym jest zabawy i śmiechu...

Zdjęcia w albumie
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Obrazek

Zdjęcia w albumie
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 495&type=3
Obrazek

Pozdrawiam,
Aga
Majo
Globtroter
Re: KLUB MIŁOŚNIKÓW BRELI

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majo » 18.06.2018 15:48

Cześć. Interesuje mnie jedna rzecz. Zawsze chcialem skoczyc z klifu, z wysoka do wody. Czy sa takie miejsca (bezpieczne) w okolicy Breli? Ewentualnie gdzies dalej...(podjadę). Widział ktos podobne rzeczy tam, w Chorwacji?
Tomek30Lublin
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek30Lublin » 18.06.2018 17:45

W Rogoznicy na pewno jest takie miejsce.
Załączniki:
50F5624A-626E-48BD-820D-6D81BEC7BC1F.jpeg
26D9E797-C897-4F98-BA1E-51425C675DA0.jpeg
3C765B9F-DCCF-49D5-A55E-A12E3293D5FC.jpeg
FAF8D4D8-10AB-434F-BE59-64A82C00DC75.jpeg
Tomek30Lublin
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek30Lublin » 18.06.2018 17:53

Jest jeszcze ciekawa zatoczka ok 1 km przed miejscowością Podgora. Zatoczka jest otoczona klifem. Nie pamietam ile jest wysokości , sam nie skakałem bo byłem z małym dzieckiem ale w niektórych miejscach moze być min 5-6 metrów do tafli wody a moze i więcej. Kwestia jeszcze głębokości wody. świetne miejsce na plażowanie i nurkowanie. Jak znajdę zdjęcia z tej zatoczki to wrzucę. Polecam pojechać tam chociaż raz najlepiej z rana bo potem robi sie tam ciasno.
Załączniki:
C37ECF4C-E3EF-48D2-BCEB-765B298DE448.jpeg
Majo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majo » 18.06.2018 22:40

Wydaje sie ok. Tylko głębokość zaznajomić i lecimy z tematem! Zobacze jakie są odczucia z kilku metrow i pewnie powtórzę. Jakbys miał cos jeszcze to chetnie przejrze. Dzięki. Jade pierwszy raz, więc taka pomoc jest nieoceniona.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies