Witam.
W tym roku pierwszy raz wybieram się na Chorwację.
Wybrałem trasę Słowacja-Węgry-Chorwacja.
W związku z tym mam pytanie, czy gdzieś na tej trasie jest sklep bezcłowy?
Chcieliśmy kupić sobie jakieś perfumy może trochę alkoholu.
tomkoz napisał(a):jeszcze rok temu były, ale tylko na granicy Chorwacko - Słoweńskiej /reszta to niestety już UE i sklepów nie ma/.
Jechałem przez zachodnie Węgry i przez mały, kilkukilometrowy odcinek Słowenii, a dalej do Chorwacji przez jakieś małe przejście - tam sklep był.
hot dog napisał(a):W Lendavie jest duty free. W tym roku napewno tam zajrze. Z tego co sie dowiedzialem od forumowiczki podobno drga ktora tam sie dojezdza jadac przez Wegry tj Lenteye - lendava nie jest owinietowana;-)
Guzior napisał(a):Jadący przez Czechy mają nieporównywalnie lepszą sytuację jeżeli chodzi sklepy bezcłowe. Zarówno na przejściu w Mikulov jak i w Znojmo sklepy nadal funkcjonują
JLuc napisał(a):Guzior napisał(a):Jadący przez Czechy mają nieporównywalnie lepszą sytuację jeżeli chodzi sklepy bezcłowe. Zarówno na przejściu w Mikulov jak i w Znojmo sklepy nadal funkcjonują
co masz na mysli mowiac o lepszej sytuacji?
wiekszy wybor, nizsze ceny czy godziny otwarcia?
Bimbasz napisał(a):Guzior, czy mógłbyś podpowiedzieć gdzie szukać sklepu bezcłowego w Mikulov, będę tam jechał i chciałbym zaglądnąć do tego sklepiku.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi